Jump to content


Sistem za 900-1000e


ivan.saranovic

Recommended Posts

Pozdrav svima, prijatelj bi zeleo da se upusti u kupovinu nekog audio sistema za 900-1000 eura. U obzir dolazi samo novo, sistem ce se verovatno kupovati u Svajcarskoj jer tamo zivi, ne znam koje su razlike u cenama tamo i ovde.

 

Treba mu jedan par zvucnika i neko pojacalo, risiver ili nesto slicno. Takodje mu je neophodno da ima tuner u sebi.

 

Obojica smo totalni laici po tom pitanju, zeli sistem prvenstveno da bi mogao da slusa muziku/radio na njemu.

 

Gledao je neko od marantz pojacala iz 6006 serije, ne znam koliko je to dobro ili nije, ali ne zna sa kojim zvucnicima bi upario.

 

Slusalo bi se u dnevnom boravku koji ima oko 20-25m, u stanu, i bilo bi dobro ako bi zvucnici mogli da budu bele boje, eventualno crne ili sive, braon ne dolazi u obzir jer se ne bi slagalo uz enterijer. Osim toga, bilo bi dobro da zvucnici ne budu podnostojeci, ali mozda bi i oni mogli da se uklope, moram da ga pitam kako stoji s prostorom.

 

Ono sto bih takodje napomenuo je da bi bilo dobro da moze lako da pusta muziku preko bluetootha, mozda da ima spotify/tidal integraciju, kao i da moze da se poveze sa televizorom. Ne znam kakve sve specifikacije imaju ovi novi uredjaji sto se tih stvari tice ali je covek poprilican laik za tehnologiju pa bi mu neka “plug & play” varijanta odgovarala.

 

Nisam bas siguran koliko je ovo bitno ali eto da napomenem da covek nije nikakav audiofil i neretko pusta muziku sa upitnim kvalitetom snimka preko youtubea ali eto i tu informaciju da podelim, ukoliko nesto znaci.

 

Hvala unapred na savetima!

 

 

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Najbolje da obiđe što je više audio salona i za predloženi budžet će dobiti nekoliko preporuka pa neka sam posluša i izabere.

Tuđa iskustva ništa ne znače jer su ukusi veoma različiti i ono što se meni sviđa ne mora da znači da ćr se i drugome svideti.

Link to comment
Share on other sites

Predlog za risiver (PM6006 je samo pojačalo bez tjunera) - recimo Cambridge Audio AXR85.

Za zvučnike: ELAC Debut B6 2.0, Q Acoustic Concept 20, KEF Q350, B&W 607, PSB Imagine XB, Dali Zensor 3 ...

Bilo bi vrlo poželjno da posluša razne kombinacije iz već navedenih razloga, da ne ide na foru "aha, ovi su mi lepi na oko, naručuj".

Ukoliko neki risiver nema optički ulaz, kao navedeni AXR85 (a TV ima izlaz) onda bi trebalo da se doda i neki jeftiniji DAC, kod nas može da se nađe FiiO Taishan, ne znam šta je dostupno tamo i po kojim cenama.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...