Jump to content


Nista bez mokrih carapa!


Dražo

Recommended Posts

@simplicisius, zahvaljujem, trudim se da odrzim standarde koje ste izmedju ostalog i Vi postavili godinama i decenijama unazad.

Iskreno, nisam ni ja cuo, dok nisam video na oglasu kod Radeta iz Zajecara (imao je 2m, koje ja uzeh). Jesam tako nesto zamisljao kao zgodnu stvar, ali se do sada nisam susreo. Moram reci da se ne ponasa kao klasicni termobuzir - znatno sporije se skuplja, skupljanje je po specifikaciji 40%, na 290 stepeni, s tim da se meni bolje/brze pokazalo na nekih 400 (valjda nisam imao strpljenja, i ovako je trajalo prilicno dugo). Zid je tanak, ali je postojan, nema pregorevanja i preterane deformacije. Nema krutosti kao kod termobuzira. Tretirao sam vatrom, nema topljenja, niti gorenja, vec samo nagli prelaz u ugljenisano stanje, posle nesto duze vremena. E sad, sigurno nije termobuzir, ja verujem da je ono sto sam kupio, verujem da i Rade veruje, a ako kojim slucajem nije PFTE, ne znam ko bi mogao znati sta je.

Link to comment
Share on other sites

Stadoh sa teflonom na ravno 4mm precnika. Inace, centralni provodnik je 0,298 mm2. Nadam se barem blizu 75 oma, ako vec Televes radi penu na 4mm, a Belden coax teflon na 3,43mm...

Idemo dalje, sledi bakarna folija, monokristalna pletenica :ph34r:, teflon, folija, bakarna pletenica, teflon, folija, bakarna pletenica, teflon, poliuretan+karbon u snake-skin-u, sve do ravno 9mm, da lepo legne u WBT.

 

IMAG4899.jpg

Link to comment
Share on other sites

39 minutes ago, celini said:

Gde ima ovakav bambus da se kupi?

Nije bas debljine kao ovaj sa slike (vise sam ilustracije radi stavio, zbog upotrebne pozicije). Kod mene 18mm igra ulogu.

Da ne reklamiram direktno. Search na KP, bambus panel ploca. 

Link to comment
Share on other sites

@Green Nisam pisao o otiscima, jer sam zeleo da se kabel malo usvira (kao i novi konektori). Verovatno ce mu trebati jos puno sati da dodje na svoje, ali vec sada je evidentna vrlo vrlo visoka klasa.

U sadasnjem stanju ga nisam direktno poredio sa MaduroS, ali sam dobro zapamtio trenutak kada sam ga onako sirovog prikopcao umesto Madura (pre 7 dana). Bukvalno u prvih par taktova se cula dominacija, u svakom smislu.

Mozda zvuci pretenciozno, ali za mene to nije bilo iznenadjenje, i upravo tako nesto sam i ocekivao, s obzirom na kvalitet upotrebljenih materijala, izradu, konstrukciju... Ovo je kabel koji sam uradio kao ni jedan do sada - precizno i posveceno u svakom detalju.

Osnova je Andrejeva najbolja zica (koja je uzgred ovaj put ispolirana u pravom smislu reci), zatim su tu rucno motane niti sirove svile oko gole zice, teflon do debljine drugih koaksijalnih kablova, u sirmovima kvalitetne bakarne folije, na koje nalezu kvalitetne bakarne pletenice (a u prvom sloju gusto rucno upredena monokristalna zica umesto pletenice), zatim 75-omski srebrni WBT konektori 0110 (umesto Madura, gde nisu 75-omski), kvalitetan Cardas kalaj sa procentom srebra...

S obzirom na kvalitet zvuka koji sam dobio sa ovim kabelom (i na obim drugih tvikova u sistemu kojima se bavim, uz nedostatak vremena), verovatno sam odustao od experimentisanja drugacijeg povezivanja trostrukog sirma, vec ostajem u ovoj varijanti po uzoru na Neotech NEVD 2001.      

Link to comment
Share on other sites

@Toza brate, daj koje slovo i ovde, o vecerasnjim zvucnim utiscima sistema preko Lampija, u odnosu na pre 2-3 nedelje.

Ponavljam, jedina promena je novi diy SPDIF kabel (prethodno predstavljen u temi), i bolja usviranost ubacenog ozicenja na linearnom napajanju i u izlaznom analognom delu Lampija (plus bolja usviranost VBS sasijskog iec-a, i WBT sasijskih konektora na Lampiju).

A narocito o mraku izmedju instrumenata, direktno sa Djerdapa, a pure live experience :banana 

Link to comment
Share on other sites

Veternička zabit!!!

Dođeš kod čo'eka, a ono, nema struje, nema vode, paščad arlauču i zavijaju, hebo ta'ku romantiku... :lol:

Dođe  i struja naša mila, i kere prestaše da laju i pivo se smlačilo i krenu muzika, napokon, mislim, Draža i dalje drži neiscrpne monologe i ne sluša i dalje tvrdoglav i bandoglav... :o

Hahaha, ali...

Krenu muzika, i meni se razli osmjeh. Prosto me ozari milina. :listen

Napokon! Dal se usviralo što šta, dal je čačnuo koješta... kaže da nije... Ali, muzika napokon. 

Sistem prodisao i prosvirao onako kako treba i kako očekujem da napokon prosvira i da napokon ne slušamo potencijal sistema nego zaista, sistemčinu i muziku i muziku i muziku...

Svaka čast!!! Dugo je trebalo da prosvira ali je na kraju sve leglo.

Naravno, morao sam malo i da popljujem ovo i ono i da kritikujem tamo i ovamo, ali u globalu, jedan izvanredan zvuk, koji je prošle godine nagovijestio izuzetan potencijal, a sinoć ga i prezentovao!!!

Čačkao je draža nekakve flekice na drajverima i mijenjao se zvuk, da. Ali su te flekice uticale (i dalje utiču) na parametre drajvera tako da i dalje navijam za njihovo uklanjanja sa drajvera.

I dalje mislim da filter na letvi nije dobro rješenje, isto kao i m2tech kockice, iako se Draža kune u njih i dalje mislim da ta neprcana svila ima svoj pečat zvučni koji meni ne leži... i tako...

Uglavnom, sve neke sitnice i bezveznarije, ali ono suštinsko je tu. Sistem slušljiv, muzika koja ni na duže slušanje ne zamara, naprotiv, samo mami i mami na dalje slušanje.

Edit: meni lično, fali još malo emocije. Ah, kad su ti standardi i očekivanja suviše veliki.

B)

Link to comment
Share on other sites

Uzeh sinoć od Draže na probu usb kabel.

Dooobar. Čak i odličan, ali nije izuzetan.

Atraktivan, da, vrlo rezolutan i transparentan. Unosi mirnoću i staloženost na neki način, vrcav i iskričav na drugi način, ali mi nešto ne leži.

Da, mogao bih da ga slušam dugo, dugo, i najbolji je od svih usb kablova koje sam čuo u mom sistemu, ali i dalje ostajem kod svog kineskog usb kabla, malo dorađenog u smislu zaštite od rf i emi, kog sam dobio gratis uz gustard DAC.

I dalje je to najneutralniji usb kabl u mom sistemu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...