Jump to content


Nista bez mokrih carapa!


Dražo

Recommended Posts

7 sati ranije, jager said:

Koja je to posrebrena u telefonu :D , ako nije tajna .

Ja sam iščačkao da se radi o ovoj, odnosno ta ali sa adekvatnom kvadraturum. Ima jako puno ponuđenih kvadratura i dužina za poručiti.

10m Acrolink posrebreni OCC signalni kabel 0,5 mm2 prečnika: 1,3 mm za "uradi sam"

Rade nije bio voljan da podeli tu informaciju, pa sam malo istraživao.

Možda i grešim.

Link to comment
Share on other sites

Moguce da je greska sto je stavih i u fazu, ali prosto sam hteo ceo strujas od monokristala. A kako ne nadjoh netretiran licnasti occ (ne kod nas, lako, bez cekanja i sl.), ovo se nametnulo kao resenje. A uostalom, sumnjam da ima veliki uticaj, mislim da je fokus ipak na VBS pletenici. Probao sam i bez ove licnaste, i bilo je losije. A imam vec 3 uradjena od istih zica, samo sve manjeg preseka, i sa svakim sam prezadovoljan.

 

Link to comment
Share on other sites

Pa moguce da je ovaj posrebreni OCC lose resenje, ali ja sam zadovoljan zvukom ovih strujasa. Bolji su od svih koje sam imao i slusao, a bilo ih je na desetine, skupljih, skupih.... Mozda sledeci uradim sa dobrim OFC-om, ili ako nadjem povoljno Linn K-800, pa iscupam licnasti monokristal... Btw, ovde Vlado nema ni trunke onoga sto je donosio onaj Ansuz P serije, ni u klot verziji (Oyaide konektori), ni u unapredjenoj (WW sa rucno ubacenim kalemovima). Razlika je nebo i zemlja.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, jager said:

Posrebrene zice se sve češće u zadnje vrijeme kombinuju u strujnim kablovima , zato i pitam . Skoro sam negdje citao da se ubacuju u helix varijantu al samo za nulu i zemlju B)

DH labs koristi monokristalni bakar, presvucen srebrom.Nisam ziv da cujem neke od njihovih zica.Narocito sto imaju i DIY deo.

Link to comment
Share on other sites

VDH takođe koristi sličan recept ali sa pričom o posebnom procesu u izradi daleko tanjih licni bakra kojih ima neuporedivo više, plus posrebrenje je navodno izvedeno provlačenjem bakarnog jezgra kroz srebrnu cevčicu pa izvlačeno na ultra tanku i finu licnu. Ako sam to uopšte dobro razumeo.

Govorim o VDH SCS žici, koju sam koristio u svom preampu.

3030724_Pre002.jpg.90f9d7069696605a90bf0777e66ac0e9.jpg

Link to comment
Share on other sites

Audio Note финих сребрних лицни неколико њихових конструкција интерконекцијских каблова које чине различити број лицни више њихових модела има једну фантастичну карактеристику која се огледа у томе да је свака лицна изолована у танком слоју неке врсте филма. Тај танак слој филма око сваке лицне које су свака дебљине око 0.1mm даје свој утицај на финални звук. 
Рекао бих да је поред финоће и броја лицни и горе поменуто изузетно битно.

Link to comment
Share on other sites

Veceras zavrsio prezicenje monokristalom linearnog napajanja by @Majda, ubacen monokristalni iec sasijski konektor, i uradjen monokristalni kabel od napajanja do lap-topa. Ustekano, za pocetak, nista se nije zapalilo. Pustio Lampija u pogon, pustio mjuz, i sta da kazem… Necu nista, bezveze mi da se vise ponavljam… A i sledi period usviravanja, tek ce se cuti ono sto treba da se cuje.

Nego, u ova smutna vremena za mene (neki znaju kakva), prepun ushicenja sto se nista nije zapalilo, i sto konacno (posle mesec-dva) imam 2-3 sata samo za sebe, i za mjuz, setih se dobrog Nenada iz Prokuplja, koji mi je jesenas poklonio 1tera fajlova, u valjda najkvalitetnijem flac ripu (nemam pojma sta i kako, ali verujem da je beskompromisno, s obzirom na Nenadove zahteve i standarde).

U tih “tera” ima i folder “domace”, koji sve do sada nisam ni zagledao, te odlucih da virnem. Naravno, kao sto i “svoje” magazine citam od nazad, i mnoge druge stvari radim unatraske, tako odmah skrolovah do poslednjeg foldera. Kad ono tamo, Saban Bajramovic. Treba li sta vise da kazem, sem da sam kupio Nakamichi BX300 dek samo kako bih slusao celu diskografiju Sabana Bajramovica (i Save Radusinovica) na kasetama, kada mi dodje merak za to, u svojoj letnjoj kuhinji….

Elem, folder domace/sabanbajramovic, udjoh, pise “Private”. Udjoh dalje, sve poznate pesme. Kako mi album nije poznat (znam sve sto je na kasetama izaslo), rituala radi odoh na Discogs, da malo vidim sta je u pitanju. Kad ono, iako sture informacije, meni sve odjednom postade poznato i jasno...

Prva decenija dvehiljaditih. U to vreme sam izmedju ostalog ucestvovao i produkciji talk-show-a Svet Plus (voditelj Jelena Bacic-Alimpic, emiteri Pink, pa BK, Kosava, Politika, regionalna mreza od preko 100 reg. i lok. televizija…), i u nekom periodu se postprodukcija iste radila i u studiju Hammer kod rahmetli Milosa Jovanovica, montazer bese Djera (Milenko Djermanovic), itd itd....

Visio sam u tom studiju, taman preseljenom (kod Futoske) i podignutom na neki novi nivo, meni (i mnogim drugima) do tada nevidjenom. I tako, visio, najvise kod Djere u video montazi, i kada mi se ukaze prilika, i u tonskom studiju… Zevao na sve ono tamo, zid od vumetara, hektar tresnje u difuziji zidova, šećkaju tamo Vlatko, Kal, moj “pobratim” Deki Petrovic…

Sabana doduse nikada nisam tamo video, ali smo se posle upoznali, i podruzili na nekom 2-3 dana festivalu u Domu vojske, kada sam ja bio domacin Dejanu Petrovicu, i kada je Sabanov koncert kasnio, jer je DP bio njegova predgrupa, a oni se kod mene u Veterniku malo opustili, uz 2 tepsije palacinki sa slaninom i kupusom, i uz 2 kilo rakije, te se malko preteralo, i zaboravilo zasto je DP u NS (panika na festivalu nastala, Kole Polzovic (organizacija) me zvao bezbroj puta da pozurimo, ja telefon na silent, a trubu na uvce, u sred mog dvorista u Veterniku, pomeranje termina, Saban umesto u 20h ide u 22h..).

Uglavnom, setih se svega ovoga (i jos mnogo toga, sto naravno ne napisah nije za publikum), kada videh godinu “Private” albuma, produkcija Milos Jovanovic (i danas beskrajno tuzan zbog njegovog preranog odlaska), Djere, nekih lepih vremena… I setih se da sam ustvari nekoliko puta sedeo u studiju kada je radjena post-produkcija ovog albuma, cak dobio na cd-u neku predfinalnu verziju albuma… I prakticno do veceras se nisam ni setio (niti znao) da je to vreme iznedrilo ustvari ovakav dragulj koji upravo slusam na “monokristalu”.

 

212970019_sabanprivate.jpg.d9b17a0ad830911ec26779d3ac72979c.jpg

 

A sto se tice "primedbe" @lalelala i piva, zna @Father da je stalno mesto na malom (ali ubitacnom) stolu rezervisano za kraljicu pod imenom Šljiva (sa velikim Š), mada se nadje tu sve i svasta drugo, u zavisnosti od polozaja zvezda, suvog grla, mokrih carapa... ;) :cheers

IMAG4847.thumb.jpg.ea10f65022d7d6f5cadfc97a8651f49a.jpg

Link to comment
Share on other sites

27 minuta ranije, Dražo said:

... zna @Father da je stalno mesto na malom (ali ubitacnom) stolu rezervisano za kraljicu pod imenom Šljiva (sa velikim Š), mada se nadje tu sve i svasta drugo, u zavisnosti od polozaja zvezda, suvog grla, mokrih carapa... ;) :cheers

IMAG4847.thumb.jpg.ea10f65022d7d6f5cadfc97a8651f49a.jpg

Dobro pamtim ubitačni stočić ;) ...

reč o ovom, reč o onom ...

red ovoga, red onoga ...

gutljaj ove, gutljaj one ...

notu nisku i visoku ...

analognu i digitalnu ...

no u poeziju da ne klizam,

već na stih da mećem kraj

Sve skupa je bilo raj!

:klanjanje :lol: :cheers

Link to comment
Share on other sites

Bilo skupa, bilo raj

No ne bi onomad kraj

….

Bi to pocetak, aronija zrela

Vreme je za nova prela

Nota niska, niza nego ikad

Sljiva zrela, prezrela

Bi to pocetak, sada je svrsetak

Stocic stoji, al’ fijoke tajne

Nota visoka, visa nego ikad

Zica vrela, prevrela

Bi to, sto nekada bejase

Danas je ono sto sutra nedjase

Digitalno, analogno, bolje sta je

Bit i klok, neka vreme traje

Bi to pocetak, sunca sjaj

Vreme je za novi zagrljaj

Link to comment
Share on other sites

6 sati ranije, Dražo said:

Vreme je za novi zagrljaj

:lol: Već su me ranije zezali u sličnoj situaciji, sa rečenicom:

"Neki su se tako smuvali!"

:lol: 

Smeši se lepo vreme sledeće nedelje, a trebao bih da islikam Muzičko Baletsku Školu i Penzijski Fond u Novom Sadu, pa ako se slože kockice možda zapevamo Šljivi neku ariju. :P

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...