Jump to content


Nista bez mokrih carapa!


Dražo

Recommended Posts

Za izradu ovoga mi je trebalo okruglo 3h. Ako naleti indijska jabuka, potrosicu ponovo i 33 ako bude trebalo ;)

Mada, applewood, gde god sam pitao, sve me nakrivo gledaju. Zvao i Drvotrade, imaju sve zivo, nabrojali mi, ja kazem da me zanima samo gospoja indijska jabuka, pitase me gde sam to iskopao, kaze niko ih nikada nije pitao za to :roll:

Bitno je da je Tandberg za sada obucen! :)

Link to comment
Share on other sites

Nije dubina bitna, bitno je samo da se skine na oko vidljiva prljavstina. Ispod nje je cist monokristal, celom strukturom identican, upravo kao krompir kada se oljusti. Ovo su neki komadi, ko zna za cega cu ih iskoristiti, mozda za tacka-crta zvucnicke konektore (za moja 2 stara resivera), ako se ikada nakanem rucno to da pravim. Ali kod sirovog monokristalnog bakra princip oksida/prljavstine je isti, bez obzira na formu (zica isto tako bude prljava, pa se grubo okruni prstima, a potom fino ismirgla vodenom smirglom, ili malo grubljom). Krompir uvek ostaje krompir. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

[mention=43725]miletrosak1959[/mention]

 

Nešto mi se čini, a ispravi me ako sam pogrešio, da ti misliš da su ovi od lima za žensku utičnicu u zidu... A to su ustvari prihvati za IEC konektor koji ide ka uređaju. Dakle, za sada čovek nudi za šuko viljušku i IEC. Za zidne utičnice nisam video da je pravio bilo šta...

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

57 minuta ranije, Aibo said:

[mention=43725]miletrosak1959[/mention]

 

Nešto mi se čini, a ispravi me ako sam pogrešio, da ti misliš da su ovi od lima za žensku utičnicu u zidu... A to su ustvari prihvati za IEC konektor koji ide ka uređaju. Dakle, za sada čovek nudi za šuko viljušku i IEC. Za zidne utičnice nisam video da je pravio bilo šta...

 

 

 

 

 

 

IMAG4160.jpg.56aa0e1c6f30be1aa3313111395a0d6b.thumb.jpg.33c8097a997b91cf9b478bb844358d9c.jpg

Da ,u pravu si.Ova slika me je povukla da to pomislim jer ovi skroz levo i  desno lice na umetke za suko u zidu.

 

Link to comment
Share on other sites

Pre podne u NS / Veternik i bi zvučno-gastronomski dan sa domaćinom za svaku pohvalu i veliku zahvalnost na gostoprimstvu. Od rakije, preko kafe, do ostrvskih boc, boc plezira uz Erdinger i divnu atmosferu. :cheers Iskreno prvi čovek na forumu čiji sam sistem istinski i nestrpljivo iščekivao da čujem. Poneo sam jedan CD sa zanimljivim sadržajem i 3 vinila sa po jednom pesmom, ali dovoljnom da se stekne utisak.

CDP Primare CD31 neznatno otvoreniji, ali opet tonalno korektan je otvorio put ka prvim utiscima. Zvučna slika mi se učinila nešto nižom i fokus blago razdešen kao kada je strujna faza loše ubodena, osim toga pregršt detalja i slojevitih informacija u tonovima, dinamički atak solidan bass dosta precizan ali sa dovoljnom ekstenzijom. Možda bi prisutniji midbass umanjio osećaj otvorenije prezentacije. Kako Draža reče CDP će biti predmet daljih modifikacija, pa se tu mogu očekivati dalja pozitivna iznenađenja.

Lampizator Amber 1 prvim utiskom mi se učinio kao previše zaobljen i trom, ne manjkajući detalje, ali sve nekako neprirodno umekšano. Zvučna slika duplo veća (od CDP) u svim pravcima, midbass vrlo prijatno podržava celu prezentaciju... Vrlo zanimljivo, ali daleko od prirodne reprodukcije za moje uvo, sa blagim šautom u čistom srednjem delu. Fokus totalno druga dimenzija od CDP-a. Kako me je Draža zamolio da ponesem svoj IC po poslednjoj recepturi (nije Pakleni), radi poređenja sa njegovim monokristalnim, ubacismo ga u igru... I ... Ko bi rekao, Lampi je odreagovao na zamenu IC kabla. I te kako je odreagovao. Već ustanovljena masa zvučne slike, sada podržana brzinom i dodatnom ekstenziom u basu, pročišćena prirodnijom bojom tonova, detalja i reverberacija je naprosto zablistala... Ipak, na pojedinim mestima malo napadnije za kućne uslove slušanja ... I dođosmo do diskusije o tome da li je ideja HiFi-ja da imitira live performans ili da pegla napete nerve nakon 8 sati rada... Naravno, složili smo se da je to individualna odluka ... Igre radi prikopčasmo i FC Hi9 strujni kabl na Lampija i dobismo znatno više dinamike, ataka i neposrednosti, ali rafiniranije i mirnije u svim elementima... Ipak i dalje prezentuje nešto oštriji Dajanin glas za domaćina. Vratismo njegov monokristalni IC i vuola kompromisa. Odlična ravnoteža energije i prirodnosti, a otmeno i manje nametljivo. Nekako je vreme proletelo u ovim poređenjima i ne stigoh da steknem utisak o prezentaciji dubine scene sa Lampijem, ali verujem da tu ne bi trebalo biti problema.

Ipak kada smo konačno prešli na vinil ta dubina scene se odmah nametnula kao najupečatljivija razlika u odnosu na digitalis izvore. Misim da je phono setup izvanredan. Na PassXono klonu je već ozbiljan strujni kabl, Šindrićevo napajnaje za gram, a Draženov monokristalni IC smo samo seljakali sa jedne sprave na drugu. One moje tri vinil numere (LP 1 - B3, LP 2 - B2, LP 3 - B1) izvanredno pitko i filigrantski nacrtane. Ipak prezentacija dubine scene je zablistala kada je na red došla "brazilska ploča"... Sve u svemu gramofonski deo je ende...

Zaključujem da se može još dosta sreće izvući iz Lampija raznoraznim podešavanjima u playeru i na kompu, ali to će već neko stručniji da preporučuje i savetuje, tu uvek može da se čačka mečka.

Zvučnici će dobiti refresh sa monokristalnim ožičenjem, ako sam dobro shvatio i pojačalo takođe, pa će se cela družina izvora okoristiti o kvalitativni napredak, što će se svakako čuti u budućem periodu. Nadam se da će se digitalni deo u smislu dubine scene primaći ili bar poravnati sa gramofonom u budućim nadogradnjama i optimizaciji, kao i odabirom strujnih kablova koji su takođe u planu samogradnje...

Čovek je prosto vredan i jasno se dobija utisak šta volja i posvećenost mogu da postignu. Draženu iskreno čestitam na izvanrednom postignuću u zvuku sistema i želim svaki uspeh u daljem istraživanju i nadogradnji sistema.

Ostajemo u kontaktu i svakako planiramo novo druženje na mojoj teritoriji. :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Interesantno kako gramofon koji sam cesto preporucivao ljudima sa skromnijim budzetom,recimo do 500 eura tako lako nadsvira dosta i skupu digitaliju.Samo ga treba dobro odabrati u startu.Moj prvi izbor je uvek bio Heybrook zbog zvuka vrlo slicnog Lp12 za dosta manje para,ali sistemdek je uvek bio medju 3-4 gramofona sa kojima dobijas odlican sound za "malo" para.Cesto to bude samo 100-200 eura vise od nekih izbora koji visestruko losijih koji nikad nedotaknu odlicnu reprodukciju i vrlo cesto ih i skroman digitalni izvor nadsvira.Zato vrlo vesto kad me neko pita koliko mi treba za dobar gramofon kazem "2oo evra vise nego sto si spremio" :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...