Jump to content


Amp za Kef q900


chika_milan

Recommended Posts

Nije taj Hegel ni tako slabašan kako to možda deluje na prvi pogled, na merenjima se pokazalo da pojačalo zapravo isporučuje 2x72W na 8 oma, odnosno 2x112W na 4 oma u stereo modu, što bi trebalo da bude dovoljno za ovaj KEF. @Ljuba Hegel zaista košta više od 1000e, ali s obzirom da ima DAC i streamer, uklapa se u ukupan budžet.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Ljuba said:

Kako smo od KEF Q900 došli do Harbeth zvučnika? Poznajem te zvučnike i da, možda im je NAD slabašan. Ali i pomenuti Bluesound, kao i Hegel H90 imaju 2x60W...

Drugo, chika_milan želi da potroši do 1000 evra, pa ne znam zašto predlažete nešto mnogo skuplje.

Chika_milane, ako si se navikao na Google Chromecast, mislim da to je Bluesound bolje rešenje, jer očigledno puštaš muziku preko telefona. Kada se jednom naviknete na taj komfor, teško se odvikavate... Hegel H90 je odlično pojačalo, ali ne znam da li možeš toliko da se "protegneš".

Pokretač teme lepo napisao budžet 1000-1500E za sve.

HEGEL se uklapa u budžet ima sve što treba i još ima uštedu na kablovima, ne treba mu ni interkonekt ni bilo kakav digitalni kabl (coax optika ili USB) samo LAN. 

Zexx me pretekao, on se ovim digitalnim delom priče  mnogo više bavio, a što se tiče snage, ja napisao iz ličnog iskustva-ima snage više nego dovoljno

Link to comment
Share on other sites

Ako nisi gadljiv na polovno predlazem ti da poslusas Linn Majik dsm.Amp je od 90w,ima gomilu ulaza od digitalnih do analognih, hdmi... pa moze biti i dac,ali je i streamer sa integrisanim Tidalom i Spotify,Lan vezom streamuje sa PC.Ima i fono sekciju. Dakle Amp,izvor steamer ili dac,preamp,headamp... Polovnih se nadje i u budzetu. Slusao sam ga kod sebe i pogoni zvucnike teske za pogon sa lakocom.

Ima i linn space optimisation sistem koji je neka vrsta dsp-a pa mozes verovatno naci zvucnike u meniju jer su novijeg datuma i uskladiti prema sobnoj akustici.

Dsm3 najnoviji model ima kolega nikola NL i njegov primerak sam cuo.Vrlo korektna sprava,iako je to osnovni model.Nisam probao space optimisation.Korisnicki je neverovatno jednostavan,sve sa telefona ili tableta,njihov softver nema puno lutanja,otprilke telefon i lan kabl je sve sto ti treba.

Link to comment
Share on other sites

10 minuta ranije, jager said:

H 80 ima na oglasima kod čike @vlajo

H90 je kao amp vrlo sličan, ali je u digitalnom delu znatno bolji. Bolji je DAC, naročito USB ulaz, s tim što H80 zahteva još i strimer i digitalni kabl, a H90 ima sve to u sebi.

Ali slažem se da je H80, ovaj pomenuti dobra kupovina

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...