Jump to content


HI FI i korona virus


Lucky Strike

Recommended Posts

On 30.3.2020. at 14:33, generalna_skupstina said:

Dobar dan, sapatnici! 

Dok razmisljam sta cu sa obecanih 100 evra koje cemo po svemu sudeci (malo)sutra da dobijemo, razmisljam sta jos da radim pored uobicajenih aktivnosti. 

Elem, malo lemljenja, popravki i slicno ne bi bilo na odmet. E, sad... Treba mi mala pomoc, (nemojte da ste stipse), pa predlozite sta bi moglo da se uzme u kit varijanti da se sklapa, da je dostupno, nije skupo (desetina od onih nevidljivih 100 evra), interesantno i upotrebljivo. 
Isto tako, ako neko sa podrucja Zemuna ili Novog Beograda ima nesto u kit-u, ili nesto od pokvarenih cd plejera, tjunera, risivera i sl., a da planira da baci, neka ponudi. Uslov je, naravno, da ne moram bas da pored lemiice koristim i 3D stampac ili epoxy lepak da sastavim kršinu. Znaci, samo popravke elektronike. 
 

Opet postavljam isto pitanje i dodajem jednu sliku...

 

IMG-ea811f2f4512a52c0716bbc4f276773a-V.jpg

Link to comment
Share on other sites

Moja soba za izolaciju:
https://ibb.co/b6xGb3m
Konačno sakupio dovoljno vremena i volje i tzv. "Otpad sobu" doveo u kakav takav red. 25 kvadrata samo za Hi fi igrarije. Ima tu još pojačala i druge opreme za eksperimentisanje, tako da mi neće biti dosadno.
Sve što mi treba je ovde, tako da po potrebi mogu da se izolujem i od porodice (:

Ja bih prvo izlepio kornete od jaja po zidovima

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Spachek said:


Ja bih prvo izlepio kornete od jaja po zidovimaemoji6.png

Sent from my SM-A520F using Tapatalk
 

Upravo sam se time bavio juče. Pošto mi je zvuk bio nekako suviše hladan i nezanimljiv krenuo sam prvo sa pozicioniranjem zvučnika. Falilo mi je donjih frekvencija pa sam insistirao da zvučnici budu blizu prednjeg zida. 

Onda sam dodao debele sundjere i madrace na bočne zidove i bilo je pomaka. Pročistila se zvučna slika ali i dalje to nije bilo zadovoljavajuće.

Onda resim da isprobam savete sa nn acoustic sajta o poziciji zvučnika. Ispostujem sve napisano i zvučnike izvučem 1,3m od prednjeg zida (i oko 1m od bočnih).  Neverovatan rezultat sam dobio. Zvučna slika se većim delom pomerila iza zvučnika sem pojedinih instrumenata koji isplivaju ispred do te mere da imam osećaj da mogu rukom da ih dohvatim. Dobilo se i na muzikalnosti a i donje frekvencije su zadovoljavajuće (s obzirom na veličinu kutija). Za mene je ovo kao upgrejd zvučnika u vrednosti od min 1000eur. Inače, vrednost celog sistema je 130eur (sa kablovima).

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...