Jump to content


Hi Fi i njegovi sužnji - Siniša Rankov


Vlajo

Recommended Posts

Dana 05.03.2020. imali smo čast da u našem Užicu, u pabu Dabliner, u organizaciji Andreja Sokića ugostimo jednog od legendarnih konstruktora i proizvodjača zvučnih kutija Sinevoice - Sinišu Rankova. Siniša je sa velikim entuzijazmom pokušao da Užičkim audiofilima koji su imali sreću da budu na ovom zanimljivom predavanju približi neka saznanja audifilima, kao i da otkloni neke nedoumice vezane za današnji hi fi, kao i za potrebna ili nepotrebna finansijska ulaganja u ovom našem ponekad preskupom hobiju. Na samom ulazu, pred sam početak, Siniša je dočekivao goste pa me je na taj način oduševio i odmah sam se upoznao sa njim. Jedan neposredan čovek, duhovit i razumljiv - meni koji sam audiofil amater (kupujem šta mi se svidja, a nemam pojma da li sam pogrešio :D) Predavanje je trajalo skoro dva sata koje je proletelo, imam utisak da smo mogli da sedimo i do ujutro. Bilo je razgovora o svemu i svačemu, vezano za hi fi, veoma iskreno i bez ustezanja. Voleo bih da ovakvih dogadjanja ima dosta više, a da nas Siniša posećuje bar jednom mesečno. Nadam se da će Siniša pročitati ovo i da će i on napisato ponešto, da obogatimo temu. Ja mogu samo jedno da kažem: svaka čast na vremenu posvećenom nama, željnim novih saznanja - idemo dalje !!!

 

IMG-461e28ec5473c455690403d36705bea3-V.jpg

Link to comment
Share on other sites

20 sati ranije, patason said:

skoro je bio u Banja Luci

Jeste, majstor Siniša je gostovao i u Banjojluci na Elektrotehničkom fakultetu u novembru prošle godine. Neposredno prije početka predavanja smo obišli Trg Republike gdje je Siniša radio na ozvučenju fontana, moram istaći da to ozvučenje radi više od 12 godina i to bez ijednog kvara što nam je potvrđeno iz sektora za održavanje kompleksa zgrade Vlade. Predavanju su većinom prisustvovali akustičari i muzičari sa Akademije umjetnosti, oni koji su došli među prvima su dobili i mali znak pažnje od Siniše u vidu CD-a "Zvukom do sebe" i kalendarom sa velikanima srpske nauke. Predavanje je trajalo nešto duže od 2h, najviše se govorilo o akustici jer smo više bili zainteresovani za tu tematiku. Meni je izuzetna čast što sam upoznao ovog velikog čovjeka i imao priliku da prisustvujem njegovom predavanju sa koga smo svi otišli prepuni pozitivnih utisaka i sa stečenim novim saznanjima. Nažalost, nismo uspjeli da organizujemo snimanje predavanja na vrijeme ali se nadamo da će biti prilike za neko ponovno druženje pa da se to zabilježi.

IMG-9cce6ce4e0c7b12cc131fa6a94abf553-V.j

IMG-dbc61e5ca8306a043558a0fdce5c30c9-V.j

IMG-f951d9eec1478ea1b97841d8c9a87aff-V.j

 

IMG-ff29024c62b4db4ce6dec3b29a93e74e-V.j

 

Ovaj plakat sam preuzeo sa FB stranice događaja

egrt-mora-da-nadma-i-majstora.png

Link to comment
Share on other sites

Svaka čast na ovom "izveštaju" Vlajo!

Pozdrav Siniši Rankovu koji je veliki poznavalac, entuzijasta i jedan od retkih pravih Majstora svog zanata! 

ČOVEK od koga se može jako mnogo naučiti (jer ne krije svoje znanje) a kakvih je, na žalost, na ovoj domaćoj Hi Fi sceni jako malo. 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Majstor i Maestro.

profesionalac i filizof svog zanata.

Znalac. Strast u poslu. 
Živa legenda i učitelj. 
Zvučnici koje stvara su neponovljivi i svaki ima svoju priču i razlog zašto je takav. A sve zbog budućeg vlasnika i prostora u kome će svirati.

Ko je imao priliku da uživa u njima zna i čemu govorim.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...