Jump to content


Dvoumljenje oko DAC-a


ister

Recommended Posts

  • Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Amir kaže:

Као чисти ДАЦ, моја препорука је да купите Топпинг Д30. Да, кошта више, али само смањите јутарњу кафу на неколико дана и то можете приуштити!


Nisam slušao FX-audio.

Link to comment
Share on other sites

On 4.3.2020. at 14:13, Aibo said:

Što se mene tiče Modi 3 je zvučno daleko iznad Toppinga D10 (nisam menjao op amps). A ništa mnogo bolje ne prolazi ni D30 u poređenju sa Modijem, nisu sitnice u pitanju već baš veliki jaz.

Ja sam nekih 6 meseci koristio D30 pretprošle godine i bio sam oduševljen jer je zvučio bolje od HRT microstreamer-a kog sam imao pre njega. Topping D10 je bio upravo na nivou tog malog HRT-a. Sva tri sam imao istovremeno i D30 se tu ipak jasno izdvajao pa je on ostao a ova druga dva sam prodao.

D30 je tako ostao sve dok ga nije zamenio Khadas Tone Board koji baš jasno bolje zvuči. Khadas je bio kod mene već nekih 7-8 meseci (dočekao u međuvremenu D50 i ispratio ga) kada sam nabavio Modi 3. Razlika nije bila nešto prevelika između ta dva ali je Modi svejedno otvoreniji i rezolutniji od Khadasa.

Pominjem ceo ovaj lanac jer mi je D10 pri dnu a Modi 3 pri vrhu istog.

Donald nisam čuo pa ne mogu da komentarišem ali Modi 3 >>> Topping D10

A kakva je situacija u slučaju Topping D50S vs Modi 3?

Link to comment
Share on other sites

D50s je za moje uši jasno bolji DAC, pogotovo ako se zakači na fino napajanje (Modi 3 ne reaguje previše na napajanje). Ima sličnu količinu detalja ali bolju dinamiku, energičnije odradi tranzijente, i generalno ima nešto puniji i bogatiji ton. Modi 3 je super, vazdušast, brz, detaljan ali prosto nema tu težinu i solidnost zvuka kao D50s.

Inače, valja znati da Topping ima više inžinjera koji rade nezavisno projekte i nema neki opšti "zvuk kuće". Prosto ima više ili manje uspešno odrađenih uređaja. Lično mislim da je D50s vrlo uspešan, mnogo dobrog zvuka i detalja ali lepo sve dobro sjedinjeno i izbalansirano (što nije uvek slučaj sa njihovim proizvodima). Zanimljivo je evo npr. da nisam stigao ni da ga oglasim, bio je čovek u poseti da čuje iFi Zen DAC, svideo mu se i uzeo bi ga da nije želeo da čuje i Topping D50s... pa je rešio da se ispruži za toliko ipak.

Ali zavisi i od ostatka sistema, Modi 3 je sa svojom cenom po meni idealan entry level DAC. Ako se direktno ne poredi sa nečim boljim/skupljim teško mu je naći manu. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...