Jump to content


Intel NUC kit


Dacho

Recommended Posts

Ne, on moze da pusta muziku preko bilo kog renderera, Volumio OS je jedna opcija koju ja koristim i zadovoljan sam kako to radi. Volumio uz godisnju pretplatu nudi i native tidal i plus svoju aplikaciju koja moze da se koristi za upravljanje, a moze i preko web browsera preko fiksne IP adrese koju setujes u Volumio-u. To sve ima da se nadje na netu ako krenes da cituckas, nije nesto komplikovano. Diskutabilno je samo da li je zvuk bolji ako se radi o native tidal podrsci koju eto kao sto rekoh Volumio nudi, ili neki standalone strimeri, ili ovako... IMHO nije neka razlika i ne isplati se. Na kraju krajeva, Volumio nudi mesec dana besplatno da probas i ovu varijantu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Jedno iskustvo sa streamerom. Igrom slucaja dosao mi je u sistem BLUESOUND VAULT V500 streamer koji ima hard i cd riper. Taj model na zalost nema wireless wifi nego se spaja ethernet kablom.

Posto do sistema imam ethernet kabl vec dovučen zbog tv receivera i sl. ( kabl je 15 m dižine), skopcam ja lijepo Bluesound, indikator za 15-20 sec poplavi i kaze da ima konekciju. Međutim aplikacija na androidu nikako da ga prepozna...

Ne budi mi lijeno prenesem Bluesound blizu tel. rutera i spojim kablom od 2m duzine, upalim aplikaciju na mobitelu i odmah se stabilno spoji na streamer. Ne mogu vjerovati da je toliko osjetljiv na mrezu.

Peoblemu sa doskocio tako sto sam kod sistema stavio bezžicni wifi prijemnik i onda iz njega ethernet kabel duzine 1m u Bluesound. Sve radi sada perfektno.

Bluesound je na zalost povezan sa optikom na DAC, cak i sa takvom konekcijom zvuk sa Tidala je iznenađujuće dobar.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Može li mala pomoć u vezi sa odabitom napajanja za PC na kome je podignut Roon Rock?

Naime, kako je bilo vreme za upgrade PC-ja, odmah sam u matematiku uvukao mogućnist da od starog, baziranog na i3 4130 napravim Roon Server. I Uspelo je.

Roon Rock se podigao.

Sada svira umesto RPI 4 (linearno napajanje), Roon okruženje beše takođe i ima razlike. Dobih nekako prostor...Čisto da prokomentarišem svoj utisak.

Da se vratim na pitanje.

Treba sada spakovati mITX + i3 u neko fensy kućište i napojiti ga adekvatno. Za kućište ima sada fanless lepih varijanti za 100tinak EUR, ali ostaje napajanje. Ima li neko neki lep predlog?

 

Link to comment
Share on other sites

Naravno, ne mora linearno. U principu DC-DC ATX plocica se napaja DC strujom tipa 12V, ili 16-24V te jedina od opcija koristiti neku laptop "ciglu" za AC-DC (napajanje DC-DC plocice). Ja koristim slicno resenje, DC-DC ATX plocica i neka laptop ciglu od ~120W (19V cini mi se).

Sasvim dovoljno za racunare male potrosnje, koji imaju klasicne ATX konektore za napajanje (20/24 pin +4/8 pin za CPU). A prednosti sem velicine su i besuman rad. 

S druge strane neke ploce podrzavaju single rail DC napajanje (tipa 12V ili slicno) te je njima potrebna samo "cigla" dok je na samoj ploci odradjena konverzija u ostale potrebne napone (12,5, 3.3V). 

 

Link to comment
Share on other sites

Da, zaboravio sam da pomenem PicoPSU, oni su verovatno najpoznatiji po DC-DC plocicama.

Ovo je njihov sajt

PicoPSU prima 12V na ulazu, to treba imati na umu pri nabavci laptop napajanja. 

Sto se kvaliteta PicoPSU tice, nisam siguran da li su to menjali, ali pre koju godinu kada sam citao neke recenzije, mana PicoPSU plocica je bila ta sto ne radi filtraciju 12V napona, tj radi passthrough od onoga sto dobije na ulazu (od laptop cigle), te kvalitet zavisi od kvaliteta laptop napajanja. 

Link to comment
Share on other sites

On 26.12.2021. at 8:39, nvelja said:

 

Sada svira umesto RPI 4 (linearno napajanje), Roon okruženje beše takođe i ima razlike. Dobih nekako prostor...Čisto da prokomentarišem svoj utisak.

 

 

Imao si Roon Rock instaliran na RPi4?  Zar je to uopšte moguće instalirati na Rpi4?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...