Jump to content


Aktuelni dobavljači komponenti pasivne skretnice


Milan.mazinjanin

Recommended Posts

  • Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

3 sati ranije, ab said:

И само још једно питање, која је разлика између ССГ-2 и КСГ-2 силвер мице у тех.и звучном смислу?

Видим да КСГ-2 има 5%, а ССГ-2 видим да има од 0,3 до 2% толеранције. Остало не знам.

zaista ne znam , KSG nisam koristio . Ja sam srecom , a i dosta naslepo uzeo SSG 2 , a u to vreme sam imao Ft1 kao bajpas , skoro svuda . Drugi su stavljali obicnu silver micu , bilo rusku ili neke zapadne firme , i ona je dobra , mala , staje svuda . Ali SSG je klasa za sebe . Ima "mala" SSG 1, i veca SSG 2 , i SSG 3 , ta zadnja je gotovo  nenabavljiva , tolerencije na 4 i 5 decimalu ispod nule ...Ta ide u laboratorije . Uglavnom ona je zamenila Ft1, skoro svuda . Koristio sam dobre Ampohm kondove , poliester , prirodni , organski ali im je falio vrh , npr cinela je bila tiha , sa bajpasom sa SSG to je to . Sa rusima K 71 - 4  ( isto poliester ) ne znas sta je bolje . Naravno , opet bar 5x jeftiniji. 

Izvini nije mi bas jasno ono pitanje o favoritima  i K72P - 6 , njega sam opisao , ako ima mesta stavi ga , neki su skidali oklop sa njega i kazu da bolje svira .Kao sto rekoh , on je dobar kao i Ft1, i sam je teflon , jedino je veliki i kao bajpas je to ogranicavajuci faktor . Ja nemam favorita , ali SSG nema sa cim da se takmici na putu signala ili kao bajpas , za moj ukus , i realno je u svojim vrednostima , po kvalitetu zvuka koji daje , u ligi premijum kondova . 

Pokretacu teme izvinjenje za off.

Link to comment
Share on other sites

И ја да се извиним покретачу теме због овога, само да дам опис који сам данас нашао за КСГ-2Г и да не давим више:
“Short description of part:

This item is one Silver Mica capacitor KSG-2G 0.1uF (100nF, 100000pF) 500V tolerance +/-5%.
Have a letter <G> - it mean an increased content of Silver and small temperature coefficient.
Have a mark ◊ (Rhomb, Diamond)- it mean an approval for military use.
KSG-2G - capacitors have a high tolerance of parameters within a wide temperature range, small losses too (tangent of losses not bigger, than 0.001).
Are excellent for application in circuits of bypassing of high frequency - separately or with coupling with low-frequency condensers.
Are excellent for application as frequency-specifying elements in LC or RC - circuits of various filters and frequency proof-readers.
ATTENTION! Don't use KSG-2G - capacitors as bypass of power supply at voltage more, than 50 volts - breakdown is possible!
The structure: Have a brick form of body, The body is metal, with glass sealed isolators of pins. The pins is short and have a petal form for leads soldering. This capacitors was manufactured for military needs, therefore it have a high tolerance of parameters within a wide temperature range. By the inside structure, capacitors OSKSG are completely similar to well-known capacitors SSG and can successfully be used instead of them.
Contain Silver for lower impedance !!!”
Хвала Миловане.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Edited by ab
Link to comment
Share on other sites

@milovan1963  hvala na odgovoru. Rusi imaju odlične kondenzatore koji za deo cene daju odličan zvuk. Moja preporuka je ko ima mesta da proba FT-3 i K72 teflonce, ako trebaju veće vrednosti K75 bajpasovan sa tefloncem. K71 i SSG nemam a K73 nisam još uvek probao.

Moram još jedno pitanje da li je neko probao Poljske Miflex kondenzatore?

Link to comment
Share on other sites

5 sati ranije, skrstic said:

@milovan1963  hvala na odgovoru. Rusi imaju odlične kondenzatore koji za deo cene daju odličan zvuk. Moja preporuka je ko ima mesta da proba FT-3 i K72 teflonce, ako trebaju veće vrednosti K75 bajpasovan sa tefloncem. K71 i SSG nemam a K73 nisam još uvek probao.

Moram još jedno pitanje da li je neko probao Poljske Miflex kondenzatore?

molim , ali de me nadje ...I miflex KPCU 0,1uF sam probao , tj stavio u dac , to je blaza "kopija " duelunda ,  ta vrednost nije skupa , lepo prirodno svira , jako dugo se usvirava , gotovo mesec dana , i za to vreme mutnjikava , bez vrha i stvarno treba zivaca da se doceka . Nekoliko puta sam ga hteo vaditi , ali nisam , i na kraju je dobar ali nema vrh silver mice ni teflona ali je veoma ugodan , dugo slusljiv . Znaci nije hiperdetaljan ali nije za potceniti .

E , stvarno necu vise .

 

Link to comment
Share on other sites

Da dam mali doprinos temi.

Zahvalan sam kolegi @milovan1963  sto mi je ukazao na kombinaciju stirofleksa K71-4 sa SSG-2, to zaista radi sjajno u kombinaciji, bar u mojoj skretnici. Dosta toga je napisano po forumima o ruskim kondenzatorima, ali niko nije isticao ovu kombinaciju koju mi je Milovan preporucio.

Probao sam od rusa jos i :

- SGM-3 silver micu, strahovito otvara zvuk ali je oštrija od SSG-2

-FT3 teflon,  izuzetno detaljan ali suviše dominira u kombinaciji sa K71-4

-MBM papir vosak, dosta taman zgodan gde treba nešto smiriti bajpasom 

-K75-10 milar, papir vosak. Neobično lep ton u sredini, ali dosta zatvoren i taman. Dosta hvaljena je kombinacija ovog konda sa FT3 koji ga dosta otvara. Mislim da bi mogao da odlicno legne na drajveru kome treba malo smirivanja i pozitivne tonske koloracije.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
9 sati ranije, Nixie said:

U principu iste debljine, pun profil, bakarna, srebrna, posrebrena. Zar je moguće da nema dužine da se zalemi na PCB?

Kond je prilično veći od k 74/16 koji je  bio duži od fabričkog , tako da ću ovome ( ako stigne drugi ) morat produžit vezu s jedne strane . Ostalo mi je nešto drain žice iz narandzastog kabela , mislim da je kalajisani bakar u pitanju . Nešto ću napakovat ...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...