Jump to content


Koji snagaš uz Denon X4500H i MA Silver 8 ?


Dr Roadstar

Recommended Posts

  • Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Уфф... није до мене, могу само да га контактирам па да ти проследим број да се ви чујете око цене итд. Знам да их нове купио, има њихове сандуке и да се без оштећења али остатак најбоље директно.

Link to comment
Share on other sites

Opušteno, vi ste prošli sito i rešeto sa MA zvučnicima, mogu samo da naučim.

Ovo za Yamaha uređaje shvatam ali to su isti risiveri sa ogromnom snagom , a i cenom.... ( bez DTS , Atmos etc).

Tražio sam budžet rešenje za moje pitanje, zato sam i stavio 400e. Znači to nema...?

Ima Rotel 1572 na oglasima, nov je 1100e u Korato-u. Možda vredi ići na tu varijanti. Plus ima trigger in, koji meni odgovara.

Link to comment
Share on other sites

9 sati ranije, Dr Roadstar said:

Kako sam se opredelio da spucam kintu u risiver i nadao se uspešnom kompromisu između- slušam stereo kad hoću,a 5.1 za filmove i PS4- našao sam se u poziciji da front zvučnici ( Monitro Audio Silver 8 ) ipak ne dobijaju dovoljno... Kako znam? Slušao ih kod čoveka koji ima snagaša 2x200 ili više vati na 4 Ohm i nije isto, zamislite. Preamp kod njega je sličan uslovno Denon 7200w.

Ponuda snagaša nije neka...Ili ti 8-9 strana na KP, uglavnom oglasi od više meseci. Kako ne mogu da nosim svoju opremu ili da uzimam na slušanje pa vraćam, svaki je savet dobro došao.

Budžet. 400e.Možda i preko...

Razmišljam o Denon POA 2200 ili 2400. Ima tu dosta o njima, da li su refrešovani, kako su zamenjeni terminali ( ako jesu)....Šta su prešli za 30 i plus dina....

Ako neko ima neku mudrost, hvala unapred.

Ćao :)

Kažeš gore da si slušao svoje zvučnike sa sličnim AVR-om koji je radio kao preamp, sa dodatkom snagaša i da ne zvuči isto kao kod tebe, u kombinaciji tvoj AVR + zvučnici.  Šta po tvom mišljenju bolje zvuči sa snagašima?

Ovo pitam jer sam letos bio u sličnim dilemama oko kupovine novog AVR-a, a imao sam stari (u svari i još uvek ga imam, samo sam ga prebacio na drugi zadatak) Denon X3300w. Prevashodno sam želeo da dobijem dobru stereo reprodukciju. Zaključio sam da karakter zvuka mnogo više zavisi od preamp sekcije AVR-a, nego li od sam snage... ali ima nešto i u snazi - jer je veći Arcam AVR550 bolje zvučao od manjeg 390, a imaju istu preamp sekciju. Na kraju sam kupio veći Arcam i veoma sam zadovoljan.

Zvuk Denona takođe volim, topao je, a čuje se mnogo detalja, baš daje osećaj visoke rezolicuje zvuka, a nije previše analitičan... ali u poređenju sa zvukom Arcam AVR-a, Denon gubi. Uporedno sam slušao Denon kao tvoj, zatim 6500 i 8500. A slušao sam i Marantz SR8012 (koji mi btw nije bio tako dobar kao Denon 8500, a očekivao sam mnogo od tog Marantza... maltene sam otišao da pazarim Maranz :D ). Dakle pričam samo o stereo reprodukciji sa mojim kutijama koje sam odneo u Player, proveo tamo u dva navrata po nekoliko sati. Zatim sam narednog dana otišao u 4Audio i tamo slušao 2 Yamahe, takođe nekoliko sati sa svojim kutijama.

Da zaključim: mislim da ćeš samo bez veze da potrošiš dodatni novac na snagaše. Ako te ne mrzi, zakaži slušanje u Playeru, odnesi svoje kutije i poslušaj razliku između nekoliko AVR-ova, mislim da će te to prosvetliti, kao što je i mene. Uzgred tamo možeš da tražiš da ti na AVR zakače i neki snagaš kao što si kod prijatelja slušao, pa i to probaj. Mislim da je ključ da probaš i uporediš.

Da se ne bih previše ponavljao, evo ti mojih iskustava od letos ovde: 

Ako mogu još nekim savetom da pomognem  na raspolaganju sam ti.

Pozdrav, NL.

 

Link to comment
Share on other sites

Hvala @NL. za detaljan odgovor na moj prvi post u temi. Nisam imao prilike da čujem sve što i ti, imao sam Marantz SR6009, Denon x1300w i slušao Denon x7200w sve to sa sadašnjim mojim zvučnicima. Takođe, donošenje mojih kutija u BG, u Player ili slično nije opcija, živim 150km dalje...

Verujem da shvatate da risiveri od 2k i više eura nikad i nisu bili u opticaju. U stvari ništa preko 1200e po stavki sistema. Ovo je moj maksimum, Denon x4500h. Zvučnici su ok, iznad klase ovog amp-a, zato želim snagaša da dodam. Tu sam tražio savet.

Arcam i ostala čuda ostaju negde tamo... Tema , koju si mi poslao,  o SUB-ovima mi je pomogla  ranije da uzmem SVS PB1000 i pratio sam tu temu...Ostalo ne mogu da ispratim.

Znači Silver 8 ostaje , x4500h ostaje, SVS ostaje, samo snagaš čeka da proba.

 

Link to comment
Share on other sites

Sigurno je dobro, ako je ispravno. Samo bez probe nikako.  "Struka" kaze, da moras prvo da se odlucis, u kojem smeru ides. I da sto vise poslusas pojacala -snagasa ako mozes. Ako ne mozes, vidi sta se najvise uparuje sa tvojim D.

Nismo i vecina od nas ovde, imala priliku da cujemo. Kupovali smo na slepo.

 

Link to comment
Share on other sites

Mora da se posluša.
Ne znam što sam nestrpljiv. Valjda se nisam opekao do sada

Kad smo već tu, danas sam trebao da idem i slušam POA 2400 ali juce je imao problema sa uključivanjem. Taj uređaj. Tako da je odloženo... Kao, sređeno je sad. Nisam optimističan.

Videću sta mogu da probam na mom sistemu i javljam. Prijatelj ima Bedinija, probacu da pozajmim i poslušam.

Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Treba mi mala pomoć.

Uzeo sam Rotel 1552 MKII, ovde na forumu i pokušao da uparim sa Denonom x4500h, već ranije opisano.... Izgleda da ne mogu da pogodim konfiguraciju i dobijem zvuk na front zvulnicima.

Snagaš je priključen na FRONT L i R u pre-out sekciji.

Da li i šta treba da uradim u amp assing config da bih koristio snagaša za prednje zvučnike...?

Link to comment
Share on other sites

Utisci o kombinaciji sa Rotelom 1552 mkII posle par dana.

Komfor uključivanja celog sistema odjednom je tu. To mi jako odgovara. Uređaj se ne greje. Ni posle 8h rada. Ali zato Denon x4500h prži :D

 

Zvuk, definitivno jači i voluminozniji. Dubina zvučne slike, malo tanka u srednjim. Videćemo dalje. Strujni kabl je stavljen nov, još uvek je sve na usviravanju.Bi wireing je tu za Silver 8. Primetna razlika takođe u odnosu na single. Radim sitne prepravke u postavkama risivera...Uradio Audissey...Zadovoljan sam DTS-om pri gledanju filmova. Tu nema rasprave. Uz SVS....Sve je ok. Stereo je tanak. Ništa novo.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...