Jump to content

Recommended Posts

Posted

Ovako sa tri USB kabla razvodnjava se "flavor" pojedinačnog kabla i dobijaš "synthezis" sva tri. :)

Ako pripremaš obrnutu vezu sa kratkim USB, a dugim IC-om, pokušaj i da uporediš obe opcije.

Posted
11 hours ago, gvlada said:

Немаш ти висока очекивања, то је у неку руку одлично. Уживај! :)

Tako je, potpuno tačno. Granica uvek treba da postoji, i biti svestan te granice. ;)

Hvala na lepim željama! :)

Posted

Ко то схвати, престаје да буде роб уређаја и опреме и почиње да ужива, не у звуку, већ музици. :)

Posted
Ко то схвати, престаје да буде роб уређаја и опреме и почиње да ужива, не у звуку, већ музици.

Zar je to stvarno toliko tesko?

Sent from my SM-A520F using Tapatalk

• 3 weeks later...
Posted

Status update: vraćeni su IC kablovi. Test je pokazao da sa dužinom od 8 metara ipak ima osetne razlike u kvalitetu signala koji Dac šalje na AVR. 

Na sreću, DAC koji imam ume lepo da obradi signal sa USB tako da kombinacija USB kabla bilo koje dužine ne dovodi do promene kvaliteta na izlazu. 

Posted

Ja sam veliko rastojanje (popularno distancu) između laptopa i pojačala rešio sjajnim malim Wirelees DAC-om NAD Dac 2. Jeste samo 24/96, al' ja prezadovoljan :listen 

Na njemu postoji i coax izlaz tako da može da radi i kao USB/SPDIF.

Posted

Tako je. Laptop je udaljen od DAC nekih 7 metara. Pokušao sam sa IC kablom, radi ali su gubici ipak značajni. 

Varijanta je USB kabl ili bliže laptop prema dac uređaju. Duži usb mi igra jer laptop se nalazi na mestu gde radim trenutno. Dac ima samo usb c ulaz, nema ništa drugo, ali je i pravljen da radi samo tako. 

Posted

Znači dobro sam razumeo, i upravo zbog toga sam ti dao predlog (nije konstatacija) za rešavanje postojećeg problema i kupovinom pomenutog konvertera umesto kupovine gomile kablova čija bi cena mogla da premaši cenu samog dac-a. Moj predlog nema smisla u slučaju da u sistemu imaš bolji dac od tog Nad-a.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Probao sam danas da vežem zvučnike na bi amp varijantu. 

Skinuo sam džampere sa zvučnika, povezao dodatni par kablova na njih i nakačio na AVR na surround back L/R, prema uputstvu za AVR 2400h. 

Namestio sam amp assing na Bi amp, prema slici. 

Ali je zvuk katastrofa, izgubio se ceo opseg niskih frekvencija.

Imate neki savet? 

Screenshot_20200629_134547_com.android.chrome.jpg