Jump to content


Hi-Fi sistem - Dragan Penev


Dragan Penev

Recommended Posts

3 hours ago, Nixie said:

Jačina će biti ista, kad postaviš na 30 dobijaš isti izlazni napon na svim tim kanalima i istu ukupnu snagu, samo što je sad opseg podeljen po pojačalima. Ako si imao recimo prosečnu snagu 30W po kanalu sa dva kanala, sad ti kanali za bas daju prosečno po 25W a ovi drugi po 5W. Trebalo bi da zvuči bolje, ili makar malo drugačije zato što srednje i visoke frekvencije putuju električnim kolom nezavisno od niskih. Ono što nije dobro je verovatno to što svi kanali u risiveru imaju zajedničko napajanje pa nisu baš sasvim odvojeni. A zna se da napajanje svira, jer sve od struje što prođe kroz zvučnike stiglo je iz napajanja, modulisano pojačalom u ritmu muzike.

Da, ovo ima smisla što si napisao. 

Opcija koja mi ostaje da probam je da rotiram kablove, kao što si rekao... Na LF da ide front izlaz, na HF da ide surround izlaz. I da slušam par dana pa ćemo videti. Ono što mi je bitno je da sam ispravio grešku od juče jer je nemoguće da sa bi amp imam lošiji zvuk. 

Link to comment
Share on other sites

Ti AV risiveri imaju zaista puno podešavanja, nisam se tim zanimao priznajem, bitno je da si uspeo da namestiš da radi kako treba. Ako se pokaže zvučno bolje, to je svakako  plus, ako ne, isprobao si i to pa si miran. Prave prednosti su tek kod aktivnih zvučnika, a kako napreduju DSP i D class pojačala i padaju cene, biće igranja vidim ja.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
8 hours ago, zek said:

Nećeš valjda tu da ostaviš gramofon da ti stoji na podu i lepo skuplja svu prašinu, a možda je i dobra pozicija jer moraš da klekneš (i da se pokloniš) kad stavljaš ploču na gram.:rolleyes:

Ide gore, bez brige. Samo da se malo preuredimo sa sobom. Nikako neće ostati dole, ali juče je to bilo jedino slobodno mesto. Ne klanjam se nikome i ničemu, pa ni pločama. ;)

Link to comment
Share on other sites

Nije pitanje dal se klanjas vec da li pokazujes bar malo elementarnog poznavanja uredjaja koji kupujes.Lepo ti covek skrenuo paznju na prasinu koja smeta i gramofonima,a da ne pricam plocama.Zbog statickog elektriciteta ponasaju se kao magnet za prasinu i zato su gramofoni na vrhu sistema,a ne sto su neko svetiliste kome se klanja.Ono sto isto moras da znas je da gramofon i zvucnik ne trebaju da budu na zajednikoj podlozi,pa su opcije da ili jedno ili drugo odvojis.Najbolje gramofon zidnom konzolom ako je zid od pune cigle,a verujem da jeste obzirom da drzi TV.Progooglaj na tu temu acoustic feedback.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...