Jump to content


Stalak, šiljci, podloške...za budget sistem?


goranb

Recommended Posts

Свако може да ради шта хоће. Тврда гума према кутији ок, шиљак који се забоде у кутију ни под разно. Рекао сам једини исправни начин постављања шиљака, као на подним кутијама уосталом.

Link to comment
Share on other sites

Najgore što sam ja sad tek neodlučan šta uraditi :(

Da li uopšte ostajati na ovim zvučnicima. Ako ostajem, da li kupiti ili praviti stalke prema njima. Ti stalci verovatno neće odgovarati za sledeće a ja ne planiram na ovima ostati 10 godina (mislim planiram da ih zadržim neko vreme ali znajući sebe to neće biti baš dugo).

Ili staviti ove zvučnike na tv komodu, između njih i komode:
- neke izolacione podloške-sunđere (tipa onih Adam Hall-a ili Presonusa)
- neke gumene silikonske podloške koje idu po 4 ispod svakog zvučnika,
i koristiti tako dok se ne skupi novac za neki bolji sistem - pasivni zvučnici + pojačalo. Pa onda kupiti dobre stalke i sve što ide uz njih. Jer ako sam ja dobro shvatio iz vaših savetima i predloga to nešto bolje ne mora da košta 1000 evra npr. već može i za manje love (300-400 e). Bar se nadam da može :D A to onda nije nedostižno. A tada ću opet smarati sa pitanjima šta kupiti :lol:

Link to comment
Share on other sites

Siljci za male zvucnike i floarstandere se razlicito postavljaju.Na podnostojece se lepe ili srafe na zvucnike prema podu.Dok za male siljci idu ispod stalaka ka podu i od stalaka ka zvucnicima.Alternativno postavljaju se gume,silikoni bluetac...po meni su siljci najbolji.

Malo previse dramis oko malih para,kao da zivot zavisi od toga.Daj nekom da ti  izvari te stalke za smesne pare(50evra je dosta),a kad promenis zvucnike bacis ih u kontejner i na kp...i kupi ih sledeci kao ti ako ti neodgovaraju. Ako izgubis crvenu ili dve nije za plakanje, nekom si skratio cekanje s majstorom,ucinio dobru stvar. Kupis jedan autolak da ih sam ofarbas, da se osecas lepo da si i sam deo posla odradio.

Naravno,kad ih budes prodavao za 30evra to uradis na nasim oglasima i stavis link ka ovoj temi ...u znak zahvalnosti prema forumskoj zajednici, sto si "smarao" vratis uslugu sledecem pocetniku.

Link to comment
Share on other sites

Ma nisu bitne pare, pogotovo ne 20-30 evra, ja kad nešto prodajem stavim najnižu cenu na oglasima (ili bar među najnižim) jer me nervira da dugo čekam i natežem se sa cenkarošima. Kada bih kupovao stalke kupio bih neke koji su mi vizuelno lepi, fotograf sam, vizuelni utisak mi znači dosta. Sviđaju mi se od Bože iz NS, Tribe stalci, 100-tinjak evra su, baš su lepi. Da nešto varim za 50, njah, nije mi to to.
Sačekaću malo, slušati ovo šta imam ovako kako imam, kupiti neke podloške gumirane, silikonske i staviti ih između zvučnika i tv police. A odvajati pare za neke bolje zvučnike i pojačalo. I stalke naravno :)

Inače, pohvalio bih ljude na ovom forumu. Retko gde će novi član koji dođe na forum, napiše bukvalno prvi post i traži pomoć, dobiti ovoliko odgovora i saveta a da pritom nema negativnih, posprdnih, omalovažavajućih komentara.
Tako da sam prijatno iznenađen i sve ovo govorim bez pokušaja bilo kakve patetike, ulizištva i sličnoga...

Послато са SM-G955F уз помоћ Тапатока

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, goranb said:

Sačekaću malo, slušati ovo šta imam ovako kako imam, kupiti neke podloške gumirane, silikonske i staviti ih između zvučnika i tv police. A odvajati pare za neke bolje zvučnike i pojačalo. I stalke naravno :)

Pravi izbor. Pozdravljam odluku.

A,da treba pomoći svima-treba. Mnogo je ovde iskusnih ljudi i treba da podele to znanje i sa drugima.

Link to comment
Share on other sites

20 minuta ranije, Spachek said:

Imam ovakve, odlican kvalitet izrade, imaju mogucnost punjenja peskom/sacmom, cime god...
https://www.kupujemprodajem.com//Audio/Police-i-stalci/Stalci-za-zvucnike-65674538-oglas.htm


Sent from my SM-A520F using Tapatalk
 

Lepo estetski odradjeno i za te pare sta ćeš bolje.Nemerljivo bolje od bilo kakvog resenja na polici.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Verovatno su probali pa videli da bolje radi. Ko zna.  Ili je to kao sa pojacalima i drugima komponentama koje dolaze sa onim crnim strujnim.. Ja bih pre probao sorbothane, ako bi trebao da biram izmedju tih "gumenastih" podloski. Ima na ebay_u u tablama raznih debljina i duro broja. Postoje i tabele o tezini na kojoj "rade". Pa se u zavisnosti od tezine komponente mogu rezati optimalni komadi..

Link to comment
Share on other sites

Ma dobro izgledaju ove sorbotane ali su i skuplje 10puta, vjerujem da kod dosta forumaša CD player ne vrijedi toliko.
Što se tiče crnih strujnih kablova- nakon par mailova Ricard Dane, manager prodaje u Naimu, mi je rekao da je stock kabal koji isporučuju uz nižu i srednju klasu Naim uređaja bolji od većine zamjenskih u klasi oko 100evra, već 15 godina koriste isti. Taj kabal se može kupiti u njihovim servisima za nekih 40-ak eura, kinez.

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Link to comment
Share on other sites

Nisi dobro pogledao, mozda ima za 10 puta skuplje, uglavnom set od 4 sorbothane hemispheres ne prelazi 15ak dolara. A ako uzimas tablu ispadne i povoljnije. Ne znam kakav kabl dolazi uz Naim, al mnogi daju onaj "defaultni", cak i uz uredjaje od vise hiljada.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

^Ne košta puno da se proba. 

Meni je gramofon trenutno, na šupljikavom sunđeru, sa kojim sam zapazio da nema nikakav prenos vibracija na iglu kada je spuštena na vinil. Pošto sam oslanjanje izveo preko više prizmi visine 4 cm uspeo sam i vrlo lepo da iznivelišem tanjir do odstupanja od 0.2-0.4 stepna u obe ose posmatrano na više pozicija okrećući tanjir.

Neznatna zvučna punoća je dobijena, dodatno ispraćena preciznijim tonovima. Ni ovo nije skupo za probati, ali treba probati sa ređim sunđerom sa što više šupljina.

Ostalo mi je jedno lepo parče sivog sunđera pa sam došao na ideju da probam i za sada ostaje ispod gramofona.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Mingus,Mingus said:

drvene siljke ispod gramofona

Drvo je drvo, da je stavio neki metal na vrh tog šiljka i na mesto oslonca bili bi dobro, ovako ne verujem da će ostati taj vrh čitav. Jeftino je za probu i lepo izgleda tako da treba probati. MIslim da je mekano - elastično oslanjanje za gramofon dosta  delotvornije od šiljaka. To sam davno probao dok sam još imao gramofon.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...