Jump to content


YAMAHA F901 + YAMAHA N803D


dr Nikola

Recommended Posts

Pozdrav dragi forumaši i ljubitelji zvuka. Do skoro sam znao šta prija a šta ne prija mojim ušima ali kada sam rešio da to pretočim u jedan sistem i  otvorim kesu video sama da se iz te kese mora izvaditi malo po malo sve više da bi nešto kupili koje će vas zadovoljiti na duže staze. Od tada sam se pristojno obrazovao u ovoj oblasti da bih mogao i znao o čemu pričam i slepo ne verujem tuđim mišljenjuma ali vaša će mi u punome značiti.

U moru svega opredelio sam se za zvučnike Yamaha F901, cena je par novih je oko 1700-1800 eur ( 2013 god. kada su izašle cena je prporćena na 6000 $) koje bih upario sa Yamaha N803D zbog velike multifunkcijalnosti koje pruža uz zavidne performanse. 

Da li ima neko neka saznanja o ovim komponentama posebno i u kombinaciji, takođe bih se zahvalio na svim savetima i preporuci možda nečeg drugog. Hvala unapred

 

Yamaha-NSF901-Piano-Brown-Trio_226197_2.jpg

yamaha-r-n803d-stereo-risiver-crni-eisa_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Izvinjavam se na promašenoj sekciji. 

Ovo mi je prvi sistem koji kupujem, mislio sam i nešto polovno sa manjim budžetom ali s obzirom da na oglasima se prodaju uglavnom stvari koje su stare 15-20+ godina i po nerealnim cenama te sam došao do zaključka da je jeftinije kupiti novo a to novo nije mnogo skuplje.

Za Yamaha NS F901 sam čitao nešto na stranim forumima, ali generalno nije zastupljen.

Možda neko ima iskustva, ču ih je, ima informacije o istim kao i šta mislite o uparivanju sa Yamaha N803D, da li će potencijal zvučnika doći sa ovim risiverom do izražaja.

Hvala unapred na odgovorima

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Iskren da budem u svenmu ovome sam novm, a u prethodnom periodu sam se da kažem malo edukovao, čitao sam svašta ali mogu da se složim sa tim kao i svi da kombinacija zvučnka i pojačala ipak mora da se čuje ali problem je taj što retko gde isto bih mogao čuti već se uglavnom sve zasniva na iskustvu drugih i traženju najbolje kombinacije koja je po vaš novčanik najpovoljnija a to sigurno ovlaćena radnja.

Pošto vidim da je iskustvo ovdašnjih forumaša ogromno hteo bih tražiti par saveta za mene veoma značajnih jer ne bih da dam veće novce pa posle da se kajem mada kada bolje razmislim kajanja možda i ne bi bilo jer nisam čuo druge kombinacije zvučnika i pojačala.

Od muzike uglavno slušam sve ali najviše rok, pop, haus pa me zanimaju vaši predlozi oko odabira pojačala  i zvučnika tj.uparivanja jer ima imišljenja da je za određene žanrove bolja neka kombinacije, tj. nema univerzalne. Inače volim kada je zvuk da kažem, topao, čist i kristalno jasan, ne mutan i muljav,  da ima basa ali ne mora da pomera bubrege kako bi neki rekli.

U velikima sam nedoumicama jer sam malo po malo budžet povećavao čak i preko nekih limita u ovom trenutku kako sam sve više čitao jer hoću da kupim nešto koje ću slušati duži niz godina.

Od pojačala se dvoumim između Yamaha S1100 i Vincent SV 237MK,  pa je pitanje koje je od njih da kažem univerzalnije tj. da mu prijaju sve vrste zvučnika (jer ne znam za koje da se odlučim prvenstveno zbog cene), kolio sam čitao oba su sa toplim notama, stim da je Vincet hibrid koji radi u A klasi do 10W?

Od zvučnika me zanimaju polovni Vienna Acoustics grand mozart i Triangle Antal 30th anniversaryI( cena ista oko 1000-1100 eur) i novi pomenuta Yamaha NS F901, Triangle Signature Delta i  Magnat Signature 1109 (dosta skuplji). Napisao sam redosled po kojem bi kupovao zbog cene.

Pa je moje pitanje da li oba od ova dva pojačala bih mogao upariti sa svakim od ovih zvučnika a da kvalitet zvuka bude dobar. Za Triangle sam čitao da naginju ka lampašima. 

Najskuplje ali i najprimamljivije od svega su mi novi Triangle Signature Delta koje imam za upola cene  pa me zanima šta mislite o njima i uparivanjem ova dva pojačala?

Postavio sam mnogo pitanja i nadam se da na ne zamerate na tome :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Yamahu u Republici Srpskoj jer je jeftinja u startu, plus popust za keš i povraćaj PDV-a gde sve ukupno dođe jeftinije oko 35-40% nego kod nas (malo li je) a za ostalo preko nekih kombinacija.

Inače živim u državi Srbiji gde čovek mora da se snalazi za kupovinu bilo čega vrednog jer nas ovde svi redom deru:(

Delija, koliko sam video ti si radije imao Triangle...

Link to comment
Share on other sites

Sudeci po Triangle sajtu, distributer za Srbiju je neka firma iz Slovenije.

Nemam saznanja da li ih neko svercuje u Srbiji.

 

Inace, Triangle Signature Delta je vremesan zvucnik, evo What HiFi revija od pre cca sest godina, tacnije iz 2014.  https://www.whathifi.com/us/triangle/signature-delta/review

 

Link to comment
Share on other sites

Izvinjavam se na malom kašnjenju u odgovoru.

Koliko znam nema zvaničnog uvozika u Srbiji za Triangle a ovo je nešto neočekivano ispalo. Stvarno ne znam kakvi su, morao bi ih upariti sa nekim od pojačala koja bih kupio da bih znao jel mi se sviđa zvuk ili ne...za njih sam čuo da su svileni, bez nekog basa...

Inače sam pročitao više recenzija za Triangle uključujući o ovaj ali me zanima mišljenje onih koji su ga čuli i testiralo.

I može li stručno mišljenje o mojim nedoumicama? 

Hvala svima  unapred na savetima i predlozima na moja pitanja:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Dimenzije dnevne sobe  gde bih u ovom trenutku stavio zvučnike i pojačalo su 5x8x3m (Š,D,V), da kažem TV i HiFi blok su mi postavjeni u uglu sobe, oko 3 metra dužine a nameštaj je postavljen ispred 2.5m tako da imam mogućnosti da ispoštujem sva pravila slušanja što zvučnici zahtevaju. 

Sliušam sve ali preferiram pop, rok, haus, disko...želim da je zvuk jasan, ne muljav i da je dinamičan, da ima basa ali ne da on dominira u smislu da pomera bubrege kako bi rekli neki...takođe ne slušam glasno da komšiji smeta, nego umereno sa dozom zvuka koji sam prethodno naveo. 

Inače tražio bih ozvučenje za prostorije od 25 do 40 kvadrata jer mi je dete na putu pa ću kako stoje stvari brzo morati da opremu selim u drugu sobu. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...