Jump to content


Pomoc oko odabira gramofona


Boban Antnaskovic

Recommended Posts

Potrebna pomoc oko kupovine gramofona.

Kupio bih direkt drajv gramofon. Na sajtu KP sam pronasao par interesantnih gramofona. Valjao bi mi savet od poznavaoca gramofona sta je najbolja kupovina. 

Tecnics SL 1500, Tecnics SL 2000,  Tecnics SL 3210, ili nesto od modela , Tecnics SL Q3, Tecnics SL D2...

Cak sam razmisljao i o kupovini JVC QL A5 posto imam stari JVC resiver JR-S61W ... pa bi to izgledalo lepo u paru :) 

Link to comment
Share on other sites

Tehnics je standard kvaliteta.Ja bi išao na nove gramafone.Tipa Audio-TehnikA,Rega plan..Novi su i nisu bas puno skupi.Best buy..Onda kombinacija glava, Ortofon,Grado,Stantonn... Ulaganja u ručke,pojačalo,... Dobro zabavan hoby..Sretno...

Poslano sa mog Redmi Note 7 koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Koliko trazi prodavac za SL1500? 

Kako ces da vidis stanje rucice? Ja sam obisao desetine oglasa pre dve godine,i u 90% slucajeva,rucice su imale luft u lezajevima.

Zato sam kupio Technics SL150 bez rucice,i ugradio Regu 303.

Istina za polovne 1200 mk2, ja sam moj primerak našao povoljno, pa mi se isplatila zamena ručice jer je ručica koja je došla sa njim imala lufta u ležajevima (slučaj na gotovo sve jednom polovnjaku koji sam video...).

 

Mogu se naći original ručice, ali se kreću od 200 do 250 e, a može se naći i OEM varijanta za 70-80 e. Ja sam hteo original, ali se to po sadašnjim cenama 1200 ne isplati, ode na cenu novog mk7 ili 1500...

 

U tom cenovnom rangu je i Rega P3, koja je odličan gramofon i dolazi sa zvučnicom. 1200 je po meni bolja mašina, ali je nov mk7 900 e bez zvučnice a P3 je oko 850 e sa zvučnicom...

 

Suština je da je potrebno proveriti dali ima lufta na ručici, dali antiskate radi kako treba, dali ima lufta na ležaju tanjira, dali drži brzinu, dali radi elektronska kočnica ako je gramofon ima i moj savet je ne ići na automatic polovne gramofone jer ima više stvari da se pokvari.

 

Gore navedeno važi za sve jedan polovan gramofon a svakom od njih je nakon kupovine potrebno uraditi servis, čišćenje i podmazivanje osovine, kao i promenu elektrolita u napajanju da bi radio kako treba. Technics gramofoni su po meni bolji izbor jer ima delova za njih, naravno nema za sve modele podjednako, ali se uglavnom mogu naći.

 

Neki od poznavalaca Technics hijerarhije gramofona sa foruma će Vam već preporučiti konkretan model, ali gore navedeno bi trebalo prekontrolisati i uraditi pri kupovini svakog polovnjaka.

 

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...