Jump to content


Naim Supernait 2 vs Parasound halo hint 6


Miroljub

Recommended Posts

Hvala.

Eto malo testiram kako to radi i mogu reći da sam prilično zadovoljan.

Povezao sam i sub, i podesio i low i high filtere na 80 Hz. Tako oni preporučuju u uputstvu za početak, a posle se može eksperimentisati. Ide sve super.

Inače, ovo je prilično ozbiljna sprava. Završni finiš je više nego zadovoljavajući.

Malo će biti usviravanja, pa ću da napišem utiske.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Zvuk Hint 6 je čvrst i snažan i po tome me potseća na HK 990. Pisao sam da bih kod Hint 6 voleo da dobijem tu vrstu zvuka, ali na višem nivou. Dobio sam i više.

Separacija kanala i detaljnost su bolji nego kod HK 990. Oseća se klasa više. A ipak se pojačalo tek usvirava.

Inače kupio sam drugi sub. SVS SB12 NSD. Treba sad to postaviti kako treba.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hteo bih da napišem šta mi se dešavalo proteklih meseci i koje sam promene uneo u sistem.

Posle kupovine Parasound HINT 6, i kupovine drugog sub-a, polako sam uhodavao sistem. Sve je to lepo radilo sa mojim Focal Chorus 807v. Ipak osaćao sam da mi nešto ne odgovara. Nisam znao šta je to, dok čitajući ponovo postove u okviru ove moje teme nisam naišao na ovo:

On 11.1.2020. at 10:37, Delija said:

Iskreno, mislim da je bolje uloziti u visu klasu zvucnika.

Pomislio sam da je to možda usko grlo i krenuo da tu nešto uradim. Treba dakle promeniti zvučnike. Kako sam se već ranije opredelio za male monitorske zvučnike izbor je pao na Spendor Classic 3/1. Pozvao sam Simu AV Impuls i rekao mu šta želim. Naravno da je Sima sve maksimalno profesionalno odradio. Poručio je zvučnike za mene iz Londona, pomogao mi da prodam moj Focal Chorus 807V, i uputio me ko da mi uradi stalke za novi Spendor. Sve se to dešavalo prošle godine u toku prvih par meseci epidemije novim virusom. Ipak za nepuna dva meseca ceo posao je završen i Spendor je stigao. Poručio sam da se urade stalci, koji su takođe maksimalno profesionalno urađeni. I evo kako to sad izgleda.

7FLjhTdcV9t9pUL37ujM4Cj4n4Spx3Ec3zhiFBGN0lfPv9Adku5NGcXgcYxJaIx9y91j5efPEBCFtYtr6z0wmYBkT8_FxEsto-Ki-ug60i7pvDBIw9Ps0uzKYihIbZNu3ljYzod6ko-W-vW-1nmd9Ymcqr.thumb.jpg.78f7c9667ad02991a9a67466eea2f473.jpg

Zvuk se znatno promenio. Pokazalo se da je Delija bio u pravu, i da je trebalo uložiti u višu klasu zvučnika.

Spendori su pun pogodak. Jako sam zadovoljan. Slušanje muzike je postalo pravo uživanje.

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

52 minuta ranije, nesone said:

Sad da li  ga je integrisao u HT to ne znam.

Integrisan je u HT sistem.

Negde sam pročitao da sub-ovi treba da su malo ispred zvučnika.

Nisam na žalost uspeo ovog leta da napravim novi raspored u sobi, tako da mi je desni zvučnik nekako u ćošku. Znam da nije dobro, ali valjda ću uspeti na proleće.

Link to comment
Share on other sites

Da zaista uživam. Novi Spendori su savršeni. Nikad nisam do sada imao tako dobre kutije.

I dalje sam se s vremena na vreme se vraćao čitanju postova iz ove teme. i tako jednog dana u drugoj polovini prošle godine naiđem na ovo:

On 21.2.2020. at 19:47, gvlada said:

Још кад избациш застарелу оптику па пређеш на стрим са хдд... па хд звук у односу на сд.... па дсд.... ихх... :)

Ovo me je prilično zaintrigiralo, jer je meni glavni izvor muzike bio moj CD i komp gde sam slušao klipove sa You tube u očajnom kvalitetu. I tako sam malo googlao i došao do toga da treba nabaviti nešto za strimovanje muzike sa interneta.  Kako nisam želeo da to radim sa komp-om, jer sam ga sit na poslu, tražio sam spravu koja može da strimuje, da ima hard da izripujem moje diskove, i da mogu da se priključim na aktuelne muzičke servise. Posle malo traženja, doneo sam odluku da to bude CoctailAudio X50D. Našao sam da se može kupiti u Mkablu, i pozvao Dejana. Dejan je reagovao odmah, i već sutradan mi doneo uređaj pravo do kuće. Malo mi je učinio i sa cenom, i hvala Dejanu. Evo te spravice. CD plejer, CD ripper, netvork streamer i još što šta.v4MS2wzbJ4_8DvfpG-Tc9KNCz0RttYnRI-EZXJYga7x35BvETWO2PY4ValtTLgfAVXuhgCJGxqzSIvMRz3ORpyylAvs6k-_XELYc-s_SWTDzwWTJdEkP7qAfcOzB0p5t20bozOQhB6kvnr-3pRg_HQGrNK.thumb.jpg.25580eff7f7a213cfe6c06fa8503e9ae.jpg

Dalje je sve išlo svojim tokom. Prvo sam kupio dva SSD diska od po terabajt u ugradio ih u strimer. Zatim sam izripovao moju skromnu kolekciju CD diskova tako da se muzika kopira na dva hard diska RAID modu. To je tek početak, jer mi je član našeg foruma iz Novog Sada poslao na USB-u 120 gigabajta vrhunski ripovane muzike kompletno sa coverima i tekstom izvođača, birajući pri tom muziku koju ja volim. Nemam dovoljno reči da se zahvalim. Naravno da posle toga ide i povezivanje na Tidal i Qobuz, dok sam Deezer već imao. Nabavio sam i kvaliteten USB kabl. odličan LAN kabl, a za napajanje strujom strimera sa pobrinuo Zoran sa Elarom.

Sada je već postojao pravi muzički izbor. Nekad slušam moj lokal sa harda, nekad Qobuz, nekad Tidal. Deezer slabije. Bekonačno more muzike. Hi Res format na pravim spravama.

Baš sam zadovolajn.

Ispunila se ona rečenica koju je gvlada napisao možda savim slučajno i usput u svom postu.

Link to comment
Share on other sites

Odlicno , najbitnije je da si ti zadovoljan. 

"jer mi je član našeg foruma iz Novog Sada poslao na USB-u 120 gigabajta vrhunski ripovane muzike kompletno sa coverima i tekstom izvođača, birajući pri tom muziku koju ja volim. Nemam dovoljno reči da se zahvalim."

Sjajno, uzivaj!!! 

 

Link to comment
Share on other sites

Moram da dodam da je za mene tih 120 gigabjta muzike koje sam dobio posebno važno, jer ja se baš ne snalazim sa torentima, niti uspevam da se snađem sa rutrackerom. Tih 120 Gb muzike je za mene ispalo pravo blago.

Inače da bi ostali u temi gde se priča o malo skupljoj opremi, vratio bih se na Spendor Classic 3/1. Zvučnik je pravi mali dragulj. Srednji i visoki su mu savršeni. Basom ne može da se baš pohvali, ali tu su da pomognu dva suba SvS 12. Intenzivno koristim Low i High pass filtere koji postoje na Parasound HINT 6. U Spendore ne puštam ništa ispod 80 Hz tako da oni lepo obave sve što je iznad toga. Isto tako u sob-ove ne puštam ništa iznad 80 Hz, i milina. Možda Deliji ne trebaju ovi filteri za njegove Dynaudio zveri, možda mu ne trebaju ni sub-ovi u stereo modu, ali kod mojih malih Spendora i filteri i subovi vrše vrlo dobro  posao.

Ono o čemu sam hteo da pišem su kratkospojnici. Na većini kutija ti fabrički kratkospojnici uglavno ne vrše posao kako treba. Evo slike kako ti kratkospojnici izgledaju kod Spendor Classic 3/1.

20200713_153417.thumb.jpg.390c89e2a69f87830c9eff3d7b988d31.jpg

Da li to treba menjati, ili su ovi fabrički kratkospojnici ok?

Ne bih da dajem pare ako ne baš ne mora.

Link to comment
Share on other sites

Из мог искуства увек је боље довести звучнички кабл у терминал за високе па затим џампер у ниске. Тако је много раскошнији звук са више детаља а доњи опсег не заостаје у односу када кабл иде директно доле.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...