Jump to content


Naim Supernait 2 vs Parasound halo hint 6


Miroljub

Recommended Posts

Mislim da se i tema i pokretac i previse fokusirao na bass.Visoki i srednji se kao podrazumevaju jer je amp neke cene.Jes' al za malo.Focal koji je poznat kao cesto mnogima ostar,najcesce je ostar zbog ampa.Odnosno kao i svalom zvucniku mu ne odgovara svaki zvucnik.Tipujem da ce veci problem biti uskladjenost i balans visokih tonova nego basa.Mnogo lakse podnesem nesavrsen bas ,naravno mora da bude dobar,nego dernjavu visokih ili nesposobnost ampa da detaljnoscu i kvalitetom srednjih tonova prenese slozenost muzickog dela,stopi instrumente u jedan,zvuci neprirodno i sl..Uopste mi nije jasna sve cesca kupovina na slepo i bez pokusaja probe,podrazumevajuci da se sa rangom cene odredjuje i sta cemo dobiti.Neki od prodavaca mesecima pokusavaju prodati nesto kod nas,uopste nije lako,ali ako im je tesko da donesu nekom amp na probu u istom mestu,ili im je 20 ili 70km do Panceva preko sveta onda nek nastave.Imas i delijin i naimov amp na oglasima.Da li si pitao prodavce da li bi ti dozvolili probu? U Pancevu je kolega Bimba koji uvek ima neki naim na prodaji(mislim da sad ima 202/200),meni je dao preamp,hicap i snagas ...od tri uredjaja je dva tada prodao iako sam.otisao samo zbog preampa.Samo zahvaljujuci tome sto mi je dozvolio probu.I pre 7-8godina mi je dao drugi preamp,isto smo trgovali.Bio je u isto vreme na kp slican komplet i prodavac nije hteo da izadje u susret iako sam mu ponudio i putne troskove ,cak i da dodjem po njega i vratim ga.Cak je bio cinican da je njegov prijatelj kupio zvucnike od 17000evra pa nije mogao da ih proba.Odlezao mu je u oglasima solidno dugo,godinu dana.

Moj brat pravi sad jedan DIY projekat sa Focalovim vrhunskim visokotoncem,super je,to je onaj berijlijumski koji ide u utopije,ali uopste nije za svaki amp.Surovo je realan po pitanju svega sto do njega dodje.

Link to comment
Share on other sites




Moj brat pravi sad jedan DIY projekat sa Focalovim vrhunskim visokotoncem,super je,to je onaj berijlijumski koji ide u utopije,ali uopste nije za svaki amp.Surovo je realan po pitanju svega sto do njega dodje.


Htio sam da idem u Minhen na hifi shou samo da bih čuo Grande Utopiu :) Još ako je bila povezana na Statement :)

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

 Htio sam da idem u Minhen na hifi shou samo da bih čuo Grande Utopiu Još ako je bila povezana na Statement 

 

Slušao sam ja pre par meseci u Londonu.

c3c4bd84f4af26b4d95072634dbf9a2e.jpg

 

798e4db9f9db332ddc77e430a987d9ee.jpg

 

Nemojte me držati za reč ali to čudo je u toj radnji u London, Marylebone koštalo valjda 220.000,00£. Verovatno je moguće pogađati se za cenu.

 

E sad ono najinteresantnije. Svira to sjajno ali da sam pao na teme nisam.

Apsolutno nisam nikakav reper da bih bilo šta procenio u vezi sa HiFi, i verovatno ću Vas sada nasmejati ali dok sam slušao ta čuda prolazio mi je kroz glavu zvuk mojih Quad ESL 63 sa Dynaco ST70 i to mi u tom momentu uopšte nije delovalo neznam koliko inferiorno. Naprotiv nešto imaju ti elektrostatici simpatično sto ništa drugo nema.

 

Izvinjavam se ako ovo nije najnoviji model. Stvarno ne pratim te svemirske modele.

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, Miroljub said:

Nikad više neću praviti stereo sistem bez sub-a. Definitivno

Kod mene totalno suprotna situacija, ja nikad ne bih ubacio sub u stereo sistem. Ne zbog toga što ne valja već zbog toga što sam uspeo da sa jednim parom zvučnika dobijem odličan zvuk, btw i ja koristim HK, pojačalo je 6650r i takođe ima dobar bass.

Ubacivanje suba (najbolje bi bilo bar dva) u sistem traži mnogo probavanja, testiranja, merenja, akustičkog tretmana i još sto nekih stvari, evo raspisaše se ljudi na 15 strana i ne dobismo konačno rešenje.

Najveći problem po meni u celoj priči je što ćete teško dobiti od nekoga dva woofera na probu, sve i da ih dobijete trebao bi neko da vam ih pozajmi bar na tri dana minimum da bi sve sve istestiralo, a na kraju može da se desi da vam se zvuk uopšte ne svidi.

U svakom slučaju želim vam puno sreće u gradnji novog sistema!

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, sondek said:

Uopste mi nije jasna sve cesca kupovina na slepo i bez pokusaja probe.

Ja bih voleo da probam, ali ne znam ko uopšte ima Paradound halo hint 6, pa da ga pitam za probu. Zvaničnog distributera nema u Srbiji.

Moram da čitam testove, a moram da kažem i da pratim šta imaju članovi foruma koji se eksperti za hi fi. 

Delija kaže da je posle Harmana logično da se ide na Parasound. I on je to uradio, mada sam ja Parasound izabrao i pre nego je on to napisao. Delijin izbor mi dosta govori. Izgleda da imamo sličan ukus. A on je ipak ekspert.

 

Link to comment
Share on other sites

17 minuta ranije, Sonichammer said:

 Vec ima jedan sub, treba mu jos jedan.

Mozda mu i ne “treba” ali hoce. :)

Da imam već jedan sub. Kupio sam ga na ebay.de i koštao je oko 450 e. Nije tako strašna investicija. Zaintrigirala me je ideja sa dva suba, tako da mi možda i ne trebaju, ali hoću da probam. 

Link to comment
Share on other sites

Ja sam probao da dodam sub (focal) na stereo i zvucalo je solidno kada sam imao uniti atom (utisao sam bio sub na min tako da je doprinosio ukupnoj zvucnoj sceni u niskim tonovima ne vise od 5-10%), ali pre mesec dana sam presao na uniti star i uzas.

Sta god probam sub stalno bruji i ne doprinosi zvucnoj slici kako treba (imam Focal Aria 926 zvucnike).

Pored Naima imam i Arcam avr 380 koji ima mogucnost bas menadzmenta za sub i on tu zvuci najprirodnije ali na moji zalost moj av risiver je daleeko od hi fi stereo zvuka (probao sam cak i da ga koristim kao predpojacalo Naimu). Povrh toga u mnogim sam casopisima i forumima procitao da je navodno Arcam Avr najbolji stereo od avr risivera, ali slabo.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

11 sati ranije, Miroljub said:

Delija kaže da je posle Harmana logično da se ide na Parasound. I on je to uradio, mada sam ja Parasound izabrao i pre nego je on to napisao. Delijin izbor mi dosta govori. Izgleda da imamo sličan ukus. A on je ipak ekspert.

 

Ma nisam ja nikakav "ekspert", ali znam sta volim i sta zelim od svog sistema.

Ima mnogo dobre opreme. Parasound za svoju cenu pruza stvarno dosta i nudi bass management, za razliku od vecine drugih.

Link to comment
Share on other sites

44 minuta ranije, bogdan63 said:

Kod Rel-a se brujenje rešava tako što se otkači crni kabel sa terminala za zvučnik i izoluje izolir trakom, ili se priključi na šasiju pojačala. Naravno, ako je u pitanju high level konekcija.

Mislim da je mislio na integraciju koja je losa, a ne na brum.

Link to comment
Share on other sites

Na albumu THE RAVEN Rebecca Pidgeon izvodi kompoziciju SPANISH HARLEM. U prvoj trećini kompozicije se čuje samo njen vokal i bas. Doživljaj slušanja ovog komada sa sub-m je veličanstven. Kada bih ponovo puštao to isto bez sub-a, pola doživljaja nestane. Trebao bi svako ko je protiv suba u steteo sistemu ovo da čuje. Naravno, sa CD-a, ne mp3 i slično.

Link to comment
Share on other sites

37 minuta ranije, gvlada said:

Какве компромисе?

Po pitanju uloženog vremena u postavku sistema, rada na akustici prostora, položaju zvučnika, položaju mesta slušanja, podlozi, ožičenju.

Apsolutno svaki sistem, bez obzira na načelnu klasu uređaja, profitira od vlasnikovog (x osoba) zalaganja na pomenutim poljima.

Na akustici je moguće raditi upotrebom i razmeštajem osnovnog kućnog nameštaja, uz selekciju po nameni.

Ostavljanje za zvuk jednoznačno loše garniture (recimo) u sobi jer y osoba jako voli kako izgleda biva sve apsurdnije što je količina novca uloženog u sistem veća. 

Link to comment
Share on other sites

То нису компромиси већ оно што се подразумева ако желиш да имаш прави хифи звук.
Ипак, већина звучника не може дати пун опсег ни у третираним просторијама. Нису кадри једноставно.

Друга је прича што се неко навикне на звук без баса, са убијеним високим и сл па му је то хифи репер. О укусима не вреди расправљати. Ипак, да би се нешто емпиријски потврдило мора се измерити на одговарајући начин и са еталоном упоредити.

Еталон природног звука баш и не постоји... може се само измерити да ли је систем кадар да пружи све тонове како треба а онда се ослонити на претпоставку да је продукција на нивоу и слушати музику.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...