Jump to content


Koje pojacalo za Wharfedale Diamond 11.0 ?


dukisha

Recommended Posts

Pozdrav svima.

Ja sam pocetnik, nisam neki zaludjenik za hifi ali volim da uzivam u dobrom zvuku. Slusam sve, od Sopena do Sako Polumente, ali uglavnom je to rok, pop i metal. Godinama sam koristio mini liniju prikacenu na kompjuter, Panasonic, starija malo ali ima opciju super audio cd i to kad upalim zvuk je iskristalisan i topao. Meni je kvalitet te mini linije bio sasvim dobar do skoro. Odlucio sam da predjem na nesto bolje, jos kvalitetnije i napravim kardinalnu gresku. Kupim Philips mini liniju u gigatronu za 30k misleci da je bolja od mog Panasonica, ali nije ni blizu... jaca jeste ali je zvuk nekako metalan, nije topao i nekako je mutan. I koji god mod da odaberem ne vredi, zvuk je los. Eto, zeleo sam da prodjem jeftinije i opet po ko zna koji put naucio da je ziva istina "koliko para toliko muzike" ali bukvalno.

Dvoumio sam se izmedju Wharfedale Diamond 11.0 i 11.1 i zbog dimenzija sobe i sopstvenih potreba odlucio se za 11.0. Kao sto rekoh, muziku pustam preko kompa. Slusam flac i ostale visoke formate. Uglavnom kvalitet pesama je odlican, a sto se tice uticaja kompjutera na zvuk to vec ne bih znao ali ranije sam bio zadovoljan zvukom. Sada zelim da kupim integrisano pojacalo i da ga spojim sa kompom i da uzivam. Kupio sam nove Wharfedale zvucnike preko jer su jeftiniji nego kod nas (150e), a i kod nas nema ta boja koja se meni dopala. Za Diamond 11.0 sam se odlucio jer su mi delovali kao najbolja opcija u tom cenovnom rangu, a i imam neki fetis na britanske proizvodjace. Prvo sam hteo da kupim BW 685 ili 686 ali je ipak preskupo i nisam siguran da mi to treba. To bih mozda kupio za dnevnu sobu.

E, sad pojacalo:

Razmisljam da kupim kod nas

Yamaha S-301

ili preko

Marantz PM5005, a mozda cak i PM6006 ali ne znam koliko to ima smisla s obzirom na zvucnike.

 

Voleo bih da cujem misljenje iskusnih da li je to dobra kupovina i da li postoji mozda bolja alternativa.

Link to comment
Share on other sites

Yamaha je OK, štaviše solidno se slaže sa wharfovima. Ako si iz Bg pozovi 4audio pa se dogovori sa njima da poslušaš kod njih tu yamahu, možda eventualno i da poneseš zvučnike. U Playeru možda možeš da čuješ kombinaciju Marantza i Wharfa (prodaju oba proizvoda, ne znam da li mogu i da se čuju, ili može da se čuje samo ono što je trenutno u demo sobi). Marantz važi za muzikalnije pojačalo od Yamahe, mada su po meni u toj cenovnoj klasi nijanse u pitanju.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Тодор НС said:

A možda da probaš neki stariji Denon iz više klase, kao na primer pma-920, pma-1080, ili pma-1500AE, a ako voliš engleze možda neki Audiolab.

Bez uvrede preprodavcima na forumu ako ih ima, ali u nase preprodavce preko oglasa nemam poverenja tako da polovno ne dolazi u obzir. Novo je novo, a jednog dana kad izgustiram ovu konfiguraciju preci cu i na pojacalo vise klase.

 

1 hour ago, Gile said:

Yamaha je OK, štaviše solidno se slaže sa wharfovima. Ako si iz Bg pozovi 4audio pa se dogovori sa njima da poslušaš kod njih tu yamahu, možda eventualno i da poneseš zvučnike. U Playeru možda možeš da čuješ kombinaciju Marantza i Wharfa (prodaju oba proizvoda, ne znam da li mogu i da se čuju, ili može da se čuje samo ono što je trenutno u demo sobi). Marantz važi za muzikalnije pojačalo od Yamahe, mada su po meni u toj cenovnoj klasi nijanse u pitanju.

Svraticu do Svetogorske., to mi nije daleko. Jedno pitanje, ima li smisla kupovati recimo S501 s obzirom na zvucnike?

 

14 minutes ago, misko018 said:

Novo kod nas - možda i Onkyo A-9110. 

Kasnije obavezno kupi i neki DAC.

Onkyo 9110 vs Marantz 5005 vs Yamaha S301

Da li su u pitanju samo nijanse koje mogu cuti samo apsolutni sluhisti? Sta kupiti? I ima li smisla preci na recimo visu seriju, Yamaha S501 ili Marantz 6006 s obzirom na zvucnike koje sam kupio?

O DAC cu morati malo vise da se informisem, i zvucnim karticama takodje. Ako ce to jos dodatno (drasticno) da ulepsa zvuk moje buduce konfiguracije onda se to mora kupiti sto pre.

Link to comment
Share on other sites

Imao sam prilike da slušam 301, 501 i 701 zaredom. Razlike postoje, definitivno. Da li vrede za tu razliku u ceni? Meni bi vredele, nemam pojma. Ne znam ni koji budžet imaš na raspolaganju, ni koji karakter zvuka ti se svidja. Diamondsi 11 su vrlo kul zvučnici, lepo će se sigurno uklopiti u Yamahin zvučni potpis. Njih bez problema tera i 301, Yamahina pojačala su uvek raspolagala velikom rezervom snage. Onkyo 9110 ni Marantz 6006 nisam imao prilike da slušam, 5005 mi se baš i nije nešto svideo (ovo je vrlo subjektivno, trebalo bi da ti čuješ pa da zaključiš da li ti se svidja).

Link to comment
Share on other sites

Da, definitivno cu otici do playera da cujem ako to bude bilo moguce. Budzet mi je bio 30k ali kad sam video kako se krecu cene podigao sam na 35-36k koliko kosta 301. Vidim da je 501 oko 45-50k, kad budem slusao znacu da li ta razlika u ceni vredi u mom slucaju.

Nisam imao priliku da slusam kvalitetne zvucnike i ostale komponente, tako da jedina razlika koju poznajem za sad je ova na relaciji mini linija Panasonic VS Philips. Zbog toga ne znam ni kakve karakteristike trazim, znam, ali ne mogu to da opisem niti da uporedim dok ne cujem.

Tacnije ponekad sam palio Optonicu u kombinaciji sa Tannoy zvucnicima, bas stara konfiguracija, decenijama stoji u dnevnoj sobi. To je zvuk za moje usi. Jasan, topao zvuk bez previse i naglasenog basa, a kad cujem visoke tonove najezim se.

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, dukisha said:

Marantz 6006 ima integrisan DAC, za 5005 ne mogu da nadjem info.

Yamaha S301 koliko vidim isto ima DAC

Onkyo nema, znaci Onkyo otpada

Ali nemaju USB DAC tako da nećeš moći da povežeš komp osim ako kojim slučajem imaš optički izlaz na ploči ili bi eventualno mogao da kupiš SPDIF header koji bi povezao na ploču ako je moguće. PM5005 nema nikakav. Onkyo A-9130 ima, ali opet samo koaksijalni i optički ulaz.

USB DAC modeli koje vredi uzeti idu od 80-ak evra naviše, to su FX Audio X6 (KP), Dragonfly Black (domaća radnja sa 2 god. garancije), Topping D10 (opet KP) itd ...

Pioneer A-30 i Denon PMA-720AE su još neki interesantni modeli, oba bez DAC-a.

Link to comment
Share on other sites

Nakon slusanja Yamaha 301 i 501 bez ikakve dileme sam se odlucio za 501. Mala je razlika od 10.000 din u odnosu na to koliko se dobija. Druge nisam ni slusao. Yamaha mi je decacki san, zvuci sasvim korektno imajuci u vidu moje potrebe (videcemo kad ih uparim sa zvucnicima) i izgleda privlacno.

Hvala na savetima.

P.S. Porucen je i  topping d30

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...