Jump to content


Pojačalo Kenwood KA660 osigurać pregara


dragon64

Recommended Posts

Danas klinci koristili za proslavu, zeznuli stvar, uključili pro jedan zvučnik, pustili muziku , ali ne glasno i otišli po drugi zvučnik. pojačalo prestalo sa radom, koliko sam primetio hladnjaci su bili veoma vrući za tako kratak period. Otvorim pojačalo, a tamo jedan osiguraš na ploči napajanja pregoreo, drugi dobar. Stavim drugi i on odmah pregori. Pitam se da li su otišli izlazi.

Link to comment
Share on other sites

22 sati ranije, Body said:

Obzirom na model pojačala najbolje kupi drugo pojačalo

Ne znam koliko bi koštala popravka ovog pojačala, ali generalno, meni izgleda da se ovo može relativno lako popraviti i što je najvažnije uspešno. Ima potenciometre za podešavanje mirne struje, pristupačne su i merne tačke, samo dva tranzistora po kanalu ... 

 

Link to comment
Share on other sites

Ima ukupno 4 tranzistora, to ti je oko 1200 dinara, ako su svi crkli. Uglavnom crkne jedan izlazni par ili čak samo jedan od tranzistora iz tog para. Možda neka dioda i emiterski otpornik. Sve u svemu, popravka ne bi trebalo da košta više od 25 - 30 € a za taj novac ne možeš kupiti takvo pojačalo. 

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, giZ_Mo said:

Прво правило ако један цркне и други је преживео стрес, мењај оба. Провери и драјверске транзисторе.

Naravno, posebno što nisu preterano skupi. Sećam se, ima tome baš dosta godina, jedan drugar, baš dobar majstor, neko staro pojačalo, samo je jedan tranzistor bio neispravan, zamenio je njega, podesio je sve što je trebalo i to je radilo baš dosta dugo. U to vreme su se žurke pravile po stanovima i prilično je često izlazilo iz kuće, ništa mu nije falilo. Znam da je samo jedan tranzistor zamenjen jer me je poslao da ga kupim, JAPAN el. centar ili tako nekako, na NBG.

Zlatne devedesete :)

26 minuta ranije, gnu said:

Imao sam to pojačalo, dosta snage, ali oštro za moje pojmove. Kupio sam ga i prodao za 40 evra. Nakon kupovine bilo je potrebno čišćenje potenciometara.

Poslato sa AGS-W09 pomoću Tapatoka
 

Ja kad gledam oglase, ima dosta tih nekih "budžet" uređaja za malo novca, ali uglavno, u 90% slučajeva, kada sam kupio nešto, to je pre bilo za smeće nego za kuću. Krče potenciometri, dugmići rasklimani, izgrebano sa svih strana. Ono što vredi, odnosno, što nije za baciti baš retko može da se nađe za neke male pare.

 

Link to comment
Share on other sites

45 minuta ranije, gnu said:

Nakon čišćenja pojačalo je radilo dobro. Prodao sam ga jer mi se nije svideo zvuk, a ne zbog neke nepouzdanosti ili kvara.

Poslato sa AGS-W09 pomoću Tapatoka
 

Naravno, napisao sam generalno. Pitanje je bilo da li čovek popravlja svoje ili da kupi isto tako nešto u toj cenovnoj kategoriji. 

Link to comment
Share on other sites

Proverio sam, riknula su oba tranzistora jednog izlaza.. Naručio i čekam da stignu iz MG iz Niša. Naručio sam sva četiri tranzistora neka se nađu, i osigurače. Pitanje je da li je osigurač iskočio zbog probijanja izlatnih tranzistora? Da li treba da obratim pažnju na još nešto? 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ovde se, vidim, pominje osigurac, pa da ne otvaram drugu temu... Potreban mi je tip osiguraca iz link-a dole (3.6x10mm, 250V/5A), pa samim tim i info da li negde moze da se kupi, osim u Kelco-u (nece raditi dok traje ova zavrzlama sa covid 19)? Vredost 250V/5A. Mikroprinc, koliko vidim, nema. Ista situacija i sa MG elektronik i Beli elektronik. 

Uradicu i budzenje 5x20 osiguraca ako treba, ali bih radije da stavim ovaj koji ne zauzima puno mesta na vec maloj stampanoj ploci. 

Hvala. 

http://www.kelco.rs/katalog/detalji.php?ID=18339 

P.S. ne moze da saceka, moram zeni mikser da popravim, inace cu k. da dobijem kolace. 

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, generalna_skupstina said:

DakleM, ne zna niko gde da nabavim ove osigurace u Bg-u, a da sljaka radnja...? 

Probaj ovde  https://uniprom.rs/maloprodaja/osiguraci/stakleni-osiguraci

i ovde http://foerch.rs/articles/975d8597-5940-41f6-af6c-3661e855471b/0/30/11-elektrika-i-elektronika/auto-osiguraci--sklopke/stakleni-osiguraci/stakleni-osiguraci

Link to comment
Share on other sites

On 6.4.2020. at 18:59, Body said:

Hvala, Body na odogovoru, ali ovi nemaju trazeni osigurac. Nema veze, sacekacu da Krstic otvori radnju, pa cu tu da uzmem. 

Jos jednom hvala i svako dobro! 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...