Jump to content


Izvod iz teme Hi-Files Show 2019


Majda

Recommended Posts

9 sati ranije, Delija said:

Nema razloga da bude tajna. Elektrotehnika - automatika i racunarstvo. Skoro 15 godina se bavim softverom u energetici (distribucija i transmisija).

I da, izmedju ostalog jesam radio na ozbiljnim algoritmima za kompresiju u sistemima sa ogromnim bazama i ogromnom kolicinom podataka.

 

Hvala, posle sam video na drugom forumu da se bavis arhitekturom sistema. 

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, Nixie said:

Kad sam krenuo putem digitalne reprodukcije zvuka i odbacio analogne izvore zvuka, ni sanjao nisam da tu ima toliko problema. Računao sam da digitalni signal ništa ne može promeniti toliko da to ima uticaja na zvuk i da razlike nastaju tek kad se taj signal pretvori u analogni oblik. Međutim realnost je drugačija. Ovo oko flac/wav je praktično nebitno u odnosu na sve ostalo, naročito uticaj softvera (raznoraznih plejera) je zanimljiv. Kako od jednog te istog polaznog fajla razni bitperfect plejeri bez ikakvih naknadnih obrada, upsampling-a ili digitalne regulacije jačine zvuka,  mogu dati različit zvuk, to je realno zbunjujuće.

Naravno ne odustajem od digitalije, ne bih se sad vraćao na ploče i trake ni za kakve pare, jednostavno mi apsolutno odgovara puštanje muzike sa par klikova i da mi je sve na jednom mestu, da gledam koncerte i yotube klipove. Čak i CD-ove retko puštam.

Trenutno koristim Audirvanu Plus, Foobar sam instalirao i ekspresno obrisao.

Ima li još nečeg zanimljivog za probati na tu temu?

Ako je bitno - Apple iMac OSX je mašina.

Unapred hvala na odgovoru :)

Link to comment
Share on other sites

6 hours ago, anubisgrau said:

druže, ne znam da li znaš šta znači stalkovanje, ali od ovog posta počinjem da prijavljujem. u nekom trenutku će te zaboleti.

Bolje da stalkujemo po Oktober festu :cheersnego sto ovde  piskaramo....WAV sta je to WAV (Gim :type,sta je to Gim ....trilogija po Kesicu,ko je gledao shvatice !!!!):D

 

stalko.JPG

 

stalk2.JPG

Link to comment
Share on other sites

Hvala na odgovorima.

Meni ova Audirvana radi ok, čini mi se, a Foobar sam, moram priznati, sasekao i pre nego što sam ga pošteno probao, nije mi se dopao; onako, na prvu...

Pretpostaviću da mi je to do daljnjeg Audirvana najbolje rešenje, a možda dam FB drugu šansu :listen, mada nisam siguran koliko bi se neka razlika i primetila kod mene (Denon PMA860 i JBL lx44) da ne spominjem razlike između FLAC-a i WAW-a... :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...