Jump to content


Prodajem cevno pojačalo Quad VA-One


anubisgrau

Recommended Posts

Na prodaju inkrimisano pojačalo o kome se vodila manja debata na forumu.

Pojačalo je kupljeno u Velikoj Britaniji krajem oktobra, kratko sviralo u mom sistemu i sada je vreme da ide dalje.

Hteo sam da vidim da li EL84 pojačalo moderne koncepcije može da zameni vrhunski 300B SET. Dobio sam odgovor koji sam tražio.

U principu solidan uređaj, vrlo bullet-proof napravljen, malih gabarita sa dosta funkcija u sebi. Integralno pojačalo na standarnoj EL84 push pull topologiji a uz to se dobija i korektan DAC kao i blutooth prijemnik. Od ulaza ima USB, coax i optički, plus par analognih RCA ulaza za slučaj da vam treba da povežete gramofonsko pretpojačalo, tjuner ili sličan izvor. Ima daljinski kontroler kompletne funkcionalnosti kao i solidan ulaz za slušalice.

Realno, ko hoće da zakorači u svet lampaša a orijentisan je na moderne digitalne izvore u rasponu od strimera preko kompa do mobilnog telefona, mislim da ne može da dobije više za ovaj novac.

Zvučno, dosta kompetentan igrač, vrlo dinamičan i potentan zvuk, puno detalja, reprodukcija na granici ozbiljne forenzike. Sve utegnuto, apsolutno bešuman. Može bolje ali za mnogo više para ili sa nekim ozbiljnijim tube rollingom. Iskreno ne znam koje su cevi unutra, nisam otvarao, sigurno nije nikakva egzotika - znači ili rusi ili kinezi aktuelne produkcije.

Uređaj je star oko 2 godine, deluje normalno korišćen, sve na njemu radi. Ima par sitnih vizuelnih ne znam kako da ih nazovem, nisu ogrebotine ali recimo da je finiš šasije takav da se lako ostavi poneki trag za koji ne znam da li se nečim može ukloniti. Kome je bitno mogu da slikam da pošaljem na mejl, u principu ništa što se vidi sa daljine veće od pola metra.

Možete ga čuti uz prethodnu najavu kod mene u kući u opcijama zvučnika Oris Swing II ili Proac SuperTablette. U paru sa ovim drugim je posebno zanimljiv jer predstavlja odličan sistem za prihvatljiv novac (SuperTablette se trenutno ne prodaju ali postoji mogućnost kupovine u kompletu). Ako ste baš ozbiljni mogu da se iscimam i da ga probamo kod vas ili pak da ga uzmete na slušanje nekoliko dana uz polaganje kaucije u iznosu 100% od cene.

Pojačalo dolazi u originalnom kartonskom pakovanju sa uputstvom za rukovanje. Znači komplet paket kao da ste ga kupili u radnji.

Cena: oglašen je na KP za 1200 EUR, za članove foruma popust 100 EUR. To je ušteda od 500 EUR u odnosu na cenu novog (1600 EUR)

VA-One-f+r.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 4 months later...
  • 2 months later...
×
×
  • Create New...