Jump to content


Philips AH 604


Ružić Slavoljub

Recommended Posts

  • 4 weeks later...

      Pošto mi je snagaš Kenwood basic,logično je da i preamp bude iz istog seta. Mislio sam da ga kupim i našao ga za normalan novac i to povrh svega u Zrenjaninu ali čitajući ocene po net-u i uzevši u obzir lično iskustvo ,odustao sam od Kenwood-ovog predpojačala. Odlučio sam se da kupim nekog integralca koji može da radi i kao preamp pa ako se ne bude uklopio u sistem,tu je JVC integralac kojeg ćemo preraditi u preamp. Taj JVC AX A 442 tako dobro svira da je to neverovatno.

     Posle kraće potrage,odlučio sam se za SHARP OPTONICA SM 7100. Imao sam islustva sa njihovim aparatima i bio svaki put prijatno iznenađen. SM 7100 je inače top model sa početka 80-ih. Mislim da smem reći,da je pojačalo urađeno vrhunski.2 X 60 W /8 ohm i 2 X 120 W /4ohm  ! Oklopljen ogromni torusni trafo sa dva velika hladnjaka. Svako dugme,selektor,potenciometar odaju utisak da su inžemjeri SHARP-a uradini sve što su znali i da se nije žalilo. U izlazu su (ako se ne varam,SANYO) STK kola. 11 kg žive vage za amp od 2 X 60 W,nije naivno. Trebalo bi da svira valjano. Ne znam. Nisam ga slušao. Videćemo. Naručio sam ga iz Zaječara. Čekam da stigne.

Link to comment
Share on other sites

Stigla Optonica. Jako očuvana. Malo šuškaju potovi ali ostalo ok. Priključio je da radi kao integralac i zvuk je za,recimo 4 +. Mastan,pun. Ozbiljan bas,srednji a za visoke bih voleo da "idu malo višlje". Nije loše ali znam da moje kutije mogu bolje. Ima neki karakter kao Harman. Malko mu fali muzikalnosti i brzine. Scena je ok  a i separacija nije loša. Malo sam više očekivao od tih STK. Možda bi mu prijale neke druge kutije otvorenog karaktera.

Sve u svemu,fino i ozbiljno pojačalo za svoju cenu. Svira bolje nego mnoga druga u tom cenovnom razredu.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Posle par dana slusanja Optonice kao integralca,otkacio sam mu snagaski deo i radi kao pre amp.Povezao sam ga na Kenwood  Basic M1.Slusao 7-8 dana.Zvuk je unapredjen poprilicno.Dobio je jos vise muzikalnosti,brzi ,ubedljiviji bas.Kad se spusti u one najnize herce i kad udari,dobijem osmeh na licu. :).Srednji tonovi su se takodje popravili (znacajno) ali i dalje kaskamo sa visokima.

Sistem svira lepo,veoma lepo i moze ovako da se koristi alija znam da moje kutije mogu bolje i zato ce da dobiju drugi pre amp.Kenwood na u izlazu ima Sanken plocice (neke malo vece) a Optonica ta STK kola koja je radio SANYO.Kazu mi upuceni da su bolja nego ona kod Tehniksa i da retko crkavaju.Ne bitno.Ovo pojacalo nije skupo pa i ako rikne,nista strasno.Za ovu cenu  za koju sam ga kupio radi sjajno.

Integralac na kom sam ranije slusao ove kutije takodje ima Sankene kao i Kenwood snagas.Ocigledno, Sankeni  su pobedili STK.

Moj zakljucak je da je bez obzira na sve SHARP OPTONICA SM 7100 jedno veoma ozbiljno pojacalo sa dovoljnom snagom za normalnu upotrebu u kuci.Vrlo kvalitetno i masivno napravljeno sa vise nego dobrim zvukom.Tesko,stabilno u radu,ne greje se i izgleda prilicno moderno a ne kosta mnogo.Trenutno nemam neke "piskave" kutije pa ne znam kako bi radilo sa tako necim.

Kome treba kvalitetan i jeftin amp a ima kutije kojima fali bas i prste im visoki,mislim da je ovo jedno od resenja.Preporuka od mene.Necete se razocarati u Optonicu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...