Jump to content


Dac pomoc


Zoks77

Recommended Posts

Ma jeste

201911_bryston_bda3.jpg

Ene gu Rosberi pločica

26 minuta ranije, Woland said:

^ na isto se svodi emoji846.png Bryston je onomad ugrađivao ruterske ploče od 100€ u plejere od 4K€, vidim da nisu menjali strategiju emoji846.png

Fikus na amanero tura lampu i prodaje po hiend cenama,  Brajston turi Rosberija od 30$ u svoj DAC i digne cenu za 700$, mislim stvarno,

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

 Koliko ja vidim, to niko ne krije... BDP3.14 je ocigledno BDP3, "unapredjen" sa  3.14, ovaj Pi, ovaj R-Pi. R-Pi je dodatak, samo streaming, pare placas za :

- DAC

- Napajanje

- Softver na tom Pi (podrksku istog i sl)

- Neko razdvajanje na liniji Pi-DAC tako da elektricno djubre iz Pi-a ne ode u DAC.

 Apsolutno je jasno da mozes i sam da kupis Pi i uvezes ga na BDP-3, ovo je varijanta "ko hoce". Mnogo toga zavisi od razdvajanja, zatim softvera i njegove integracije.

Link to comment
Share on other sites

slušao sinoć malo Young M2, izvor bio cd i laptop.

Kod puštanja fajlova sa kompjutera tačno kapiram filozofiju Fikusz-a i ostalih koji tvrde da u većini modernih (dooobro, meni je i M2Tech Young moderan) DA konvertora najtanja priča sa drugim slovom, tj. analognom sekcijom.

Verovatno se to može veoma lepo napraviti i sa solid state-om kao i sa lampama.

Link to comment
Share on other sites

Da pisem u temi, mozda neko naleti na isti problem. 

@Aibo Da li si imao problem sa Khadasom, da imas glasne biiiiiip zvukove u raznim intervalima dok se vrti muzika. Naime, instalirao sam drajvere za khadas posto windows 10 drajveri ne pustaju dsd, i zvuce bar 50% bolje, ali se pojavio taj problem. Vidim po khadas forumima da su imali te probleme, i da je jedino resenje bilo brisanje tih drajvera i vracanje na win10 drajvere. Time em gubim dsd reprodukciju, em zvuci losije.

Edit: Ta novija verzija drajvera je izgleda trial verzija, jer ovi nisu platili licencu pa zato pusta 500hz ton. Koja glupost, zvuk je draaaaaaasticno bolji sa tim drajverom... 

Link to comment
Share on other sites

Nisam imao ta iskustva dok je bio kod mene. Mada takođe nisam čuo neku bitnu razliku kada sam ga koristio sa Khadas drajverom ili sa generičkim x-moss drajverom. Mada nisam iskreno ni isprobavao sve to previše jer je kod mene S/PDIF preko coax ulaza zvučio najbolje kako god okrenem a za njega ne trebaju drajveri.

Link to comment
Share on other sites

Preko USB kod mene razlika izmedju generickog i thesycon-a poprilicna. Fora je sto su ovi khadasa platili licencu za v2.24 verziju drajvera samo, a verovatno se stekaju dok ne puste V2 tone board-a za kesiranje nove. Ja sam instalirao one v4.41 pri proveri verzije firmware-a plocice, i taj drajver je trial i pusta 500hz zvuk u intervalima kroz numere nakon sat vremena slusanja. I tu je osetna razlika u odnosu na v2.24, ali ni blizu koliko je thesycon bolji u globalu od generickog. 

Inace USB kabl koji sad daju uz dac je drugaciji, bar vizualno, nije vise onako siv, vec crn, tako da moguce da su resili problem onog prekidanja kod njihovog kabla. 

Link to comment
Share on other sites

43 minuta ranije, garson said:

Koji je to genericki Win10 drajver? USB class 2 drajver?

Buduci da mi je win10 build 1909, jeste :) PS. Taj genericki drajver mi pravi problem sa usb mikrofonom, daleko je losiji od win7 generickog za usb mikrofone koji nemaju sopstvene drajvere. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...