Jump to content


Viborg povoljno?


_Naum

Recommended Posts

Ne znam gde ovo da postavim..
Vidim na aliju viborg snizen 40%. Prodavac je "viborg retail store".
Kako nemam iskustva sa alijem, pitam dal je neko imao slucaj da je porucio nesto od tzv. "retail" prodavca, tj. kolika je verovatnoca da je ovo origigi. 
Ne vidim da bilo koji artikal ima vise od nekoliko kupovina. Takodje pise da postije godinu dana.
Dal rizikovati?
 

Link to comment
Share on other sites

Kupi jedan komplet od njih i jedan od prodavaca bez popusta, a sa bogatijim renomeom.

Kada stignu napravi vizuelno poređenje jednih i drugih, a potom napravi dva identična kabla ali sa odgovarajućim kompletima šuko/Iec pa ih uporedi zvučno.

Biće ti jeftinije nego da si kupio kod skupljeg prodavca, bićeš bogatiji za jedno iskustvo, a mi ćemo ti biti zahvalni. ;)

Viborg važi za vrlo solidnog i pouzdanog u tom cenovnom rangu. Dosta pošteno specificiraju svoje proizvode i izdaju sertifikate prodavcima koji ih zastupaju.

Link to comment
Share on other sites

@Father, mudro razmisljas. AL verovatno cu da uzmem jeftiniji kombo, tj. od "neproverenog" prodavca. AKo bude zvucno dobar, mogu da porucim jos.  :-).  Nesto je mi neverovatno da moze da postoji radnja sa samo Viborg proizvodima, i to njih onoliko, i da se tako zove, a da je sve falsh. Valjda i oni imaju kakvu/takvu kontrolu. Sad mi je samo dilema, dal rodijum ili gold (oba su sa slojem srebra ispod), s obzirom da je uticnica rhodium, a sistem naginje ka svetlijem.

Link to comment
Share on other sites

https://m.aliexpress.com/store/v3/home.html?shopId=4426092&sellerId=234388255&spm=null&pagePath=index.htm

Ja sam našao ovaj "izlog". Ne koristim Viborg za struju, ali sam razmišljao da kupim dvadesetak šasijskih RCA, ali je prodavac nešto izmenio cenu kada smo ušli u pregovore. Ipak ne naručujem 10.000 komada, pa na 100 ne daje nikakav popust. Nešto gledam i ne vidim ženske RCA u ponudi.

Link to comment
Share on other sites

Eee, ove je mom prijatelju nudio tip po ceni od 1.5$ komad, obojica se pomamili, ali tek kasnije kada smo poručili 100 komada onaj nam javlja pa to onda nije ta cena nego 25$/kom. On nam je davao ponudi za 10.000 komada. :D

Ovo ispada oko 14.5$/ komadu jer su 4 u paketu, možda se izbunari neki popust na 25 kompleta ??? Ko zna, treba pitati.

https://m.aliexpress.com/item/32915623034.html?sellerAdminSeq=234388255&spm=a2g0n.search-amp.list.32915623034&aff_trace_key=&aff_platform=msite&m_page_id=2747amp-baaQyA8AwOlarIy73b4-FQ1569954026919

 

Viborg-4Pcs-RC102G-Gold-Plated-RCA-Socke

Link to comment
Share on other sites

... Isto kao i oni moji Furutech IEC konektori u stelth originalnom pakovanju sa posebno stelth hologramom. :lol: Ruku na srce, rade za medalju, pa ih ne bi preterano kudio zbog nemanja kutije a po ceni od 6e. :wub:

Identične vidim sa istom oznakom FI-06 pod brandom Acrolink, Viborg  i razni drugi nepoznati. Svi identični i sa istim imenom modela. Kinezi uglavnom idu na kvantitet prodaje, a ne instant zaradu. Zapadni mentalitet je manje umeren po pitanju zarade, ali se i adekvatno potrude da ti podignu osećaj uzvišene kupovine, a kinezi imaju nekako pijačni odnos i ne apstrahuju stvari, nego su praktični i konkretni. Njima je svejedno da li ćeš da kupiš konektor od 30 ili od 3 dolara, ako kupuješ 10.000 komada, možda na tom jeftinijem čak ima i veću zaradu, kada krenu veliki brojevi.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam zainteresovan za ove RCA šasijske, pa ako ima istonamernika, možemo lagano da se dogovaramo. Meni nije žurba jer ne verujem da ću skockati preamp pre proleća, kako to obično biva u mom svetu, ali zašto da ne, neka grupna kupovina.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam na pocetku online kupovine pazario neku obuću sa specijalizovanog sajta samo te firme (Ecco),svi proizvodi,lepo organizovan sajt sa izborom velicine boje... Za mesec dana stigle plasticne naocare od pola evra,velicina za liliputanca,verovatno im trebala neka potvrda sa poste.Posle mi stizale sjajne ponude Trek biciklova po extra ceni...preskocio tu i sve ostale "povoljnosti,popuste..." preko neta,google oglasa u banerima.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, _Naum said:

Pisao im, kazu popust ukupno 5 dana, jer im je neki Dan Republike...

Sad ili nikad. Neće mene ti popusti pa to ti je. <_< Ništa, onda bez mene, ali pratiću razvoj, istražiću još neke opcije za šasijske negde bliže. Iskreno bih izbegao srebrni nanos, pa je u ovom slučaju više cena povukla udicu u mom slučaju.

Ne bih da kudim pomenuti RCA, mislim da je izvanrednog kvaliteta, ali sam sa WireWorld RCA Gold muškim činčevima definitivno došao do zaključka da zaobiđem srebrni nanos ispod zlata. Ovo kažem jer je iskustvo potvrđeno i u drugim sistemima.

Link to comment
Share on other sites

@brijac : Na Aliju bila 90 (sada na mob. app. 50), audiophonics: 90 sa VAT (75 bez VAT).

@Father, @jagermaister  Uvek je rulet kako ce da legne. Mozda mi vi sa vise iskustva mozete pomoci, treba mi preporuka za schuko i iec, tj. sta uzeti: pure copper, ili gold (kazu da je srebro kao medjusloj) ili pure silver (naravno na bakru) ili rhodium (srebro izmedju)?
Uticnica mi je Furutech NCF rhodium?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...