Jump to content


Pojacalo za dynaudio


Biba

Recommended Posts

  • Replies 149
  • Created
  • Last Reply

Pokusaj pronaci pojacalo sa sto vise "W",ako u obzir moze da dodje i seconnd hand mozda mozes upecati nekog MAC-a./Ovde je skoro prodata 6800-ka za 2000 eura,perfektno ocuvana 6200 je otisla za 800eura/Po recima ovdasnjeg dyno strucnjaka koji je obisao sve dyno lestvice do C2/,jako mu se svidjao zvuk C2+6900.Sa manjim modelima je koristio Primare,Hegel,Crown.O tom "srecnom braku" MAC+Dyno izjasnjavali su se pozitivno cak i neki dealeri MAC-a is SAD-a/Sa tehnicke strane mozda izgleda nespojivo,ali kad ljudi kazu da sljaka..verovatno je tako/..

pozdrav

paja959

Link to comment
Share on other sites

"Mozete li mi dati neku preporuku pojacala do 2000 eur, kutije su focus 220. "

Pogledaj na forumu topic o KA-180 integralcu.Iako isti nisam slusao utisci onih koji su ga culi su uglavnom pozitivni.Sa tvojim kutijama to bi mogla da bude dobitna kombinacija. Jedan je na oglasima za otprilike te novce.Ako ga jos ima kontaktiraj coveka i zamoli da ga donese kod tebe na slusanje pa prosudi.

http://www.hifi-forumi.com/forum/viewtopic.php?t=3521

Pozdrav Miki. :listen

Link to comment
Share on other sites

Ozzi, jeste efikasniji ali mu treba bolja kontrola rada niskog opsega.

Ne bih propustio priliku da za ove lepe kutije nabavim prvoklasnu amplifikaciju, pa bih se potrudio da na tržištu polovnih uređaja kupim mre/amp kombinaciju. Za novac koji si spreman da izdvojiš može da se nabavi dosta vati, mikrofarada i lepe muzike.

Link to comment
Share on other sites

Znam da bi isplativije bilo naci polovno pojacalo, ali problem je sto je slaba ponuda takvih stvari.

Isao bih pre na polovni ECI-4(5) nego na novi ECI-3, samo ga treba naci.

Da li je neko slusao/poredio primare pre30/A30.2 sa I30.

O kombinaciji Karan/Dynaudio misljenja su podeljena. Kontaktirao sam pre dvadesetak dana coveka u Nisu (na tel iz oglasa za Karan i180). Rece mi da to nudi njegov prijatelj iz Skoplja, koji ce doneti u Nis da se vidi i to je ostalo na tome, niko se posle nije javio.

Sta mislite o varijanti da se sad uzme neki snagas npr. Unico DM ili A 30.2 gde bi kao predpojacalo koristio AV risiver, a kasnije kad finansije dozvole neko kvalitetnije predpojacalo?

Link to comment
Share on other sites

"2007-01-05 17:35:01 | péter | 70/339-7792 |

Electrocompaniet ECI-4 integrált erősítő eladó.

2X120/200W 8/4 ohm

Dynaudio hangfalak előnyben!"

http://www.hificity.hu/mailto.php?t=apro&aid=102330

Ovo sam nasao iz ovdasnjih oglasa,u prevodu:ECI 4 na prodaju,Dynaudio zvucnici u prednosti !

A ovo sa drugog ovdasnjeg sajta:

"Electrocompaniet ECI-2 2007. január 04. csütörtök

Electrocompaniet ECI-2 integrált erősítő reális áron eladó. Müszakilag és optikailag is kifogástalan. A osztályú , 2X50 W (8 ohm) Rendkívül dinamikus, zenei hang."

http://www.hifipiac.hu/index.php?option ... itstart=10

=ECI 2 isto na prodaju, A class,2x50,tehnicki i estetski u perfektnom stanju,po povoljnoj ceni,izuzetno muzikalno+dinamicno....

Ako se dobro secam,ovaj ECI 2 se vec duze vremena prodaje,krenuo je sa nekih cca 720 eura,i ako se dobro secam,sad je to negde na 560eura(130.000HUF?)

pozdrav

paja959

Link to comment
Share on other sites

Biba,

mislim da ćeÅ¡ pogreÅ¡iti ako ne uvrstiÅ¡ integralac Primare I30 u uži izbor. Ja njime guram moje Contour-e 1.3mk2, i ne mogu ti opisati koliko sam zadovoljan. Kao da je M. Bladelius i njegova ekipa inžinjera imala u vidu upravo Dynaudio zvuÄnike kao idealne partnere za ovaj amp, kad su ga projektovali. Stvarno.

Jedan interesantan primer je forum Hi-Fi Choice-a -- tamo mal'te ne svaki peti forumaÅ¡ ima u potpisu opreme Primare I30 (ili stariji A30.1) + neki Dynaudio model (najÄešće 1.3 SE ili mk2).

Electrocompaniet mi je bila jedina dilema (ECI-3), ali otpao je jer nema takav moćan "grip", tako impresivnu kontrolu kao Primare. Drugim reÄima ECI ipak najbolje zvuÄi u reprodukovanju kamerne akustiÄne muzike/džeza, sve ostalo zvuÄi malo... tanuÅ¡no. S druge strane, I30 ne pravi razliku da li puÅ¡taÅ¡ Mocartov gudaÄki kvartet ili Rammstein, sve je reprodukovano jednako ubedljivo.

Osim ovih pitanja kontrole i snage, tu je i pitanje koloracije -- i Primare i Ecomp u odredjenoj (maloj, suptilnoj) meri "podilaze" zvuku, tj. kolorišu, ali po mom sudu Primare daje bolje odmerenu, tj. umereniju dozu te neke prijatne ekstra-topline (da ne kažem sad ono otrcano "tube like sound"-a).

Å to se pak tiÄe Karana, i to bi trebao da probaÅ¡. Ja sam sluÅ¡ao stari, prvi model KAI-180 na 1.3mk2 kutijama pre dosta godina i nisam mogao da kažem "to je to", koliko god da je zvuk bio istinski impresivan -- medjutim, poznavaoci Karanove produkcije me uveravaju da je sadaÅ¡nji KAI-180 dosta drugaÄijeg (boljeg) zvuka od te prve inkarnacije koju sam ja sluÅ¡ao. Kako god bilo, Karanov integralac je Äistokrvni Hi-End, ostaje samo otvoreno pitanje koliko se slaže sa Dynaudio kutijama, i pitanje na koju klasu cene ciljaÅ¡ (KAI je preko 3000e).

Link to comment
Share on other sites

Ja sam dosta dugo slusao densen b300 na audience 52se i ta kombinacija je bila odlicna. Poslije toga sam imao Tag Mclarena 60irv sl na prvu sam se zaljubio u taj zvuk. Tag je bio duplo slabiji od densena ali se to nije ni malo osjetilo, zato obrati paznju na kvalitet wati a ne na broj.

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav audiofilima u Srbiji i Å¡ire. Ja imam kombo Primare a30.1/d30.2, Dynaudio contour s1.4. Vrlo Äist sound, detaljan, otvoren, srednetonsko podruÄje fantastiÄno. Å to se žica tiÄe, srebro mi se pokazalo idealno rjeÅ¡enje, mada ovisi puno o ukusima. Vlasnicima I30 ako razmiÅ¡ljaju o novom playeru, apsolutno posluÅ¡ati CD31, sinergija je da se smrzneÅ¡.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Direktno sam uporedio ECI3 i Krell KAV300i na Contour-u 1.8 mkII ( za koji bez obzira na razliku u imenu serije predstavlja , po mom misljenju, direktnog predhodnika Fokusu 220). EC se dosta mucio pri glasnijem slusanju dok se Krell uopste nije umarao prilikom VRLO GLASNE reprodukcije i kompleksnijeg muzickog materijala. "Vozio" je Dynaudio bas kako treba u sobi povrsine nekih 25m2.

Pitanje kvaliteta zvuka je stvar ukusa, akustike prostorije i ostatka sistema pa ne zelim mnogo price na tu temu. Za moje uvo to je bilo malo preostro. U svakom slucaju ako volis "bas glasno" onda KAV300i mozda i nije los izbor.

Ako te zanima Krell, javi sa Slobi iz BM-a i napravi neki dogovor. Mislim da je kod njega Krell KAV 400xi negde oko 2.000 Evra. Mozda dobijes i primerak na slusanje. Cenovnik imas u PDF-u na http://www.bm.co.yu.

Link to comment
Share on other sites

Hvala svima na odgovorima i savetima. U meÄ‘uvremenu sam malo putovao i imao priliku da Äujem par sistema, izmeÄ‘u ostalih i kombinacija Primare i EC sa Dynaudio-m. Dva favorita (I30 i ECI-3) sam probao u sa Dynaudio contour s1.4 kutijama i obe su zvuÄale odliÄno. Na kraju sam naÅ¡ao polovan ECI-4 koji me je izaÅ¡ao neÅ¡to preko 1300 Eur-a. Prezadovoljan sam, sad samo da neÄ‘em neki kvalitetniji CDP sa balansiranim izlazima.

Link to comment
Share on other sites

Gospodo draga !

Dynaudio zvuÄnici su gladni snage zbog njihova ustroja.Ovdje u Zagrebu mnogi ih spajaju s Promareom i sliÄnim uratcima.No.meÄ‘utim miÅ¡ljenja sam da pojaÄala poput Brystona će daleko lakÅ¡e ostvariti zamisli jednog audiofila nego Nordijski uratci iako tamo ima respektabilnih proizvoÄ‘aÄa.

Posjedujem integrirac koji s lakoÄom isporuÄuje 700 wata na 2 ohma, bez da trepne.Distributer KEF-a za Hrvatsku je koristio isti taj integrirac za poganjanje KEF REF.205 pa si vi mislite.Naime, radi se o Vincentu SV-238

http://www.vincent-tac.de :listen:listen

Link to comment
Share on other sites

Suvlasnik i konstruktor Gryphona Flaming E. Rassmusen tvrdi da NAD serije "S" nema nikakvih dodirnih tocaka sa njegovom firmom, sto na osnovi usporedbe zvuka moze da mu se veruje.

Istina kaze da je vlasnik NAD-a (mislim F.Joseph) "posudio" deo inzinjerskog tima iz Gryphona koji je poradio na audiodesignu prestizne NAD-ove serije.

To naravno ne treba uzimati kao odlucujuci faktor u proceni kvalitete zvuka, ali treba povuci crtu ispod razmisljanja o integraciji ova dva branda.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...