Jump to content


Mag-Lev Audio


vbraca

Recommended Posts

Bilo je već...deluje mi kao vrhunska hipsterska glupost.Od jakog magnetnog polja koje utice na rad glave i magneta u njoj do toga da je rucka fiksna,a tanjir "lebdi" i lomi iglu na promaji ili pri bilo kakvoj oscilaciji.Verujem da oscilira vec i od pada igle na plocu...sve u svemu rucka fiksna,a tanjir lebdi već ne sluti na dobro.Stabilnost brzine pri takvim uslovima je takođe upitna,a kljucna za reprodukciju. ...odlicna atrakcija za YT generaciju btw mogao je i u sweetspot da metne stolicu

Link to comment
Share on other sites

Nemoj da si toliko konzervativan, bacali su svojevremeno kamenje i na kočije bez konja. :)

Po meni je veći upitnik prva generacija, koja nije preležala ništa od dječijih bolesti. Vjerovatno treba tu još brušenja i poliranja.

Na prvi pogled izgleda ozbiljnije od mora konfekcijskih gramofona.

Link to comment
Share on other sites

ma ok,nek' stave i rucku da levitira zajedno sa tanjirom pa jedna briga manje.Al' obzirom da to treba ja ili bilo ko da im sugerise jasno je da ni o elementarnim stvarima nisu razmisljali, ne verujem da su ovo smislili i odradili u mesec dana...a gramofondžije da nisu konzervativne sigurno nebi slusale gramofon,već neki napradniji i prakticniji urrđaj.

Link to comment
Share on other sites

Ako ste pažljivo gledali, tanjir u mirnom stanju stoji na pinovima koji ga drže. Kada se aktivira brzina okretanja ti pinovi ga spuste za 1 - 1.5 cm niže da dođe u polje sa magnetima gde započne rotirajuće lebdeće kretanje i glava se spušta na ploču automatski jer je prethodno bila blokirana dok se disk ne postavi u idealan položaj. Ne bih komentarisao njihanje diska.

Pitam se pitam, kako se podešava ovaj gramofon. Evo npr. samo u domenu da mu igla isprati protraktor?

Link to comment
Share on other sites

Just now, giZ_Mo said:

Колапс.

Aha, važi.:lol:

"10.7. UPS (Uninterruptible Power Supply)

This apparatus uses capacitors, which are installed inside of the turntable body, for the use of regulating constant electrical current to the turntable body and to store enough power to bring the turntable to a safe stop in case of a power outage. In case there is power outage or the cable is accidentally unplugged, the tonearm will lift up and the platter feet will rise and hold the levitating platter. This will bring the apparatus to a safe stop, avoiding damage to the apparatus or any other possessions in the vicinity."

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...