Jump to content


Prvi put kupujem home theater, kako vam ovaj kombo deluje?


PapaStalin

Recommended Posts

Narode, samo da se ne zaj. I glupo potrosim novce, kako vam deluje ovaj setup za nekoga ko je skroz nov, nema iskustva sa hi-fi zvukom

 

Namena filmovi, sekundarno muzika

 

Yamaha RX-V485 (oko 370 eur sa kp i godinu dana garancije, ili oko 470 u srbiji sa 2 godine garancije)

 

Ovaj risiver mi je zanimljiv zbog ethernet konekcije, komandi glasom itd. Na njega ide nvidia shield, sbb d3 uredjaj i racunar.

 

 

Pioneer 5.0 komplet zvucnika S-ES21TB

(oko 260 eur)

 

Jamo SUB 210 (oko 200 eur)

 

 

Da li je sve to vredno 850-950 eur? Hocu li imati (za pocetnika) odlican zvuk u prostoriji od 25m^2? Sedim na oko 2 metra od tva i zvucnika.

 

Da li ista znate o ovoj seriji zvucnika? Ne nalazim review na netu, to me malo brine. Mada jako hvale njihovu FS52 seriju, a ovo kao malo podseca vizuelno rofl.

 

Znam da vas mi pocetnici smaramo glupim pitanjima, ali jbg znaci mi da dobijem savet kad o ovome nista ne znam

 

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

 

 

Link to comment
Share on other sites

AVR je 5.1 a ne 7.1, uglavnom su sada modeli sa 7.1 kanala, da li ti treba tih dodatnih 2 zavisi da li planiraš Atmos ili drugu zonu za muziku u drugoj sobi preko istog risivera, uglavnom fleksibilniji je svakako. S druge strane nema Dolby Atmos i DTS:X. Nikad mi nije bio jasan Yamaha sa osakaćenim entry-level modelima dok konkurenti nude sve to od početnih modela modela po istoj ceni. Pogledaj Denon AVR-X1500H košta isto sa KPa a podržava sve živo

naći ćeš neki info o zvučnicima ako tražiš kao Pioneer S-ES21 bez ovog TB na kraju, izgleda da je to neka starija serija. Tipično za kod nas prodaju staru robu po ceni kao da je najnoviji model. Ja bih tražio nešto polovno a bolje za tih 460-500eur koje si izdvojio za zvučnike i sub
 

Link to comment
Share on other sites

Milose, blagodarim.

Nisam planirao da idem na vise od 5.1
Jbg sve je to lepo, ali brate mili brzo se troskovi gomilaju.

Hmmmm sad si me bacio u rebus. Kontao sam da mi atmos ne treba jer je neka perverzija koja trazi dodatne zvucnike u plafonu, ali sada vidim da je dts:x drugaciji i da podrzava i 5.1
Da li mozda imas predstavu koliko realno poboljsanje mogu da ocekujem sa dts:x vs dolby trueHD? Moram negde da povucem rucnu sa troskovima.

Hajd molim te daj neki predlog sta da pogledam polovno, da moze da se kupi kod nas? Na KP sam video neke cene sacuvaj boze po hiljadu evra i vise za par zvucnika. Di da gledam?

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ја сам од скора кренуо у распродају 5.1 система .. једноставно соба не дозвољава 7.1 .. било је или 7.1 или стерео .. за филмове сам уверен да ће ти ово лепо радити.. док не очекујеш чуда наравно. Доста зависиш од извора default_icon_smile.gif али ту ће ти етхернет и Схиелд помоћи.

Да сам као ти ја бих тих 260 еура уложио све у добре фронтове default_icon_smile.gif али нешто мораш сам да прегураш. Такође пробај да сачекаш са куповином и послушаш неки материјал са потенцијалним уређајима .. рецимо неки 5.1 филм типа " Black Hawk down " i cd " Dali 3 ili Dali 2 " тест музиком.

 

Мислим да ти је 7.1 превише у односу на простор собе јер за 2 звучника иза себе треба простора .. али .. ако имаш живаца и пара експериментиши..

Link to comment
Share on other sites

Ако узимаш " Шилд " претпостављам због Кодија ? Онда би било одлична претплата на сервис типа " реал дебрид " :-) наравно ако финансије дозвољавају ..

5.1 је у неким филмовима стварно изузетно искуство .. рецимо почетна сцена филма " master i commander " затим " edge of tomorrow " ...

Link to comment
Share on other sites

Z5500 има проблема са препознавањем сигнала :-) На страну што не звуче лоше али мислим да би то био корак уназад. Имао их и продао. Не бих му то саветовао, можда боље неки полован Денон ичи слично, узео сам одличан Онкио полован и ради свих ових година .. за пар копаља боље решење од z5500 :-) имхо.

Ако може неког да поведе у слушање може лепо да скоцка систем за пристојан ужитак :-)

Link to comment
Share on other sites

Daleko je Z-5500 od bilo kakvog iole ozbiljnijeg sistema, ali polovan Logi je 200€, a za 800€ je pitanje da li ce sklopiti nesto sto dovoljno bolje zvuci.

Za pristojan uzitak bez bar 1.5k - malo teze. Skup sport.

 

Samo pristojan sub je 500€ - trenutno na popustu:

https://www.player.rs/artikal/svs-pb-1000-black-ash

I za slicnu cenu nema nista ni blizu po performansama.

BTW, cini mi se da prazne lager i da u ponudi imaju samo ono sto imaju na lageru. Nadam se da ne prestaju da budu distributeri... :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Hvala svima od srca na savetima. Kontam vas, uzivate u dobrom zvuku, imate istancan sluh i vi sigurno da mozete da imate i koristi od tih papreno skupih sistema po 1500 eur.

Hahahh ko zna, mozda shvatim da zelim nesto vise nakon nekog vremena, pa vam se pridruzim

Siguran sam da cu uzivati sta god da uzmem, jer je to za mene skroz novo, nikad nisam iskusio taj 5.1 zvuk koji dolazi iza mene, cuda pucnji eksplozije...

Cak i da imam love, nemam uslova za nesto mnogo jace u stanu. Bitno mi je samo da je ovaj Jamo sub ok, korektan za tih 200 eur koliko kosta, da sad nije bas neko smece?

A verujem da ce u celokupnom utisku mnogo pomoci dva sound transducera koje cu staviti u kauc. Jbg samogradnja je u pitanju, nisam imao kesha za original stvari, ali jedan jako lepo radi na fotelji trenutno. u stanju je bubrege da pomera ako se pojaca, mada kolko sam skapirao, najbolji uzitak daju kada samo diskretno salju vibracije, da zaboravis da su tu i utones u film.

Nista, ostaje da zaredjam po prodavnicama pa da probam nekoliko varijanti. Vec sam bio u playeru, cisto informativno, jako su prijatni, moguce je dogovoriti slusanje/ testiranje

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Plasim se samo da se ne razocaras.

Taj Jamo sub je igrackica od 7.5 kg sa 8" driver-om, koji po specifikaciji ne svira ispod 40 Hz i to sa ko zna kakvom glasnocom (nisu je deklarisali). Mogu da mislim kakvo je realno stanje.

U svakom slucaju, nemoj nista da pazaris bez slusanja.

 

Link to comment
Share on other sites

Ja mislim da ti je bolje da se za zvučnike naoružaš strpljenjem, pratiš oglase i čekaš da naletiš na nešto polovno što valja nego da kupuješ nove.

Ili evo ovakav predlog, uzmi ovo za pola budžeta, tj. 500eur https://www.tehnomanija.rs/tv-i-video/kucni-bioskop/pioneer-kucni-bioskop-htp-075-bt.html

AVR je Pioneer VSX-325, entry-level naravno ali ima 4K ima HDR ima Atmos i sve što treba. Zvučnici su naravno plastikaneri imao sam takav sistem ali Yamaha pre sadašnjeg sistema, odradiće ti posao za TV i filmove ali za muziku ne baš.

Sad imaš na čemu da gledaš filmove i da kreneš da stičeš iskustvo sa kućnim bioskopom a i ne juri ti se da uzimaš odmah nešto bolje. Drugih 500eur stavi sa strane za zvučnike i kreni da pratiš oglase.. Kako si u mogućnosti dodaj malo novca i povećavaj budžet za zvučnike dok ne naletiš na nešto dobro. Uzmi nešto baš dobro što će da ti traje zauvek. Onda prodaj ove plastikaner zvučnike za 100eur i uživaj! Onda možeš da kreneš da gledaš neki bolji AVR kroz nekoliko godina, kad HDMI 2.1 postane sveprisutan.

Link to comment
Share on other sites

@Delija

Da, sad sam malo citao, po specifikacijama ovaj jumo ide do 38hz. Na internetu kazu da se to ni ne smatra pravim subwooferom, navodno da mora da ide bar do 25... sta znam. Sad mi krivo da puknem 200 eur ako i nije pravi subwoofer.

Definitivno moram da cujem prvo kako to sve zvuci (mada cu do moga da znam sta valja, kad nemam osecaj za filing)

@milos

To je vaistinu sigurica i dobra ideja. Problem je samo sto ja nemam predstavu po oglasima sta valja a sta ne. Pa onda da racunam da mi je kupovina u radnji, gde mogu i d poslusam i da imam garanciju, bolja ideja.

Sad sam na KP naleteo na komplet harman kardon hkts 9bq za 290 eur. A ima neke male zvucnike, jedan sam rrview nasao koji kaze da za te novce nisu nista posebno.

A sa druge strane ovaj pioneer komplet sa dva ogromna zvucnika s-es21 kazu da svira odlicno za te novce

Ne znam viseeeeeee, sad sam zapeo ko dete na si.su, moram da se priberem

Sent from my WAS-LX1 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...