Jump to content


Step up transformatori i alternativna rešenja


džonibigud

Recommended Posts

6 sati ranije, anubisgrau said:

proizvodjaca? na primer?

 

asi bre sitničar, ako nema biće - pretopićemo one viljuške što ih je Barbarosa iskulirao, izvući finu žičku, a jezgra od plekanih manjerki, permalloy i metglas im nisu ni do kolena, i eto veselja.. čovek je hiperaktivan, razmišlja unapred, pa ne postizava sve da zapiše, ja sam sve shvatio majkemi :D

 

Link to comment
Share on other sites

37 minuta ranije, Supreme-Analog said:

NAT, Auris, Trafomatic, Solaja, Miraudio, Korato

Moj ti je predlog da na ovoj temi sto pre povuces rucnu i vratis se na Trstenik ili Minhen temu.

SUT = step up transformer

Dobro ti gore rekose, izvaljujes nebuloze. Ne brukaj se vise, aman zaman. 

Link to comment
Share on other sites

6 minuta ranije, RingeRaja said:

Kako god, meni je zanimljivo da baš niko odavde nema nikakav step up transformer u ponudi, pogotovo u svetlu povratka vinila na scenu.

bilo ko potencijalno može da ponudi SUT sa trafoima iz Lundahla, Sowtera, Cinemaga itd, ali da namota svoj SUT, to je malo teže, izvodljivo je, ali pipavo je i sa neizvesnim ishodom

Link to comment
Share on other sites

i ako mogu da predložim segment gde bi se možda domaći proizvođači možda lakše snašli a tehnofili lakše vozili bez upotrebe audiofilskih maglenki:

-aktivno gramofonsko linearno pred-predpojačalo

iliti prepre.

https://www.rstaudio.de/mc1-hiraga-mc-vorvorverstaerker/

zašto? Ima ih strašno malo u ponudi, ne zna se o njima u marketinškom smislu skoro ništa a projektni zadatak bi bio prevazići sve tehničke mane emce transformatora u lancu između zvučnice i MM preampa sa RIAA ekvalizacijom

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Supreme-Analog said:

meni je AT ART9 i AT ART7 zakon za sve glave do 4000 eura i jeftinija AT OC9XML,

AT ART9 sam slušao kod našeg zajedničkog prijatelja koji i prodaje iste na ovim prostorima. Verujem da je vrhunska glava kao AT ART7. On tada nije imao u ponudi a nema ni sada odgovarajući SUT, prvenstveno mislim na AT SUT namenjen baš ovim MC glavama. 

ART je bio instaliran na odličnom gramofonu i još boljoj ručici, podešen siguran sam savršeno. Ostatak sistema nije bio na nivou gramofonskog dela a prostor u kome je sve postavljeno blagi užas, jer mu je i namena više za magacin nego za slušanje. Pristojno se to čulo, ali ni blizu onom zvuku koji daje Ortofon Quintet Blue koji je na mom gramofonu u mom sistemu.  Potpuno sam svestan kvaliteta glave ali zbog prethodno navedenih objektivnih problema u sveukupnoj postavci tog sistema utisak koji je bio pristojan nije bio i zadovoljavajući. 

Moje pitanje za tebe je da si ikada slušao AT ART9 i ART7 instalirane  na gramofonskoj ručici koju ja imam na gramofonu. Značilo bi mi da mi preneseš svoje slušalačko iskustvo. :)

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, Supreme-Analog said:

NAT, Auris, Trafomatic, Solaja, Miraudio, Korato

Nijedan od ovih proizvodjaca ne pravi produkciono SUT, tj nema u ponudi.  Znaci lupetas.

Korato ugradjuje Sowther trafoe u svoje phono preampe. Ja imam Solajin preamp i ima samo MM deo. 

Pocinjem da se pitam, a i na osnovu prethodnih postova ovde, da li uopste znas sta je SUT. Kao sto Doktor napisa gore...

Clan foruma sax je imao nekog u Bgd ko je napravio par komada probno, nije to ispalo dobro. Ne znam na koga Wolland misli kada kaze da je bilo uspesnih pokusaja. Vecina domacih konstruktora i ide na aktivno MC pojacanje.

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, Supreme-Analog said:

NAT, Auris, Trafomatic, Solaja, Miraudio, Korato

Niko od gore navedenih ne pravi sut-ove. Koliko sam upoznat samo je rs audio radio modifikaciju westrex trafoa na c jezgru u nekoj većoj seriji. 

Link to comment
Share on other sites

5 sati ranije, anubisgrau said:

to je kutijanje postojecih trafoa stranih proizvodjaca. to nije proizvodnja step up transformatora. i dalje cekam da cujem ko od domacih mota step up trafoe.

Nije samo kutijanje već i motanje trafoa. Slažem se da niko ne proizvodi trafoe, mnogo je tesko praviti te sendvič američke trafoe iz 50ih na c jezgru. Ali kao sto rekoh Rasko mota trafoe. 

Link to comment
Share on other sites

Kao ideja a mislim i da je bolje, ugraditi trafoe u nosac rucke ili plint, ici na direktnu vezu bez dodatnih konektora na putu signala. Ovo naravno kada se radi kompletan projekat. Mozda eventualno ostaviti malo vise mesta kako bi se i drugi tipovi trafoa mogli naknadno ugraditi ako se predje na neki drugi cartridge.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...