Jump to content


Neravnomeran zvuk na izlazu Sony STR 5800


Lazar91

Recommended Posts

Dobar dan svima, nov sam na forumu i u hifi-u generalno. Prosle nedelje sam kupio Sony STR 5800. Naime, imam problem sa receiver-om, kada je na malom volume-u (recimo do 15%) desava se povremeno da se zvuk ne rasporedjuje ravnomerno, tj, malo radi jedan zvucnik, malo drugi, malo oba, malo se stisa jedan, malo drugi, i tako (napomenuo bih da kad pojacam volume preko tih 15%, rade oba izlaza ravnomerno)... Ne desava se non-stop, ali se desava cesto. Ja sam pokusao da naspricam kontakte na svim selektorima (izlazni kanali, ulazni, bass, treble..) i na volume potenciometru sa suvim kontakt sprejom, medjutim nema nikakvih rezultata. Znate li sta bi moglo da predstavlja problem? Nisam cistio relej, da li bi moglo biti do njega? Hvala vam unapred na odgovoru.

Link to comment
Share on other sites

Hvala na odgovoru. Koliko kosta zamena releja, i jel imate nekog dobrog majstora u Novom Sadu da preporucite? Inace receiver je jako dobro ocuvan, kao nov je, i spolja i unutra je fabrika.. Evo i koje slike da se pohvalim malo.. upario sam ga sa Canton ergo 81 dc

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ja bih ipak proverio još jednom potenciometre i prekidače. Kako si ih čistio? Spolja ili si se "zavlačio" u uređaj? Ovaj risiver koristi isti ili sličan hardver kao pojačala i risiveri iz serija šest i sedam. Treba malo truda da se dođe do tih mesta i da se temeljno očiste. Po pravilu su vrlo kvalitetni pa mislim da je suvi sprej sasvim dovoljan.

Link to comment
Share on other sites

Otvorio sam gore poklopac, pa sam sa unutrasnje strane naspricao koliko sam mogao da pridjem sa onom cevcicom koja je relativno kratka.. moguce da nisam dovoljno naspricao, ili nije otisao sprej tamo gde treba. Koristio sam suvi kontakt sprej 'Elektro fein reiniger', teslanol. Koji konkretno od kontakata/potenciometar bi mogao da pravi ovakav problem?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...