Jump to content


Sinhronizacija foldera sa muzičkim sadržajem


Father

Recommended Posts

Nekim drugim tragom iskopah ovaj izvanredno koristan program za PC.

Dsynchronize

http://dimiodati.altervista.org/zip/dsynchronize.html

Reč je o aplikaciji koja jednostavnim klikom ili u realnom vremenu izvršava sinhronizaciju dva specificirana foldera na vrlo efikasan i koristan način. Moguće je napravii više zadataka za sinhronizaciju više uparenih foldera. Potrebno je specificirati Master folder i folder "Backup" koji treba da "imitira" sadržaj tog glavnog uzornog foldera. Ima sasvim razuman broj dodatnih podešavanja, kao što su i za preskakanje nekih foldera iz Master foldera, ako se ne želi kopirati pun sadržaj u backup folder.

Ja sam ga isprobao i počeo da koristim za privatne fotografije i kućni video na drugom računaru koji korisim za multimedialne svrhe puštanja na TV, projektoru ili preko blueray playera. Master folderi se nalaze na radnom računaru gde obrađujem fotografije ili izvozim izmontirane filmove.

Siguran sam da veliki broj članova koristi backup muzičke kolekcije u vidu failova i da je taj posao vrlo teško izvodljiv sa uvidom u promenu za svaki folder, fail, album art ili tag koji je u međuvremenu dopunjen. Dsynchronize to obavlja vrlo efikasno i precizno na više nivoa upoređivanja izmenjenih failova u Master folderu.

Svkako probajte na manjem uzorku eksperimentalno i proverite da li vam završava posao.

Svako dobro želim!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Hvala na informciji.

Nego, gde se vrti aplikacija? Samo na računaru gde su master foderi, ili mora da se vrti i na računaru gde su target folderi?

Meni je target za pravljenje kopije na NAS uređaju, a na računaru imam aplikaciju koja stiže sa NAS uređajem. Na NAS ne mogu istalisati druga aplikacije. Međutim, nisam 100% zadovoljan kako radi NAS-ova aplikacija.

Link to comment
Share on other sites

Aplikacija se instalira samo na glavnom računaru na kome radiš i na kome ti je zadata folder struktura i file-ovi ... Aplikacija na klik dugmeta Synchronize miroruje sve izmenjene file-ove na u tvom slučaju NAS uređaju, ako putanju tako zadaš. Nisam probao sa NAS-om, ali verujem da je isto kao i sa svakim mrežnim diskom.

Meni se pokazala kao vrlo korisna za photografije i mp4, mpg kućne filmove. Backup muzike mi nije toliko interesantan, obzirom da je sve lako nabavljivo. :ph34r:

Jedina stvar je u tome što na dva mesta moraš da imaš istu količinu zauzetog prostora. Nisam npr. probao niti ću, ali evo kao ideja. Master folder na računaru na kome se torrent-uje i sređuje folder sadržaj ili šta već, da bude u win kompresiji, a mirror ili sync-ovan folder u punom zauzeću diska na NAS-u npr. Naravno, samo ako se taj sync-ovan koristi za pristupanje muzičkim file-ovima.

Ako se ne varam disk compression je opcija u okviru windows OS-a i samo je pitanje fizičkog prostora zauzimanja na disku i brzine pristupa podacima.

 

Link to comment
Share on other sites

Da dodam da je jako važno svaki put pokrenuti aplikaciju sa Run As Administrator! Iako sam shortcut-u dao tu opciju ipak aplikacija traži fizički desni klik i Run As Admin. Prvi put na to nailazim.

Ako se ne pokrene na taj način, sva se nešto uspori, zaglavi i blokira network prema tom računaru kada počne Sync.

Link to comment
Share on other sites

Ok , hvala.

Nego...

On 28.5.2019. at 7:49, Father said:

Da dodam da je jako važno svaki put pokrenuti aplikaciju sa Run As Administrator! Iako sam shortcut-u dao tu opciju ipak aplikacija traži fizički desni klik i Run As Admin. Prvi put na to nailazim.

Ako se ne pokrene na taj način, sva se nešto uspori, zaglavi i blokira network prema tom računaru kada počne Sync.

...to Run As Admin nam treba samo kada bi da prčkamo po aplikaciji? Jel?
Ako je aplikacija u auto run, ona sama u pozadini radi sync? Ne moramo da joj komandujemo mi da radi sync?

Sorry što propitujem umesto da sam probam, ali bilo bi mi komplikovano da zbog probe presetujem sve vezano za NAS, da poubijam trenutne sync aplikacije, očistim NAS, pa se ispostavi da ni to ne radi kako sam očekivao.

Največa mana Synology-jeve sinhronizacije jeste što ono sinhronizovano sa računara na NAS ide u drive folder na NAS-u, koji ne može da bude indexiran od strane Synology-jevog media servera. Tako da npr, muzika i fotografije koje mi se automatski sinhronišu i bekapuju na NAS-u, ne mogu da se vide sa televizora i NAIM streamer-a, (koji mogu da vide samo ono što im ponudi media server). :(

Link to comment
Share on other sites

Ovaj nudi i automatski sync i na klik tastera. Vrlo je jednostavno pokreneš app aktiviraš Realtime sync i on radi izmene sa malim kašnjenjem u destinacionom folderu. Poseduje i Bidirectional sync i Transactional sync, što nemam pojma čemu služi, a nisam ni probao.

Što se tiče baze podataka. Nije potrebno da brišeš sve u (destinacionom folderu) i ponovo sync-uješ. On preskače iste postojeće failove i bez obzira što ih je syncovao neki raniji program, samo menja ono što je različito u veličini imenu atributu...

Vrlo je praktičan i pouzdan, bar za sada koliko ga jakoristim 3 nedelje. Baza mp4 mpg mi je oko 500GB i bez greške je izmenio samo jedan video koji sam ponovo izbacio iz montaže u Premier-u iako raniji folder nije ni kreiran ni sync-ovan ranije.

Dakle samo definiše JOB1 sa Source Folderom i Destinacions Folderom, možeš i novi JOB2 sa nekim drugim tematskim sadržajem i sync-uješ samo određene stvari kada poželiš ili si činio neke izmene u tom domenu...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...