Jump to content


Bluetooth zvučnik, koji


dkjazz

Recommended Posts

Da prenesem svoj komentar za Bose SoundLink Mini II koji sam dao na jednom drugom forumu:

Quote

Konačno sam, (kao što sam sebi još davno obećao), kupio Bose SoundLink Mini II.

Malo je reći da sam oduševljen, u odnosu na bilo koji BT zvučnik koji sam probao do sada (a s' vremena na vreme dangubim po radnjama tehnike napolju, i probao sam gomilu). SL Mini II mi sada svira u sobi, a ja se i dalje ponekad pitam, gde su BRE sakrili subwoofer (k'o što sam se pitao kada sam prvi put u radnji probao SL Mini v1)?!? :P

Ima glasnijih zvučnika, ima ih i sa jačim basom, ali su uglavom ili značajno veći od ovog, ili je taj bas nabudžen "kao da je iz neke druge muzičke numere" (takvi su mi npr. svi JBL Charge modeli). Ima ih koji se i lepše čuju, ali su uglavnom značajno glomazniji od SL Mini. Nisam do sada uhvatio bolji zvuk iz ovako malog pakovanja.

SL Mini II, ja i dalje smatram da ima najizbalansiraniji zvuk, najlinearniju frq. karakteristiku, i najmanje opterećuje na duže slušanje. Ovo poslednje, jeste baš ono što potvrđujem ovih par dana. Pre po sata mi odoše neki gosti, nas 10-ak u ne maloj sobi, Bose svira u pozadini, ne smeta, ne nadvikuje se sa nama niti mi sa njime, a opet se tačno i bez naprezanja jasno čuje koja muzika izlazi iz njega.

I da dodam za HiFi perfekcioniste i freak audiofile, daleko je to od iole naprednih kućnih HiFi zvučnika. Bas ponekad deluje kao da je laudness prenaduvan, a opet nema onih pravih najdubljih tonova, pogotovo nema onaj udar u stomaku, fali mu i neki srednji spektar, visoki nisu previše precizni, bla.bla.bla.truć, a to sve kada ga u istoj sobi poredim sa mojim kućnim HiFi sistemom, podnostojećim zvučnicima, odvojenom kombinacijom DAC/pream/amp. Ali ovaj BOSE je neverovatan proizvođač zvuka kada se pogleda veličina i konfiguracija. A obzirom da mi je radno mesto uglavnom na terenima i na putovanjima, i dimenzije su bile presudan faktor.

Da dodam još neke "mane". Nema nikakvu sertifikaciju oko vodootpornosti, nema sertifikaciju ni na padove. Ne možete da punite telefon iz njegove baterije (ne radi kao power bank), a i baterija nije najjača na tržištu. Ali meni svira 5-10 sati, zavisi koliko glasno ga purdačite.

Ali svira za sve grame, koliko god da je težak. :P

 

Link to comment
Share on other sites

Trebao si da napišeš iznos. Kada si napisao u višem rangu, ja sam razumeo kao best buy do 100€

Pa tako nekako, 50 - 100 maximum.

Ali mora da ima prev next funkcije, to nema svaki. Oću da ga koristim i u kolima pa da mogu da prebacujem bez mobilnog.

 

Link to comment
Share on other sites

@Nixie

Da se razumemo, ja govorim o sivoj zoni. Švercu preko naših proverenih Mađara. Koliko piše na sajtu, toliko plaćaš. Da ne ode ovo u neku drugu moralnu raspravu. Ja volim našu zemlju, razumem da smo malo tržište, velike marže .... ali ne mogu ceo život da budem taoc nekog i nečeg. Sa ograničenom platom, gledam da izvučem maksimum. 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...