Jump to content


Grozni sistem od Groznog


Recommended Posts

Ajd malo i ja da se prikažem, pošto stalno nešto lelemudam o tuđim sistemima.

Pojačalo snage SE Babuška, 2 x 15W, by neko iz Sente, al nije Tatić. Dohvatio ga Draškone i apgrejdovao ga. Unutra dual mono, dupla C jezgra svuda, čak i prigušnice. Silvania 7N7 na Simens podnožjima....trenutno oko 40 kg. Pupavo za debelog. Da se zna.

Pretpojačalo by moj dragi Impuls, već pisano o njemu, apgrejdovan, sad šta mu je Impuls odradio, nemam pojma, ali radi ko avion

Kablovi FTA, svakuda Zoki, i na pegli ga imam

Phono sekcija i napajanje by neko, E 283 lampe x 4..Hvala  Saletu Lepoj Breni iz Niš(a). :D

Zvučnici by Dimoski aka Majda16 inča ( ustvari 15,3, al veći od Tanoja, a to je najvažnije)Altek, NEO CD2 ribon i skretnica dostojna Cerna

Vrteška ( ono g.... kako vole da kažu) Pro ject RPM 9.1 Carbon ( Insides prva ruka i savetodavno telo) + Ortofon SL 15 MK II/Salaj/ Zoltane hvala na dragulju + SUT by Eci,  + FTA kalahari podnožje by Vladan od na Zoki FTA + Pro Ject Speed box SE II

Razdvojni trafo by Dimoski opet:D

DAC najbolje malo čudovište Coctail Audio 15 by moj najlepši neuhranjeni Đole aka DJ Nik, još se ne videsmo da mu platim i disk, al ne bežim, samo luntam dok ne zaluntam ( ...ne pucaj bre, ako se neko seća predstave iz Atelja starog) po Srbiji dužoj, al će se vidimo

 evo i sličica, naravno nikakvih po običaju.

O zvuku ne bih. Slušalo ga dosta kolega, a nije ni bitno, pošto ga slušam na prvom mestu ja, a meni se sviđa!!!!

Edit by Grozni.... Odrasla je pored sistema. Prvi dan kad sam je doneo iz legla, zaspala pored zvučnika. Audio labrador  Maša Vukomanović

 

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

jpg 1.jpg

IMG-2c748238b331d53a4359079c3376a8b4-V (1).jpg

Link to comment
Share on other sites

Imao sam zadovoljstvo da čujem sistem. Kako to lepo “gazda” reče najjednostavnije je za kazati da mi je se zvuk neverovatno dopao.
Šta je razlog, da li izuzetan snagas ili preamp ili zvucnici (ribon je neverovatno prijatan “ne pršti”), izvori, kablovi ..... sto tako prijatno (za uho) sistem zvuci, naravno i pri tihom slusanju; nije ni bitno.
Važno je da je “gazda” uspeo da sve perfektno “uskladi” na zadovoljstvo nas koji smo imali priliku da čujemo.

Link to comment
Share on other sites

zahvaljujući dobronamernom vlasniku mislim da je kroz dnevnu sobu u kojoj je sistem prodefilovalo više audiofila nego kroz neki osrednji hifi-salon.

Bilo bi nepravedno a ne naglasiti pre svega i iznad svega gostoljubivost Groznog. Nadalje, znajući njegov razvojni put u hifi-u mislim da je zaokružio jedan ciklus od fabričkih sprava u mladosti do dark-hifi-custom-made-foolish-stuff-a gde je doslovno SVE sem Project-a nešto Made-In-Serbia, znalački odabrano, temeljno modifikovano, teško i pošteno zarađeno a u funkciji onih par sati tokom nedelje koje nas, radne ljude-i-građane razdvajaju od Laze Lazarevića.

Drugo: nisam džabe spomenuo Groznog i Wolanda kao dve strane zlatne medalje.

obojica su me sa svojim sistemima u kojima dominiraju drajveri velike površine užasno laki za teranje i sa pojačalina manje snage usmerili prema sadašnjim 15"-ma.

pri poslednjem slušanju kod Groznog dobitak je bio u digitalnom domenu tako da je digitalija malo smanjila razlilu zaostatka u odnosu na gramofon.

i na kraju da kažem i ovo: Grozni ima najbolji sistem na svetu po NJEGOVIM kriterijumima. I tu je absolutno u pravu.

sticajem okolnosti on i ja preferiramo sličan zvuk. A i da nije tako mislim da bi prijateljstvo i audiofilski integritet prevagnuli.

živ bio i sit se muzike naslušao!!!

Link to comment
Share on other sites

26 minuta ranije, Krca44 said:

Molim ako mozes par reci o trafou  ?

Krco, mogu ti odgovoriti na dva načina

1. kristalni visoki sa naturalno ekspandiranim drn zvrcovoma....ili

2. 30 x, Iskra čini mi se al legla bolje nego  neki Denoni, Lundali, Hašimoto(i)... šta god... tj nisu to lošiji SUT-ovi, jednostavno, ovaj čučnuo ko budali šamar.

Dragi moj, elektronike što se tiče ja sam šimpanza sa sluhom. To će verovatno ( šta bre verovatno, sigurno!!!) bolje Eci da objasni. Radi ko avion. Sviram par instrumenata, i znam šta hoću, a šta neću da čujem.  Sad zašto i kako, nemam pojma. Ja sam uljar primat, učio neke druge stvari, ne elektroniku..... zato sam i Grozni:D

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Milosav Grozni said:

2. 30 x, Iskra čini mi se al legla bolje nego  neki Denoni, Lundali, Hašimoto(i)... šta god... tj nisu to lošiji SUT-ovi, jednostavno, ovaj čučnuo ko budali šamar.

Dragi mi je sto si nasao trafo za SL15 i sto to moze ovde da se napravi.  :D

  • I respect za ceo sistem  :klanjanje
Link to comment
Share on other sites

Pošto je u pitanju Grozni ja ću i tako...

Na moju žalost puno puta sam bio kod dotičnog i zvuk je konstantno bio grozniji i grozniji i grozniji (postoji jedan izuzetak koji potvrđuje pravilo). Očigledno da vlasnik nema pojma šta želi od slušanja muzike i luta u tom pravcu. Da sumiram GROZNIJE zvuči sa novom lampaškom fono sekcijom, uvek mi je bilo grozno i upoznao sam kod njega puno groznih ljudi. Na kraju :moon i bez pozdrava od :screwy.

PS danas sam baš odlepio.

Link to comment
Share on other sites

:cheers Za vrhunskog domaćina Miću!

Više puta sam poslušao sistem i upoznao se sa zvučnim karakterom i filozofijom zvuka; koju sam  u izvesnoj meri i kod sebe na alternativni način implementirao, od kako smo se upoznali i aktivno družimo. U tom smislu hvala Mići.

Iskreno, imam amandmana na zvuk njegovog sistema i iznosio sam ih u gostima, kao što je bio slučaj i kada je Mića gostovao kod mene. Kako to Mića kaže "Odlično radi, ali to nije moj zvuk." Uglavnom je važno da sistem ništa ne krije ili da preciznije kažem, izvanredno prezentuje na vrlo otmen ali za moj ukus previše relaksiran način. O tome smo diskutovali i rezonski je sve na svom mestu. Ne treba dodavati da svako kreira svoj mikro zvučni tuning koji preferira i tu već zalazimo pomalo u ukuse o kojima ne bi trebalo raspravljati.

Voleo bih da Miću bog pogleda sa nekom većom dnevnom sobom i to bi onda bila prava stvar za koncept, filozofiju i pun raspon krila ovog vrlo pažljivo građenog sistema.

Svako dobro i puno muzike ti želim! Veliki pozdrav i za Audio labradora Mašu. :thumbsup2 

Link to comment
Share on other sites

Стигао са пута па да пишем пар речи.

Без превеликог претеривања, Грознијев систем (и нарочито његов власник) су ми вратили наду у добрим системима које поседују добри људи. Свака сесија слушања је посебна прича, али је атмосфера увек релаксирана, удобна, пријатна. Те Алтеке бих до сад пуно пута украо, да ми није жена први пут код Грозног рекла "ово изванредно свира, али нек ти не падне на памет оволике грдосије да довучеш у дневној соби".

Шта ћеш, живот.

Али затоа користим сваку прилику за посете овог система који, како домаћин има обичај да каже (са пуним правом) пуни собу музиком.

Не бих превише о техничким детаљима, неке знам, неке наслућујем, али је по мени ово комплетан систем коме се не треба ни додавати ни скидати. Осим још музике, дапаче.

Мићо, не мењај ништа! А Хејзела ћу тек да ти довучем.

Link to comment
Share on other sites

Bio sam u BG, ne baš u neposrednoj blizini, ali nisam propustio da posetim Groznog.

 

Prvo smo slušali digitaliju. 

Silvanija lampe koje su zamenile ruske na ulazu pojačala i interstage trafoi umesto veznih

kondenzatora doneli su fluidnost zvuka. Muzika jednostavno teče iz zvučnika lako i nenametljivo.

Veliki napredak sam osetio u basu koji je dobio pravu meru, tačan sa pravom dozom ataka

koji se obično doživi samo sa razglasnim zvučnicima.

Posebno me oduševila stero slika. Instrumenti su poredjani u prirodnu sferu otprilike metar iza linije zvučnika.

Ne dešava se da neka violina ili neki duvački iskoči napred ( što je čast slučaj kod mnogih sistema sa navodno 

dobrom rekreacijom prostora ). 

 

Da smo tu završili slušanje moj utisak bi bio više nego zadovoljavajući napredak, ali tada se zavrteo vinil.

Phono preamp je sada cevni sa dve E283CC i odvojenim napajanjem. Napravio ga je meni nepoznati

samograditelj kome skidam kapu. Mehanički i estetski besprekoran, zvučno neutralan, bez prizvuka

šuma ili bruma!

 

Pojavila se magija muzike.

Slojevitost je najbolja reč!

Svaki ton je imao prirodnu boju, trajanje i poneki istitravanje. Pozadinska tišina istakla je i izdvojila svaki

instrument i glas u pravoj veličini, bez trunke razlivanja i stapanja!

Svaki udarac bubnja imao je svoju težinu i nije bio isti kao predhodni. Atak i pomeranje vazduha ALTEC 15"

moglo se osetiti stomakom, iako glasnoća slušanja nije prelazila normalu.

 

Ponos i zadovoljstvo Groznog više su nego opravdani. Sistem je uskladjen i uravnotežen.

"SINERGIJA"!

Lakoća reprodukcije muzike bilo kog žanra,

Mićo uživaj!

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

...i ako smem da primetim kao novajlija u klubu 15+ "-a, postoji još jedna prednost tih vražijih velikih membrana: možeš slušati muziku ceo bogovetni dan i na ppp a da čuješ detalje i lepotu interpretacije. Jbmliga, nekako drugačije pune prostor vibrantnim prisustvom muzike. Mićin Altec je u sadašnjoj iteraciji odličan primer velikog-a-malog zvučnika, t.j. mislim da je velik po dimenzijama ali da je još veći po pitanju koliko malo se ugrađuje sa svojim karakterom u muziku koja se prosto isporuči slušaocu u veomašarmantnom stanju. Mislim da su tu Mića i Majda (konstruktor Alteca) uradili pravu stvar kad su zamenili prigušnice motane na vazdušnom jezgru za sadašnjim.

pozdrav obojici iz Bečkereka!

Link to comment
Share on other sites

...i ako smem da primetim kao novajlija u klubu 15+ "-a, postoji još jedna prednost tih vražijih velikih membrana: možeš slušati muziku ceo bogovetni dan i na ppp a da čuješ detalje i lepotu interpretacije. Jbmliga, nekako drugačije pune prostor vibrantnim prisustvom muzike. Mićin Altec je u sadašnjoj iteraciji odličan primer velikog-a-malog zvučnika, t.j. mislim da je velik po dimenzijama ali da je još veći po pitanju koliko malo se ugrađuje sa svojim karakterom u muziku koja se prosto isporuči slušaocu u veomašarmantnom stanju. Mislim da su tu Mića i Majda (konstruktor Alteca) uradili pravu stvar kad su zamenili prigušnice motane na vazdušnom jezgru za sadašnjim.
pozdrav obojici iz Bečkereka!


Posto sam imao prilike da slusam te zvucnike u jednoj od prvih iteracije skretnice, koje su sada prigusnice u pitanju?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Milosav Grozni said:

Naravno puta dva, ovo slika skretnice za 1 zvučnik. Siroma sam al sam besan....i grozan:D

Nema tu ništa neobično, veliki čovek, veliki zvučnici pa tu idu i velike skretnice. :klanjanje

U odnosu na varijantu od pre godinu i po-dve, sve je značajno podignuto na viši nivo, od pojačala, RIAA pretpojačala, gramofona, gramofonske glave, DAC-a, kablova raznijeh .... jel sam nešto zaboravio? :heat

Jedino što bi se moglo tu dodati je nešto veća soba, što i u mom sistemu predstavlja problem, za sada nerešiv. :bounce

PS

Dodati par hiljada vinila, možda, ako se nađe mesta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...