Jump to content


Šuštanje/krčanje monitora zbog laptop kabla


pdc

Recommended Posts

Pozdrav!

Imam KRK R5 G3 aktivne studijske monitore koji su povezani sa Focusrite Scarlett 2i2 audio interfejsom putem dva M XLR-TRS kabla. Audio interfejs mi je povezan sa laptopom putem USB kabla. Power kablovi od KRKova su uključeni u utičnice istog produžnog kabla. Kada laptop nije na punjaču, sve funkcioniše savršeno, čist zvuk, bez ikakvog šuma. Kada se laptop puni na monitorima se čuje statičko krčanje/šuštanje. Čim izvučem punjač, to prestane, i obrnuto. Pokušao sam da punjač od laptopa uključim u 3 različite utičnice u prostoriji, ista priča, samo je negde krčanje više intenzivno, a negde manje.

Guglajući sam došao do toga da mi kabl od laptopa ima uzemljenje i da to pravi problem, odnosno ima 3 pina, video sam svojim očima. Kao jedno rešenje sam video da mogu da kupim double insulated kabl sa dva pina, kao drugo  rešenje da kupim eliminator šuma, kao što je, npr. ovaj http://www.audiopro.rs/proizvod/behringer-microhd-hd400?idPro=1326, a kao treće rešenje da kupim produžetak za utičnicu bez uzemljenja u koju uključim punjač, pa sve to u utičnicu na zidu.

S obzirom da nemam nikakvo znanje iz oblasti elektrotehnike i da znam da se sa strujom ne treba zezati i da uzemljenje postoji sa razlogom, da li neko može da mi objasni šta je najbolja varijanta za otklanjanje problema, koje su prednosti/mane/opasnosti i slično?

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...