Jump to content


Pioneer SA608/TX608


Vlada Jovanović

Recommended Posts

Dobar dan,

Nedavno sam pazario Pioneer SA608/TX608 kombinaciju. Tuner radi OK, ali pojačalo ima par problema, pa bih da pitam da li neko ovde možda ima neki savet šta da radim:

  1. čuje se zujanje iz trafoa - vrlo je tiho, ne prenosi se u zvučnike, da li da pojačam nivo zvuka i zaboravim ili da nešto prčkam ili da npr. odnesem kod nekog majstora?
  2. prekidač za tonske kontrole pravi haos: kada sam prvi put uključio pojačalo, zvuk je bio isprekidan, čuo se samo jedan kanal, prilikom korišćenja tonskih kontrola i prekidača se čulo vrlo glasno pucketanje, desni kanal se gubio i vraćao; ovo sam donekle rešio "razrađivanjem" prekidača, ali mislim da problem ni izdaleka nije rešen; da li da rastavljam, čistim, brake cleaner, sprej 60 / sprej 61 / nešto deseto... ili da ostavim sve ovako i da ne diram prekidač? :)
  3. Osvetljenje na skali tunera je prilično slabo - da li u Beogradu neko radi zamenu osvetljenja na uređajima i da li neko zna da li mogu da zamenim postojeće osvetljenje belim ili plavkastim LED osvetljenjem?

Trenutno su mi na SA608 priključeni MA Bronze B4 zvučnici, za koje mislim da nisu dobra kombinacija sa ovim Pioneerom - treba im malo viši nivo glasnoće da bi pokazali adekvatne visoke tonove - na malim nivoima su visoki tonovi nekako "prigušeni", bar ja imam takav utisak, i zato pojačavam Treble, što mi se u principu ne sviđa da radim. Zato bih voleo ako bi neko iz sopstvenog iskustva mogao da mi preporuči neke bookshelf zvučnike "svetlog" i otvorenijeg zvuka, za koje bih možda nabavio i odgovarajuće stalke. Soba u kojoj su uređaji je površine oko 17m2, ima zavesu i tepih.

Hvala unapred,

Vlada

Pioneer.jpg

Link to comment
Share on other sites

36 minuta ranije, siroma said:

Rifreš pojačala:

1. Pritezanje trafoa, kondovi ( zamena, naročito naduvenih)

2 čišćenje kontakata i svičeva

Tjuner

3 čišćenje sijalica,  zamena sijalica,  eventualno prelazak  na LED

4  ispodešavati "vatanje" stanica

Hvala Siroma,

Pretpostavljam da bih nešto od toga što si preporučio mogao i sam da uradim, ali je verovatno da mi ne gine odlazak kod nekog ko je stručniji za ovo od mene.

Hvala u svakom slučaju

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...