Jump to content


Recommended Posts

3 sati ranije, Mladen D. said:

Da li je neko probao da na kertridz od Nagaoka mp150 stavi zamensku iglu iz Nagaoke mp200? Da li je to moguce i kakvi su utisci sto se tice zvuka? Da li ima smisla?

Ima smisla, na mp150, može da se stavi kvalitetnija igla od mp 200. Kvalitet reprodukcije, će sigurno biti bolji.

Link to post
Share on other sites

Imao sam prilike da slušam i poredim Nagaoku 110 sa OM i Super OM ortofonom i definitivno se čuje punchy naduveni bass i manja transparentnost. Nije se dopala ni meni ni vlasniku Nagaoke pa se prebacio na Ortofon.

Ovaj model 150 je već bolja investicija ali je i više nego duplo skuplja od Super OM, a nisam siguran da je i prirodnije zvučeća.

Link to post
Share on other sites
20 hours ago, Krca44 said:

Jesi li poredio ovu Nagaoku sa nekim drugim zvucnicama ili ako si prethodno posedovao neke druge, kakav ti je utisak sa Nagaokom ?

Nisam poredio mnogo, imao sam neki originalni kertridz technics-ov i toliko je Nagaoka mp150 bila bolja da nisam mogao da verujem. Isto tako, kad sam promenio headshell aluminijumski sa nagaokinim na bazi magnezijuma i tu se osetila znacajna razlika. Sve u svemu jako sam zadovoljan, ali naravno, voleo bih jos vise za sto manje para. :)

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Mladen D. said:

Nisam poredio mnogo, imao sam neki originalni kertridz technics-ov i toliko je Nagaoka mp150 bila bolja da nisam mogao da verujem.

Hvala, malo sam lutao pa sad koristim Shure V15/3 a Nagaoka, Grado i Goldring nisam probao pa me zanima.

Link to post
Share on other sites
12 hours ago, CA-RIA said:

Ја имам Grado, aко ти нешто значи за савет.

Pa znaci.

Ortofon 2M Blue imam ali je ne koristim, ne mislim uopste da je losa nego jednostavno meni odgovara nesto drugo.

AT sam imao ranije, manje vise znam kako sviraju na 1210-ki.

Trenutno koristim Shure V15/3, a Grado nisam imao prilike da cujem ali u nekim razgovorima sam dosao do zakljucka da bi mi mozda odgovarala neka njihova zvucnica tipa Platinum... isto vazi i za Nagaoka zvucnice, nisam slusao, zanima me....

Link to post
Share on other sites

Grado je jako muzikalna zvucnica, ali trazi dosta kvalitetnu rucicu sa dobrim lezajevima. Njena igla nema onaj gumeni prsten tako da joj je komplijansa veoma mala, ako se ne varam. Mnogi se zale da je los tracker, ali to je zato sto nije pogodjena kombinacija glava/rucka. Ovo govorim za Grado MM prestige seriju. Black, red, green i ostale iz serije imaju isti engine i igle imaju isti vrh, ali se tokom proizvodnje i testiranja svrstavaju u odredjenu kategoriju. Znam da je jedno vreme prodavana igla sa micro line vrhom koja nosi oznaku 8mz. 

Sto se tice nagaoke, imam mp 110 takodje i ortofon 2m blue. Meni se vise svidja karakter zvuka 2m blue, ali je nagaoka bolji tracker tako da sam nju vise slusao. 

 

Link to post
Share on other sites

Оно што имам је Grado Silver. Није још разгажена, тј није прешла 100 сати употребе, немам други грамофон да је упоредим са другом иглом...

 У сваком случају, задовољан сам,  не знам да ли те нешто посебно интересује ? Имам Technics 1510 и Sansui 417 појачало.

 Мени је рецимо занимљиво следеће, у овој комбинацији, бас није много изражен, али када треба да "испрати" неке посебне албуме, као што је сингл од Metallice "One" на 45 oбртаја од 12" то ради мајсторски.

Са друге стране, не знам да ли је до игле, али сепарација канала ми и није нешто. Када прикључим појачало на комп, видим да само појачало прави одличну сепарацију канала и на обичним mp3 фајловима.

 Свакако, музика где постоји добра сепарација канала на винилу је свакако приметна. Тамо где је продукционо то мало слабије уређено, имам утисак да ту Grado не помаже пуно.

Link to post
Share on other sites
 • 3 weeks later...

Дисторзија се дешава кад се деси. Нема везе са крајем плоче. Имам утисак да нешто игла не испрати добро, али нисам сигуран. И то само везано за један албум.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 • Forum Statistics

  • Total Topics
   26,937
  • Total Posts
   359,586
×
×
 • Create New...