Jump to content


pc na tv i hifi


Mingus,Mingus

Recommended Posts

Imam sličan setup.

 

LG 43

Komp HP sa pasivnom grafikom koja ima HDMI + Asus zvučna

Pojačalao Onkyo A8650, zvučnici AR 98LS

Ovako ide. Komp se povezuje HDMI kablom na TV. Komp se povezuje "Y" kablom na pojačalo. Sve što ide sa kompa ima zvuk na zvučnicima (Dezzer, Youtube, Pot ...). Sa TV a kada se pusti neki program nema zvuk na zvučnicima jer treba da se ima ..... jedan mali deo. Ne mogu da se setim naziva. U principu meni i ne treba, jer rekto gledam televiziju, a filmove uvek putam preko računara.

Link to comment
Share on other sites

Meni je dac sa kompom povezan koaksijalnom vezom, a TV HDMI. HDMI audio sam disablovao, tako da mi spdif out normalno radi. Isto je bilo i kad sam koristio USB dac. Znači u Control panelu, sound, HDMI out - disable

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, Miomir said:

Koristim tv i kao monitor.Povezan je HDMI kablom tako da imam i ton i sliku sa racunara.Na hi fi nemam ton kada je prikljucen HDMI.Da li mora tako ili ima neko resenje.

Preko čega HiFi dobija audio signal? Očigledno čoveku na TV treba i slika i ton sa HDMI a! Da li imaš nešto (hdmi DAC) što bi pretvaralo digitalni signal sa HDMI u analogni? Ako imaš, rešenje je HDMI spliter.

Link to comment
Share on other sites

Ako zvuk spdif ili USB vezom preko daca ide na pojačalo, a slika istovremeno ide na TV preko HDMI, ne vidim zašto bi bilo potrebno da se zvuk čuje iz zvučnika televizora. Meni sasvim dobro šljaka sa isključenim HDMI zvukom, trenutno gledam DVD koncert Dereka Trucksa

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Link to comment
Share on other sites

Na racunaru imam DispleyPort  a na tv hdmi.Povezano je preko adaptera.Imam ton i sliku na tv.Kad ubodem 3.5mm u zvucnu karticu/integrisana/ nemam ton na hifi.Kad izvadim hdmi pojavi se ton na hifi.Necu uvek da palim hifii povezao posebnim kablicem zvuk sa tv-a i pc-a samo ako je muzika.

Vratio sam vga kabal jer je rezolucija ista kao i kod hdmi i imam ton na  tv.Slika je bila razvucena na tv kad ide preko hdmi nikako nisam mogao da je smanjim na dimenziju televizora.Da li da ubodem racvu u zvucnu tako da ton ide u oba smera.

Link to comment
Share on other sites

13 minuta ranije, Miomir said:

Slika je bila razvucena na tv kad ide preko hdmi nikako nisam mogao da je smanjim na dimenziju televizora.Da li da ubodem racvu u zvucnu tako da ton ide u oba smera.

Imaš opciju na Tv u. Kod LG je to koliko se sećam source. Kada sam imao taj problem meni je bilio na TV u 16:9

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...