Jump to content


Dilema


sule1

Recommended Posts

Postovani, nasao sam se u nebranom grozdju. Naime do sada sam zadnjih 15g uzivao u AV sistemu koji su sacinjavali Samsung LCD tv i Sony mini linija. Doslo vrijeme da mijenjam TV jer je stari pokvaren. Kupio sam ponovo Samsung Tv, ali sam zatecen jer novi LED Tv nemaju analogni audio izlaz koji jedino podrzava pomenuta Sony MHC RX 90 mini linija koja ima surround. Sta da radim, dali da kupim adapter sa optike na analogni, sto mi se cini losim resenjem jer mora biti slabljenje itd. Nemam iskustva sa tim. Radije bih kupio novi audio sistem. Jos jednom napominjem da mi je pomenuta Sonijeva linija bila pravi dozivljaj. Probao sam od drugara uzeti surround Pioneer VSX S510 receiver i nijesam bas zadovoljan. Hvala unaprijed

Link to comment
Share on other sites

Proveri, da li taj Samsung TV ima mogućnost povezivanja preko Scart veze. U novije vreme analogna AV veza se ostvaruje preko dobijenih adaptera koji dolaze sa TV-om. Tako je barem kod mene rešen analogni signal na UHD LG-u.

Vrlo je moguće da je analognim AV konektorom podržan samo ulazni signal, ali treba proveriti u uputstvu šta o tome kažu u delu povezivanja eksternih uređaja.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...