Jump to content


Clamp za gramofon


Aoxomoxoa

Recommended Posts

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
8 minuta ranije, Froggy said:

Pa, da budem iskren, i nije.

Meni na Technics-u 1210 MK2 već 10-tak godina unazad redovno obitava ProJect-ov puck od 750 grama, i nikakvih problema do sada nisam imao...

Puck.thumb.jpg.12aa50bf1617fc23d4b884e55fe6c524.jpg

Ma, lako je tebi, imaš svega petnaestak, dvadesetak ploča i samo par gramofona, ne može tu puck da napravi problem pa i da je kilo kobasica težak.

Moj teg ima isto oko 600 grama i nikakav problem nemam. Važno je samo da je dobro izbalansiran i da je gram u horizontali. A važno je i što u šteku imam ceo rezervni spindle pa me baš briga  :lalab: :whistle:

 

Ajd' svrati, bre.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam to jos starija tehnologija .Ali staro pravilo je da kod dd motoro ne valja mnogo tezak, tek jedino kod skupih modela koji imaju jak motor.Kod gramofona sa gumicom ili belt ,bitan je start kasnije ne.Normalno govorim o boljim modelima a ne o belt plastikanerima.Vrhunski belt imaju masu diska vecu od 5kg a rade sa nankom gumicom.

Link to comment
Share on other sites

16 sati ranije, Miomir said:

 višedecenijsko

Miomirje, dobar si lik, stari gramofondžija i volim te. ali, znaš, kad imaš osovinu i masu koja se okreće oko nje, jedino što je bitno je izbalansiranost odnosno ravnomerna rasporedjenost te mase prilikom rotacije. Proveri bilo koji propeler na starinskim avionima, videćeš da je težina ravnomerno rasporedjena. Isti princip važi i za matore Thorense. Oni imaju veliki i masivan tanjir pa dodatna težina tega ili klampa ne utiče mnogo ali im je motor toliko kilav da moraš rukom da ga pokreneš. Opet, ako je sve izbalansirano, i osovina i motor su bezbedni. Imao si Technics 1210, znaš i sam koliko mu je motor jak, možeš sesti na njega i vrteti se :D 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...