Jump to content


Pomoc oko kupovine DAC-a


moonru

Recommended Posts

  • Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ne čitamo pažljivo (ne čitam!) šta je čovek napisao pa od malih kineza stigosmo do Chord Mojo. Čovek ima pojačalo iz sedamdesetih, i zvučnike verovatno odgovarajuće. Pominje optički kabl. Zašto? Šta je izvor? Youtube sa smart TV a? Mislim da je cela ova rasprava bespredmetna.
Prijatelje, kupi ti bilo koji DAC od gore pomenutih i bićeš zadovoljan! Javlja mi se, a i više od toga.:)

Link to comment
Share on other sites

Willi, hvala na predlozima, razmisljam o Mojo ali ustvari ne daje mi se za nov 400 i kusur evricja koliko je sad, polovan za 300 bih pazario, ako se pojavi polovan dok ne narucim nesto....definitivno mi vrhunski zvuk dac-a trenutno nije toliko vazan, jer kao sto je Ivan pogodio :D uglavnom slusam muziku sa YT i slicno, mada u blizoj buducnosti planiram da unapredim sve, sa sve nekim ozbiljnim dac-om. Ali Mojo ostaje u igri, hvala jos jednom na savetu, savetovao si mi ozbiljnu spravu a ne tako skupu.

 

Alientec uopste nije los, uzecu u razmatranje 

 

Ivane, opticki kabl mi je ostao od prethodnog dac-a koji sam skoro prodao, imao sam Azur 840 cd plejer koji ima sjajan dac, ali aj malo da menjamo, neka neko drugi uziva malo sa CA :D  ... zato sam i spomenuo optiku, ako mogu nekako da je iskoristim, ako ne nikom nista...i definitivno si u pravu, trenutno ce mi bilo sta zavrsiti posao, samo da nije bas totalni dresh od zvuka, tacnije kao sto Aibo rece " ravan, kompresovan, nema punoću i forsira visokotnosku oštrinu "  ... jer da se on nije javio sigurno bih narucio Topping dx3, i zajebao se 

 

Ima jedna stvar koja me buni, kako da znam da je volume pot na ovim dachicima namesten za regulaciju jacine zvuka zvucnika, ili radi samo kada su ukljucene slusalice, to jest samo je za sluske pot....to ne smem da kupim jer onda nisam nista uradio, treba mi volume pot koji je i za zvuk i za sluske istovremeno.

 

I dalje su mi favoriti nano LE i audiengine d1, i Mojo ako se pojavi polovan.

Link to comment
Share on other sites

Čitaj review-e na Amazonu za DAC iće! Kod nekih pot radi ili za slušalice ili za line izlaz (RCA izlaz). Kod nekih radi u isto vreme i za jedno i za drugo. Ono, žale se ljudi koji su kupili da im je smor da uključuju i isključuju slušalice kod onih kod kojih pot ne radi u isto vreme i jedno i drugo. Uhhhhhh al se raspisah.
Definitivno čitaj i to što sam ti napisao pa ćeš shvatiti koji su ti zgodniji.

Link to comment
Share on other sites

@moonru

Po onome sto si opisao sta i kako ti treba, ja bih ti preporucio nesto sto je ovih dana (u navali raznih DAC-ova) malo skrajnuto a to je savremena, dobro uradjena audio kartica za racunar. Upravo takvu je izbacila firma EVGA u saradnji sa dobro poznatim proizvodjacem audio uredjaja - Audio Note UK. Dakle, radi se kartici EVGA NU Audio i po svemu sto se tehnicki o njoj da procitati, zaista zasluzuje ozbiljnu paznju a istovremeno se uklapa i u tvoj okvirni budzet: cena oko €270 / €223 (sa/bez VAT).

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 sati ranije, moonru said:

definitivno mi vrhunski zvuk dac-a trenutno nije toliko vazan, jer kao sto je Ivan pogodio :D uglavnom slusam muziku sa YT i slicno, mada u blizoj buducnosti planiram da unapredim sve, sa sve nekim ozbiljnim dac-om.

Znači, ti sada hoćeš da kupiš DAC da bi u bližoj budućnosti kupio drugi DAC.

Link to comment
Share on other sites

Trebace mi jos jedan dac uskoro, pa bih tada kupio nesto bolje ako se ovo sto cu sada da kupim pokaze bledunjavo. Do skoro mi je dac bio ca840 koji ozbiljno radi, tako da cu znati da napravim razliku, i skapiram koliko novca cu morati da izdvojim za taj bolji dac da bi bio na nivou ca840. Ova faza je samo eksperiment sa necim do 200 evra sto cu ustvari slusati u sistemu b za koji mesec, a za taj sistem ce bilo sta raditi dobro, jer nije zahtevan. A more je ovih dakica, pa najvise pazim da ne kupim nesto bas bezveze, kao sto sam hteo dx3 gde bi bio zajeb. Za ova dva sto su mi u uzem izboru ne mogu da procitam nista lose sto se zvuka tice, presudice dizajn na kraju, taj fazon...

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, jagermaister said:

Po meni , ulaganje u dac-ove do 500 jura je bacanje love .

Slažem se. Zamolio bih svakog ko ima nameru da kupi DAC do 500 e da to ne čini. Mnogo je bolje da uplati na moj devizni račun sumu novca koju je planirao da odvoji za kupovinu DAC-a. Broj računa, po zahtevu, šaljem na pp...:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...