Jump to content


Povratak preležanoj bolesti


Filipescu

Recommended Posts

On 14.2.2021. at 14:41, Filipescu said:

Ради ко сат! Презадовољан.

 

19 sati ranije, Susurin said:

Ja jos nisam video nesto sto je Tibor napravio a da ne valja.

 

 

15 sati ranije, patason said:

I od mene sve pohvale za Tibora Šindrića i kao čoveka i kao Hi Fi konstrukrora. 

nisam mislio u tom kvalitativnom smislu,vec su se bajke isprepredale o tome da ne radi dobro sa svakom externom sekcijom napajanja,jer treba da se zadovolje neki X parametri....mozda je samo Francova trla baba lan prica u pozadini....ako sljaka,super,eto fine opcije da se ustedi neka kinta u odnosu na fabricku sekciju napajanja :beer

Link to comment
Share on other sites

Уколико сам добро схватио Тибора, ово је последњи комад некакве наруџбе коју је радио за Мађарску. Свакако је јефтинија варијанта од Кузмине. Да ли би радио додатне комаде по наруџби, нзнм...

Link to comment
Share on other sites



Дакле, ако неко слуша хип-хоп и остале бас хеви жанре, треба му појачало од 100+ вати. У свим другим случајевима, 20+вати што се тиче снаге завршава посао и на релативно неосетљивим звучницима. Много је битније како се појачало носи са реактивним компонентама звучника, како их контролише и колико брзо реагује на њихове потребе.


Orijentacije radi, kod mene 2 x 30W na 87db eff zvucnicima vise nego dovoljno u 40m2. Pricam upravo zbog pomena hip hop i bas hevi muzike. 87db eff je od 30Hz, ne kao sto deklarisu proizvodjaci. -3db na 22Hz.
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Нешто се улењих, ал` ајд` да нешто и напишем. 

Фоно претпојачало је добило ултрамегагига осигурач и балансиране каблове до фреје. Узех мени већ познати голдкабел хајлајн, сјајан ралативно "повољан" кабел.

Коначно сам дошао до тога да и плоче за које сам мислио да су просечне звуче сјајно. Дефинитивно до сада нисам имао овај ниво звука из аналогије, а у неким сегментима и уопште. Дакле, шта је томе највише допринело не знам. Рекао бих да је фоно допринео повећању динамике. Сигурно је и Поинте напајање нешто допринело, а Хана звучница хебе нану и мајчину душицу. Реко бих да је то прави безобразлук за ту цену...

Како ми се слушање дигиталије по жељи да је слушам свело на јаднаку са слушањем јутјуба, носим се мишљу да продам и линеарно напајање и пц стример, па да видим шта даље у аналогном домену могу са тим парама да урадим.

Link to comment
Share on other sites

Btw.juce mi forumski drugar, tonski inzenjer bio na druzenju pa iz momenta cuo sta se sve dobilo apgrejdom napajanja na gramofonu. Osnovna i momentalna reakcija je bila mnogo bolja prostornost i detaljnost.

Mozda ti je vise stvari apgrejdovanih u isto vreme doprinelo da olako predjes preko doprinosa napajanja i verovatno nije mali.Ja zato nikad ne apgejdujem dve stvari u isto vreme. Volim da znam sta je tacno doprinelo i u kojoj meri.

Link to comment
Share on other sites

Нисам могао да избегнем овог пута, пошто је Г-6 шема довела до промене више ствари одједном. Али бих рекао да исправно наслућујем шта је донео фоно, а онда методом елиминације закључујем остало...

Link to comment
Share on other sites

Svakako je bitan krajnji rezultat,a to je da si sad presao ne teske analogne droge i ne cudi da si sad demotivisan za slusanje digitalije.Tu treba bas dosta ulaganja,ili ostaviti je kao sekundarni izvor zvuka.Kod mene su dac/tidal u toj f-ciji ...zapravo ponajvise se slusa internet radio,bez toga se ne moze.Treba dosta novaca da bi to pravilo slicno zadovoljstvo,ali nikad isto.

Link to comment
Share on other sites

Ако бих остао на Кузми, следећи логичан корак би био куповина 4п9 ручке. То је свакако већи напредак од куповине скупље звучнице или неке остале периферије. Мислим да ће се то одлучити у следећих 2 месеца...

Link to comment
Share on other sites

Sa gramofonima obicno bude tako.Menjaju se dok se ne dodje do neke vise klase koja ostane duze.Ovo sto on ima je vec odlican gramofon.Menjaju se zvucnice, igle,sa kojima zvuci razlicito, kupuju ploce,razlicita izdanja...ima uvek neki trosak oko njih,drugacije dosta od druge hife.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Молио бих администрацију и модерацију форума да као прво:

- обрише ову тему са форума

- затим трајно обрише мој налог

За остале постове ме заболе копулациони орган. Једини разлог зашто овако јавно ово пишем није да би се пренемагао, већ зато што кад сам ову молбу упутио Љуби пре пар месеци,  исто се није десило.

Свако добро у даљем свему.

Link to comment
Share on other sites

Temu mogu da zaključam, a tvoj nalog da blokiram. Ne vidim razlog za brisanje bilo čega. Ako postoji ozbiljan razlog, molim za pojašnjenje u privatnoj poruci. 

P. S. A ovo sa advokatom ne razumem. Mogu vam dati kontakt mog advokata da ga kontaktira vaš advokat. 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...