Jump to content


Povratak preležanoj bolesti


Filipescu

Recommended Posts

2 sati ranije, golum said:

Gde to ima da se kupi? Uzimam par komada odmah da stavim u svaku sobu i ispred ulaza u stan...:D

Po jedan za auto , po jedan za sobe , znači daj 6 komada  odmah a spremi još koji . Jel za sremice ide dupla doza ?

Link to comment
Share on other sites

19 sati ranije, RingeRaja said:

Kod mene izgleda jedan veeeeliki ugradili u zidove, nema svađe na vidiku, a žena mi kupuje ploče svaki put kad ode negde službeno.

Poslednji put obigrala 3-4 vinil šopa u Berlinu da nađe neke komade.

Tebi ona ugradila trajne papuce....tako se prica

Link to comment
Share on other sites

21 sati ranije, sondek said:

Jedan nas kolega je uspeo da se 12 godina NE posvađa sa zenom uz taj f.generator ...da mi je da ja spojim 12 dana :lol:

Meni je cak uspelo 25 godina da se NE posvadjam sa zenom

Kad god hocu da se svadjam,zakljuca me u spajz :order

Link to comment
Share on other sites

Žao mi je kad pročitam ovako nešto. Nadam se da kolega neće rasprodati sistem.

Sve nas je manje i manje. Ovaj hobi neće nestati ali će se radikalno skupiti. Postaćemo, gledajući u procentima, kao ovi što slušaju džez - oko 1% simpatičnih dinosaurusa. Nove generacije slušaju muziku daleko manje nego dok smo mi bili u njihovom godinama. Ako već slušaju to je obično onda preko nekih miki-maus gedžeta, jutjub je sasvim dobar kao izvor.

Kakav cinizam. Tehnika navodno ide napred, dok je kvalitet zvuka u proseku u domaćinstvu i ugostiteljstvu sve lošiji. Muzički izbor je takođe sve lošiji. Na forumima članovi se sve manje hvale novim uređajima. Samograditelji na svom forumu od dosade stavljaju smešne slike i klipove. Na kupujem prodajem nikad manja ponuda, ništa se ne kupuje - smrzlo sve. Cenim da i distributeri muku muče. Na muzičkim peer-to-peer mrežama sve manje članova, ponuda sve manja.

Nešto sam skeptičan za budućnost ovog hobija. Možda je najbolje da se prepustimo trendu masovnog gledanja serija.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Другари, ево новости из система. Бенчмарк АХБ2 ошо. Фантастична справа, али ми није прирастао за срце. Савршене ствари је тешко волети :). У сваком случају, уколико не нађем нирвану у слабијим појачалима у наредном периоду, увек му се могу вратити уколико прилике буду дозвољавале...

Једна од идеја водиља новог система је била да сам хтео осетљивије звучнике стабилне импедансе, који се могу терати са цевним појачалима. Затим, да буде подностојећи звучник, да бих и при тихом слушању имао пун звук и да се звучник не збуњује при комплекснијим материјалима. Основна идеја је свакако била склопити јефтин систем, али, онда се десио преокрет :D. Мој генерални савет аудиофилима кад желе да појефтине систем, да прво купе скупље звучнике: 

Блуменхофер Темпеста 17 - најскупљи финиш маслина :wub:

1.thumb.JPG.4211963a29ff5ecd33aa8862a383fd01.JPG

2.thumb.JPG.3cbdb30330c647e7158c41475178cded.JPG3.thumb.JPG.76be93f86f7f5947e261b0d9d0301853.JPG4.thumb.JPG.53fc956cf29425b4c89b1988bf61b61f.JPG

Хаптика и оптика звучника је апсолутно фантастична. Толико су лепи, да могу само и да их гледам. Ниво израде је невероватан. Први коментар жене (пошто сам их наравно довукао кући док је била одсутна :)) је био вау. Као што и име наговештава, ради се о двосистемцу са17цм басом и 19мм милар високотонац  у затвореној хорни. Бас-рефлекс систем, али без пластичне цеви, већ са правоугаоним каналом-отвором чији отвор је са доње стране, иза предњег шиљка.

Звучно су сјајни. Прва занимљива ствар коју примећујем, је колико калотни високотонци, па чак и најскупљи имају нешто заједничко. Постоји некаква усиљеност у самом начину на који производе звук. Тешко је објаснити... 

Звук Темпесте је изузетно непосредан, природан. Жена је за Ушере је рекла: били су добри, али некако груби, ови су префињени. Бас екстензија је на граници коју трпи соба. Овде се већ дешава да при најдубљим деоницама удара у груди. Субјективан осећај је да у сарадњи са собом имам 30ак херца не-умањеног ваздушног потиска. За мене који нисам бас фрик, ово је и више него што ми треба за миран сан. Овим звучником сам испунио све захтеве постављене пре куповине. Раде сјајно већ од 2х10 вати, свирају пуно и при тихом слушању, а симфонијски оркестри, опере могу да се слушају у несмањеној динамици. Све у свему, љубав је рођена.

Онда је била мука наћи нешто као привремено решење за терање звучника, док се не нађе неко трајније. Приоритет сам давао неком балансираном снагашу због дак-а. Било је више варијанти у оптицају, али на крају у некој комбинацији дође ми на слушање повољно Про-јект Амп Бокс РС, на жалост у сивој боји... Најскупљи модел у понуди, дуал-моно д-класа са по једном ецц-88 по каналу у баферу. Какво позитивно изненађење! У првих пола сата док се не угреје звучи мало нервозно у неком ултразвучном спектру рекао бих. Треба му неких 45 минута достигне радну температуру од неких 50ак степени, где се више не чују звучне промене. По спецификацијама сличне снаге као АХБ2 - 2х110 вати/8ома и 2х180вати/4ома. За разлику од Ушера, овде код просечног снимка не појачавам више од 10 сати, што јасно показује разлику у осетљивости у корист БХ. Вероватно ће бити промена, али ово је врашки добар амп, способан да потера што год, а ето и цеви на путу сигнала за разумну цифру.

5.thumb.JPG.f1a225d78b1289379b302dc05847eeca.JPG

У наредном периоду долази проба неких балансираних интерконекта, пошто је екосе отишао, а одатле полако.

Више утисака како време буде протицало :listen

Link to comment
Share on other sites

3 sati ranije, Father said:

Iskusno, nema šta. Baš mi je drago da si našao mir. Nije ti dugo trebalo.

Znači ipak guraš do kraja dok ne nađeš neki lovable lampaš za uživanje.

Neka je sa srećom. :thumbsup2

Мислим да ће лампаш ипак да сачека. То кад остарим :) 

3 sati ranije, sondek said:

Odma' gledaj da lanpaski amp moze da ganja ESL kad se sledeći se put resiš da ostaviš hifi :D

:D  

Link to comment
Share on other sites

9 sati ranije, sondek said:

Prijaviš zeni k'o grejalice sa ugrađenim zvucnicima,neće ni da primeti.Lampe će da greju.

Имао већ Солтанус, тако да жена зна за јадац :) 

9 sati ranije, zoranzu said:

Korak nazad,napred dva...

Bas lepo,svaka cast :thumbsup2

Pravi se sistem za merak :bacanje

Хвала хвала Зоки :). Имаш ПП...

1 sat ranije, Father said:

:D Misliš kad ostariš i uši popuste, pa ti bude svejedno :P

Цијеви су мерак ;) 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...