Jump to content


Tandberg risiver?


predragm

Recommended Posts

  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dvadeset godina sam slušao taj risiver svaki put kad odem kod prijatelja koji ga je kupio novog. Terao ga je u svojoj momačkoj sobi,  posle u dnevnoj kad se oženio.... sve dok se nije preselio u Englesku. Opaka sprava bila u ono vreme kad ga kupio. Mi, bubuljičave pubertetlije išli kod njega ko u crkvu na poklonjenje. Njegov je imao samo FM ne i AM. Bio zakačen na AR 28 ( isti drajveri ko 18, samo veća litraža, ako se dobro sećam). Imao i Torensa 110 i Filips magnetofon. To je za mene tada u sezoni 80/81 bilo čudo ( imao HSR 48 de lux i Filipsa 333). Prelepo je to radilo, samo pažljivo sa uparivanjem zvučnika.  Zanimljivo, moj pokojni drugar Spaja imao Tanbergove kutije, donosili i probali na njemu, lepše radili AR-i, a kod Spaje na  Filipsu a kasnije na Sansuiu 317 Tanberzi.  Plava skala noću....posebna priča.  Lep,. mekan zvuk, miran, ne mnogo detalja ( to sada pretpostavljam, ) ali atmosferičan samo tako. Ako je u iole dobrom stanju, treba ga uzeti. Slušao sam kasnije  i 2050 i 2070 modele, al 2025 mi bio posebno drag. Meni najlepši i najbolji.

... Evo sad razmišljam, dao bih dupe da  mogu ponovo da osetim to uzbudjenje, kad je Spaja pustio Shades od Kejla i 461 ocean bulevar Kleptonov. Bem ti godine i izakanost

 

 

Link to comment
Share on other sites

Pozdrav Grozni i hvala na lepom osvrtu. Drugar najveći deo dana provodi u tom prostoru i želi da ga okružuje prijatan i kvalitetan zvuk. Legitiman stav, mada nekima izgleda neracionalan. Čovek samo želli da stvori sebi ugodno okruženje, i zato smo ovde potražili vašu ocenu i mišljenje o ovom uređaju, a korisna bi bila i preporuka za odgovarajuće zvučnike.

Link to comment
Share on other sites

Ništa nije neracionalno . I ja imam "radionički " sustav . Reciver je  dobar , snaga je manje bitna , ako radionica nije prevelika i prebučna . Ima za kupit tzv omni direkcijske zvučnike , jer je predpostavka da se neče sjedit na jednom mjestu nego hodat okolo . Uključi se loudnes i ima se ambijentalni zvuk po cijelom prostoru . Nije recimo hi fi , al je ugodan za radnu atmosveru .Hi Fi je za po doma ? :)

Link to comment
Share on other sites

On 16.1.2019. at 8:26, predragm said:

Pozdrav,

Prijatelj bi da kupi za svoju radionicu vintidž risiver po ceni do 150 eur. Moj izbor je Tandberg, ima jedan tr 2025 na KP.  Imate li kakav komentar,  eventualno saznanje o ovom primerku ili neku sugestiju?

Mnogo je to matoro, može očekivati samo probleme. I jaka je cena.

Za približno iste pare

https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Risiveri-Stereo/-Pioneer-SX-20-kao-nov--71294529-oglas.htm?filter_id=25961

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...