Jump to content


Mcintosh MA7000 problem sa levim kanalom


Alek5

Recommended Posts

@Willi Studer @Pandaros @Woland @anubisgrau @Delija @darT_Vader @ALES 

Mislim da je tema otisla u drigom pravcu. Hteo sam saznati da li svaki model MA7000 ima fabricku gresku ili ne postoji fabricka greska.. Naravno, prvo sam pitao distributera, on je rekao da ne zna nista o tome.. OK, distributer je sebe oslobodio bilo kakve obaveze i poceo sam traziti pomoc od Mcintosha koji ce raditi od 14 Januara i na kraju sam postavio pitanje ovde.

Kao drugo, prodavac i dalje drzi neispravan Mcintosh na prodaju, tako da je jasno u celoj prici koje je koga hteo da prevari i neko je pomenuo da sam ja mogao procitati pre sto sam kupio uredjaj, da ima gresku. O uredjaju citam iskljucivo karakteristike, a u tom opisu nikad ne izlazi na MA7000 ima problem dok se ne ukuca pravi naziv pretrage.

Hvala @impuls na najpribliznijem odgovoru i pomoci jos jednom.

.. i na kraju moram reci da svaku odgovornost mora snositi Mcintosh za svoj uredjaj, volja distributera je da li vam zeli pomoci, on nema nikakvu obavezu ako ima takav dogovor sa Mcintoshom, ali je Mcintosh u obavezi da obezbedi ovlasceni servis.

@NShappy je objasnio kako se postupa sa uredjajima koji imaju fabricku gresku.

Hvala svima koji su ucestvovali u temi.

 

Link to comment
Share on other sites

Pretraga je vrlo jednostavna - "MA7000 problem" i "MA7000 issue"

To radim za sve uredjaje koje imam zelju da pazarim, pa onda napravim procenu da li je vredno rizika.

 

Sto se proizvodjaca tice - koliko vidim, ti u stvari jos uvek nisi ni dosao u kontakt sa njima. Kod njih je normalno da oko Bozica i NG budu na kolektivnom odmoru.

Link to comment
Share on other sites

@Delija da li stvarno mislis da bih kupio uredjaj od 10.000e nov koji ima problem.. i da trebam za taj novac razmisljati da li ima problem.. To treba raditi savrseno, a i da ne radi, fabrika mora isporuciti nov ili obezbediti servis u najkracem mogucem roku. Mislim da nemas prestovu o novcu, verovatno nikada nisi dao vise od 200e za uredjaj kad mozes nesto tako napisati, ali dobro..

Link to comment
Share on other sites

Srećko i Anubisgrau,  bez uvrede, vi k'o da ste pali s' kruške... :P

Nemojte slučajno da pomislite da štitim prodavca, ali...

Možete se vi  žaliti KP, pa onda kao drugi korak ići na sud, ali na svakom sudu, ali i pred KP administracijom, treba dokazivati neispravnost jednog vrlo složenog uređaja. Nije da je prodavac poslao panj u paketu, ili da je poslao spaljen/spržen/raskupusan uređaj, ili npr. da je  poslao potpuno drugačiji uređaj od onog prikazanog na oglasu, pa da je prevara odmah očigledna.

Na sudu, ali i pred KP administracijom, ko bi bio taj koji bi ekspertizom potvrdio da je  uređaj zaista neispravan?!? Bilo je  baš na KP, a spominjano je  i ovde na forumu, da su kupci preuzimali ispravan uređaj, vadili deo koji im je potreban i menjali ga  svojim neispravnim, pa pokretali žalbu da im je poslat neispravan uređaj. U skladu sa zakonom i na sudskom procesu, ne može ni sud ni KP odmah po default-u da veruje jednoj strani, već mora da se pokrene parnični spor na kojem su obe strane jednake. Bilo koji sud mora obe strane u sporu gledati ravnopravno, a onda da obe strane dokazuju koja je upravu. Pa još u ovakvom slučaju, uz nezavisnu ekspertsku anallizu. Baš me zanima ko bi u  Srbiji dao ekspersku  analizu temperature McIntoch pojačala?!?

A i što se tiče zakona o zaštiti potrošača, on se odnosi na pravna lica, ne na kupoprodaju el. krša, pojedinac pojedincu.

Nama je potpuno jasno da je prodavac znao za neispravnost, ili da bar sada zna, ali ipak, ja ne bih smeo da ga silim da nekom vraća 5k€ samo zbog priče na forumu.

Kupac bi možda mogao da preti prodavcu (to bih možda ja uradio), prijavljujući ga inspekciji za neprijavljenu delatnost, na gomili oglasa na jednom portalu, a inspekcija ako bi se htela time pozabaviti, lako bi dokazala neprijavljeu delatnost i trgovinu "iz stana". Ali slabo se nešto inspekcije bave time. :(

Link to comment
Share on other sites

@Alek5 (poktetač teme) je se zahvalio @impuls za konstruktivno mišljenje da bi uzrok problema mogli biti “specifični” tranzistori, specifični zbog kontrole struje biasa.
Ovo je samo potvrdilo moje mišljenje ( a i pristojnog broja drugih članova foruma) koliko “specifične konstrukcije” mogu biti problematične u Srbiji za održavanje-servisiranje (Benchmark ABH2).
Ako ovakav problem čovek može imati sa McIntosh-em ne smem ni da pomislim na druge manje renomirane i finansijski slabije firme.
Izvinjavam se za delimični off.

Link to comment
Share on other sites

Kako ja gledam na stvari. Dalo se dosta para. Problem je tu gde je. Najbolje je za kupca da odnese lično u servis u Budmpešti (prijavi na carini da iznosi uređaj na servis) i vidi koliko bi ga košala popravka. Sve ostalo je gubljenje živaca, a vrlo je moguće i novca, plus rizik da će nestručni serviseri upropastiti uređaj. 

Link to comment
Share on other sites

Zapetljala se malo ova spanska serija :)

 

Mene zanima i gde je MA7000 iz Kikinde koji je do pre par dana bio na KP po ceni od 3500€ iliti daleko jeftinije od ovih 5000€?

Ovaj za 5000 se prodaje vec par meseci i nije uopste ni silazio sa oglasa u tom periodu - daleko pre nego sto se taj iz Kikinde i pojavio i nestao sa oglasa...

Link to comment
Share on other sites

Bez potrebe se proziva proizvodjac prvo jer jos nisu poceli d arade da mogu da kazu njihovo resenje. Drugo ako i postoji problme sa doticnim tranzistorima pa pravili su i drugi proizvodjaci promasaje i mnogo vece. Secam se neke danske firme koja se pojavila 2000 godina i napravila bum a onda ih ugasile reklamacije zbog pregrevanja smd elemenata. Kao primer mogu da navedem najrasprostranjenije transformatore za stampu Myra i Hahh, koristio sam obe vrste a tek nakon nekoliko godina eksploatacije ispostavilo se da jedni crkavaju posle odredjenog vremena a drugi rade. Primera ima jako mnogo. pa Toyota je imala problme sa motorom u corolama pre 20 godina.

Meni u celoj ovoj igranki nije jasno zasto je kupac morao da uzme komponente pod racun ako je dao pare

Link to comment
Share on other sites

Srećko i Anubisgrau,  bez uvrede, vi k'o da ste pali s' kruške...

 

Nama je potpuno jasno da je prodavac znao za neispravnost, ili da bar sada zna, ali ipak, ja ne bih smeo da ga silim da nekom vraća 5k€ samo zbog priče na forumu.

[mention=17469]NShappy[/mention] , uglavnom ste sami i dali odgovor.

Naravno da bi odgovornost KP bilo teško dokazati u nekom sporu (ne i nemoguće verovatno, saglasan sam sa Anubisgrau).

Naravno da niko od nas niti bilo koji pojedinac i ustanova ne treba niti bi smeo da sili prodavca na nešto (niti može). Za to je jedino nadležan sud svojom odlukom . To ustvari i daje odgovor. Ovo se jedino može i treba (ukoliko postoji volja, želja, potreba...) razresiti na sudu.

Sud naravno ima ovlašćene eksperte za sve i svašta-vestake pa budite sigurni da ima i za ovu oblast. Da li je veštak dobar, kvalitetan sposoban da izveštači Mc to je pitanje saglasnosti-prihvatanja veštaka i veštačenja od strana u sporu i nema veze sa kvalitetom i strucnoscu samog veštaka (znam nekoliko sudskih veštaka koji su pravi duduci a veštace u oblasti koja je moj field of interest godinama). Podsetio bih Vas sudska odluka mora biti donesena u skladu sa zakonom i ne mora biti nužno pravedna.

Ishod spora se nikada ne može znati unapred ali se može pretpostaviti sa nekom verovatnocom.

I da naravno da nisam pao sa kruške.

Link to comment
Share on other sites

Nemojte se ljutiti zbog kruške. :)

Htedoh reći, da nema institucije koja po defaultu štiti onu stranu koja je (nekome) očigledno u pravu.

Dokazivanje koja strana je u pravu je ogroman posao, i vrv neisplativ kupcu. Nažalost. Zahvaljujući tome, i prolazi  toliko prevara "na finjaka" na KP.

Link to comment
Share on other sites

45 minuta ranije, Delija said:

 

 

Mene zanima i gde je MA7000 iz Kikinde koji je do pre par dana bio na KP po ceni od 3500€ iliti daleko jeftinije od ovih 5000€?

 

Ako mislis na MA7000 iz Vrsca ne Kikinde taj je bio kod mene 2nedelje na slusanju i uzeo ga je moj prijatelj

Link to comment
Share on other sites

Da slusao sam 5200 i bas mi sve svideo (Dac uopste nisam slusao vec sam koristio moj 8 x 1704 iz music servera). Phono je bio razocaravajuci (ne toliko MM koliko MC). MA 7000 je drasticno jaci ali je kod mene zvucao mekse (ja ga nisam uzimao u obzir jer nema phono i bio je skuplji). Kod prijatelja koji ga je uzeo je ,na Shahinian Hawk, 7200 zvucao sjajno (bolje od Bladelius comba kojeg je zamenio) i uopste nije imao tu mekanu notu (i moji i njegovi zvucnici su 85-86 db). I da uredjaj za sada nema nikakav problem a garancija je od ceskog distributera.

Link to comment
Share on other sites

38 minuta ranije, pollux said:

Kod prijatelja koji ga je uzeo je ,na Shahinian Hawk, 7200 zvucao sjajno (bolje od Bladelius comba kojeg je zamenio) i uopste nije imao tu mekanu notu (i moji i njegovi zvucnici su 85-86 db). I da uredjaj za sada nema nikakav problem a garancija je od ceskog distributera.

Lapsus, pretpostavljam.

7200 je nov, trenutno aktuelan model.

 

Hvala za utiske :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

@Delija Da ste procitali lepo moju tamu, videli bi ste da ja ne trazim krivca za moju losu kopovinu, nego sam pitao, da li svaki MA7000 ima gresku,jer bih kupio MA7000 u Nemackoj za 4.000e, zbog razlike u ceni ustedeo 2.500eura.. Impuls mi je skrenuo paznju i rekao da ne kupujem MA7000 zbog mogucnosti problema svakog modela. Tako sam se i odlucio da sinoc pazarim MA8000.

Sada me interesuje da li cu dobiti neku podrsku i informacije za model MA7000, jer cu posedovati njihov uredjaj. Ako sve bude kako treba, pokrenucu temu o Mcintosh uredjajima i svako ce moci dati svoje misljenje, naravno ko je slusao a ne pretpostavio da tako radi. Nadam se pozetivnim razmenama misljenja a ne kritika i nekih izmiljanja. Ovde se vise vodila rasprava o KP preveri, nego o temi koju sam postavio..

@pollux lepo je procitati takvo misljenje, verovatno ce mnogima znaciti makar malo..

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Pandaros said:

Ako nije znao prvi put, što sad ne možemo ni znati ni dokazati, znao je posle reklamacije, a gle čuda, uređaj je ponovo oglašen kao besprekoran. Ako to nije nedobronamerna prodaja/transakcija, onda ne znam šta bi se podrazumevalo pod tim terminom.

Nadajmo se da ga neće više nikad nikome uvaliti posle ove diskusije  samo nek se shareuje Miki Marantz vara kupce i to je to.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...