Jump to content


Koji dek za pocetak?


Zemunac1993

Recommended Posts

  • 4 weeks later...
  • 1 year later...

Da izvučem ovu temu iz naftalina :)

Imam neku gomilu kaseta, od originala do pirata do snimljenih a i nakupio sam skoro nekih zanimljivih sa buvljaka, i hteo bih da nabavim neki dek da poslušam i možda digitalizujem zanimljivosti, naročito snimljene ako su neke zanimljive radijske emisije iz prošlosti koje sam snimao, realno nemam pojma ni šta sve tu ima, praktično pun sanduk kaseta.

Tražim nešto što ne treba previše da se drnda da bi radilo, da ima dobar odnos uloženo i dobijeno, i da se najlakše snalazi sa različitim kasetama. Čitam ovo o azimut-u i već me zabolela glava, želim što manje da štelujem i podešavam, ako već moram onda da bude neki koji se veoma lako podešava u hodu dok kaseta svira, dakle neki bez vrata ili sa lakim skidanjem vrata? 2 glave ili 3 glave ne znam šta mi je bolje? Budžet šta znam, spreman sam da izdvojim 100-150eur ako uopšte ima neko značajno poboljšanje u odnosu na neki entry-level dek od 50eur.

Svaki savet dobrodošao :)

Link to comment
Share on other sites

A šta znam, gramofon mi je AKAI, pojačalo Denon ali AVR tako da i nije neko pojačalo, jednog dana možda uzmem AKAI pojačalo za muzički deo sistema, ali to mi realno nije bitno sada, važno mi je da se snalazi sa kasetama bez puno muke i da mogu na brzinu da izmenjam kasete i premotavam i vidim šta je na njima jer imam gomilu da pročešljam i izdvojim šta valja a šta ne

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ko poručeno sam dobio na poklon "stajalo na tavanu 20+ godina" čitav vintage Sony sistem: deck TC-FX310, pojačalo TA-AX360, gramofon PS-LX410, tjuner ST-JX310, i za bonus Canton C870 zvučnike iz istog perioda 80ih godina ko i ostalo.

Iako nije neki high-end moram priznati da ceo set zvuči izvanredno sa svakog izvora. Samo mora da se malo servisira, na deck-u radi samo play i stop sve ostalo blokira, verovatno treba neke gumice menjati, na pojačalu krči potenciometar za jačinu zvuka pri pomeranju, možda jedno čišćenje kontakta reši to. Ali gledajući da je stajalo na tavanu 20+ godina radi odlično. Tako da za sada mi ne treba deck, ovaj će da posluži.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...