Jump to content


Kakav oglas!?


Infidel

Recommended Posts

Naleteh na HiFi Shark-u na oglas pa mi oči zasijaše ko "detetu na lizalicu".

Oppo Udp-205 4k player

I am the original owner. I bought it directly from Oppo late summer 2018 the last batch from OPPO very light use to play 4k disc I upgraded the usb dac to do MQA. I have everything it came with from oppo. Unit will be double boxed.

Španska zastavica, mislim super u Evropi je oglašen... Gledam ostale cifre po evropi i neverujem (lnik na listu ponude dole). Započnem prepisku sa Paul Larry-jem, kad nije ovde u EU nego USA, ali kao nikakav problem šalje UPS brzom poštom, pa još će da naznači kao poklon, da ne češe carinu... Ma sve izmišljeno, komunikacija kulturna može i cena da se koriguje (niko ga nije ni pitao), ono super. Da sam na njegovom mestu pre bih se ja zabrinuo što mu Srbin piše, a spominje brata u CH i slanje na tu adresu zbog sigurnosti pošiljke i smanjenja troškova... Znači sve cool, sve može, stiže za 3-4 dana preko UPS-a, poštarina 59$ ... samo da kažem kupujem...

I tako posle par uzajamnih eailova počne mene da glođe crv i popričah sa par kolega sa foruma gde se upoznah sa mogućim scenarijima i odlučim da pro_Googlam slike iz oglasa ... iiiiii .... otvore se meni dve strane pretrage na kojima ukapiram da je identičan čovek na više mesta, postavio više oglasa sa identičnim slikama i njegovim emailom naslovljenih na adrese Vankuver, Brlin, Abbeville-Lousiana, Addison- New York i da tražim dalje verovatno bih našao na još mesta...

Prvo je lista pretrage sa HiFishark i pri dnu liste comoficho sa španskom zastavom.

https://www.hifishark.com/search?q=oppo+205

Ispod su svi oglasi koje sam izdvojio kao ilustraciju adresa koje su specificirane kao lokacije uređaja.

https://comoficho.com/for-sale/amplifiers/am-my-used-oppo-udp-205-4k-blu-ray-player_13210

https://www.myadsclassified.com/18/12/103/632973-am-selling-my-used-oppo-udp-205-4k-blu-ray-player.html

http://www.eurosalemarket.com/-am-my-used-oppo-udp-205-4k-blu-ray-player/p-3026

https://www.postedad.ca/classifieds/88076/am-my-used-oppo-udp-205-4k-blu-ray-player-vancouver-city

https://buysaleandtrade.com/ad/am-my-used-oppo-udp-205-4k-blu-ray-player/1572932824981174/

 

Naravno, kulturno sam mu se izvinio i obavestio ga o odustajanju zbog prevelikog rizika kupovine bez prethodne garancije ili inspekcije uređaja.

Link to comment
Share on other sites

Zamalo i da se zaletim, onom računicom .... Dvesta od države i trista od grbače, pa hoćemo li ili nećemo li. Ali ipak pretraga slike preko Googla dosta pomogla.

Treba biti oprezan, čak je i cena ok za neke američke logike prodaje polovnog uređaja koji je plaćen u radnji oko 1300$. Našao sam još jedan primerak u Čikagu za slične pare pa se nisam mnogo štrecao na cenu, već mi je opreznost uključila kočnice.

Link to comment
Share on other sites

Dobro, hajte onda na to gledajte kao na neku kumulativnu kompenzaciju troška, ne kao direktno otimanje.

Jel se izvadih, ili sam krivlji od ovog Latino-amerikanca, zbog zlih i subverzivnih misli podrivanja sreće u kući. :P

Link to comment
Share on other sites

2 minuta ranije, Nixie said:

Videćemo šta će biti, ja inače idem uvek krajem avgusta zbog posla, možda se raščisti situacija do tada.

To moraš da pišeš @InSides -u da progura otvaranje MK granice. I njega svrbe gume na sever, koliko vidim iz postova. :thumbsup2

Link to comment
Share on other sites

Ne mora da znači da je prevara, sa aspekta adresa tj lokacije po tim sajtovima. Za cenu i to nemam pojma ne pratim te uređaje. 

Ali na svim sajtovima je stavio američki broj telefona pa je jasno da nije nemac npr. Možda je samo hteo da postavi na što više mesta oglas, a lokalni sajtovi za prodaju zahtevaju da staviš lokaciju iz te zemlje. Nema usa. Da je hteo da stavi oglas na kupujem prodajem morao bi da odabere nešto.

Link to comment
Share on other sites

@Chieftec

Razumem šta si želeo da kažeš. Nisam dodao u prvom postu još jednu stvar koja mi je dodatno upalila alarm. Već je uvod bio poprilično dugačak.

A to je sledeće, izvučeno iz poslednjeg emaila, gde me na neki način požuruje da obavimo kupovinu pre nego moj brat krene za Srbiju, znači u toku ove nedelje kako bi mu Oppo stigao za 3-4 dana iz USA u CH:

"The Oppo is working so fine still like new cause i bought it few months ago you can also see the date on the Receipt so ..."

A u oglasu jasno navedeno sledeće:

"I am the original owner. I bought it directly from Oppo late summer 2018 the last batch from OPPO very light use ..."

Ovo je zapravo i najveći propust koji je napravio. Razmenili smo po tri emaila i vrlo sam ih pažljivo čitao, što savetujem svima koji nešto kupuju iz inostranstva na neviđeno.

Link to comment
Share on other sites

Ja zato volim forumske kupovine 5-6 uredjaja sam vec tako kupio.Prelistas aktivnost i zadnjih par godina ako hoces,steknes neki utisak ko je i kakva osoba od koga kupujes,najcesce se i pominje uredjaj u njima,imas i positive feedback deo cesto..Nije to garancija naravno,ali barem nesto.Na Pfm ima cak tema o scammerima i citavi neki sajtovi su problematicni zbog velikih broja prevaranata. Uglavnom budu prepovoljne cene.Prednjaci neki italijanski,zatim neki adpost,ruski jedan,ima sajtova koji izadju na hifishark gde su sve sprave vise nego u pola cene od svih drugih ...treba biti obazriv i vena.treba da bude prvi alarm,i sam sam imao takav pokusaj i par puta razmenu poruka,ali i pronasao uredjaj u Italiji iz koga je americka uticnica,posle ga preko google searcha nasao u USA.Prijavljivali su na Pfm ljudi slike svojih uredjaja kod ebay scammera.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...