Jump to content


Kakav oglas!?


Infidel

Recommended Posts

21 sati ranije, nkrgovic said:

 Mislim da se nov isplati na razlici u potrosnji struje ;)

 Ovo je krs. Da, mozes da instaliras Linux, i da radi kao neki ruter ili stagod, ali trosis 100W struje 24/7 na masinu koja se menja.... pa mislim da R-Pi 4B / 4GB radi brze od ovoga i to o-ho-ho, za debelo ispod 10W i 60 EUR umesto 50. :)

Nije ovo jedini primer elektronskog đubreta po oglasima.

A teško mi je da razumem ljude koji smatraju da to ima vrednost. Imam ih i u okolini, čak i međ' rodbinom. Čuvaju CRT televizore stare po 30-ak godina koji još rade, 486 i P1, P2 računare, 14" CRT monitore, pisaće mašine (ajd da je bar neka s' početka 20. veka, za dekoraciju)...

...zatim se čude zašto da se to baci kada radi, a ako ne radi, zašto to niko neće da uzme da popravi, ili još gore "zamisli molim te, majstor traži dve 'iljade din da popravi... :wacko: "

Više od 2/3 naših oglasa jesu elektronsko đubre. Ne smeta meni što neko prodaje đubre, već što treba baš kopati po tom đubretu koje guši normalne polovnjake.

Link to comment
Share on other sites

10 minuta ranije, NShappy said:

Nije ovo jedini primer elektronskog đubreta po oglasima.

... pisaće mašine (ajd da je bar neka s' početka 20. veka, za dekoraciju)...

 

Pisaće mašine su (uglavnom) čista mehanika, nisu "elektronsko đubre"...
Moram da priznam da imam jednu u odličnom stanju (nije sa početka 20. veka) i ne planiram da bacam :)
 

Link to comment
Share on other sites

52 minuta ranije, NShappy said:

Nije ovo jedini primer elektronskog đubreta po oglasima.

A teško mi je da razumem ljude koji smatraju da to ima vrednost.

I mene to fascinira. Ima onih koji prodaju bukvalno elektronsko đubre. Nudio mi je prošle godine jedan lik neku zamenu, kaže biraj sa mog profila. Ne volim zamene ali rekoh da pogledam, kad ono stotine smešno prestarelih i poluispravnih stvarčica. Znači nije u pitanju staro pojačalo, pisaća ili šivaća mašina... već stvari poput neispravnih džojstika, nekih malih digitalnih fotoaparata sa 2Mpx što svaki telefon pravi bolje slike od njih, polupanih telefona (ali znači Alcatel i Ericsson era... za razbijene traži po 15-20€ za ispravne 30, 40, 50... :eek:) itd. Kao da si se zagledao u gomilu na ciradi ispred nekog buvljaka... Pritom profil ima par stotina ocena što znači da neko (ko zna da koristi računar, mail i otvori profil na KP) to ipak kupuje. Ne dolazi mi do mozga uopšte šta se tu dešava i kako takav vid trgovine opstaje. 

Link to comment
Share on other sites

Baš to Vlajo.

Da znate samo koliko ljudi me je pitalo za nešto od elektronike/hifi/šta -ti-ja-znam nečega što radi na struju....da li da kupi to. Kad ono neka glupost koja je precenjena do zla Boga. I kad im kažem da je to matoro i da imaju kudikamo mlađe i bolje da kupe polovno, iznenade se ljudi, kažu nismo znali. I nisu, ne prate, nemaju pojma. Ali znaju da pitaju, mnogi ni to ne znaju.

Link to comment
Share on other sites

Inače, ko spomenuo đubre sa cirada na zemlji na buvljacima, Najlon pijaca u NS je poznata po tome... 

...moj ćale je voleo tamo da se mota i gleda gluposti, i tako, jedan prodaje između ostalog, i pregorele sijalice. Cena nešto tipa 5din komad. Pita ćale, a čemu služe pregorele sijalice? 

Kaže prodavac: Pa da zameniš u firmu... :D

 

A jedan drugar radi u tržnici, firma što drži pijace, i njegov posao je da naplaćuje pijačarinu svima, pa i takvima. Nešto tipa 5% od procenjene vrednosti robe. Mož' misliti tih pregovora. :D

Njemu su jako inspirativni, zapravo voli da pregovara sa njima. 

Link to comment
Share on other sites

23 minutes ago, srdjan_c said:

https://m.kupujemprodajem.com/audio/gramofoni-delovi-i-oprema/benz-micro-gold-mc/oglas/93074813#mhs0-1589036228107
 

Polovan Benz Micro Gold za 300€???

Kod Slobe u BM ganc nova za manje para.

Ta kod Slobe nije ni prići ovoj. Ova je:

Odlicna MC zvucnica, retipped u Budimpesti, svirala svega 15 sati. 

Videla  Budimpeštu i sa iskustvom je u radu 15 h. Slobine su zvučnice pripravnici  bez radnog iskustva zato su jeftinije... 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, džonibigud said:

Ta kod Slobe nije ni prići ovoj. Ova je:

Odlicna MC zvucnica, retipped u Budimpesti, svirala svega 15 sati. 

Videla  Budimpeštu i sa iskustvom je u radu 15 h. Slobine su zvučnice pripravnici  bez radnog iskustva zato su jeftinije... 

Da malo curiknemo priču. Čuvari ozonskog omotača su mi skrenuli pažnju da sam komentarom udario k.. em u ledinu. Postoji mogućnost da je retip rađen kod gospodina Salaja. Samim tim cena je više nego fer. Izvinjavam se oglašivaču i čuvarima O3... :)

Link to comment
Share on other sites

@Maga, pošto ste jedna od retkih dama na ovom forumu, iskren i topao pozdrav i želja da Vam boravak na ovom forumu bude prijatan i vredan edukovanja o svim aspektima Hi-Fi hobija.

Na žalost, prethodni oglas nije ni gramatički, a ni pravopisno korektno napisan, a oko sadržine navedenog nemam nameru da diskutujem (krstaški rat na pomolu, Don Kihot i družina na horizontu).

U principu, nemojte obraćati pažnju, kao ja, na tu stranu komunikacije u današnje vreme. Mnogo je važnije u moru informacija umeti prepoznati suštinu i uspeti u nastojanju da se dobije što bolji zvuk uz optimalna ulaganja i što više dobre muzike, u kojoj Vi kao individua zaista uživate.

Izvinjavam se zbog podužeg piskaranja, ne zamerite.

Svako dobro Vam želim!   :wave2:listen

Link to comment
Share on other sites

Redom..

"Legendarno i veoma retko..." niti je retko a još manje legendarno, ali... OK, ružičaste naočare nisu same po sebi laž

"...umetnicko delo Ken Ishiwate konstruktora i vlasnika..." Pokojni (odnedavno) Ken Ishiwata nije radio na ovom modelu, nema šasiju od bakra, nema torusni trafo, i jasno - nema KI bedž na frontu. Uz svo poštovanje, čista najčistija laž.

"..17kg.." možda, sasve plejerom sa slike zajedno. Neto težina PM-78 je 12,3kg. Uz svo poštovanje, opet čista najčistija laž.

"...vrhunsko hi-end pojacalo..." hau jes nou. OK, ružičaste naočare opet, nije greh

 

Screenshot_1.jpg

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...