Jump to content


Kakav oglas!?


Infidel

Recommended Posts

Ja ponekad ne razumem Vasu logiku jer kao da je od 5-godisnjeg deteta a ne zrelih i pametnih ljudi.Po Vama sve sto je vintage treba gotovo da se deli dzabe,bez obzira da li se radi o vintage uredjajima,autima...etc.

Ja sam pre nekih 8god prodao sjajan primerak Cyrus 2 mk2 na 200eu.Sada se koliko vidim Cyrus 1 prodaje za taj ili nesto nizi novac.A na UK e-bayu,Cyrus 2 ide sa cenom preko 350f.

 

Link to comment
Share on other sites

Ja nisam spomenuo starije uredjaje uopste..osim po starosti staza kolko stoje na oglasu...jedino ako ne smatras da su postale vintage tamo tokom godina..pa zato skace cena. :-)

Dakle poenta...postavljeno pojačalo..i godinu dana ne moze da se proda za 150..i onda evo ga..sad 200...

mozda je logika da ce sad da se cenka, pa da ga proda za 150. 

Link to comment
Share on other sites

Moje iskustvo oko kupovine/prodaje je da su (pre)prodavci HiFi opreme kod nas, kako oni koji valjaju polovnjake, tako i oni koji prodaju novo, u većini ljudi sa kojima je najteže završiti posao.

Verovatno ću sad da dobijem kontraudar iz svog raspoloživog oruđa i oružja, ali moj utisak je takav. 

Vrativši se u svet HiFi-ja pre oko 10-ak godina imao sam prilike da upoznam svakojake likove i ovim putem se ograničavam na one kod kojih sam bio i koji valjaju HiFi. Prevaranata koliko ti duša ište, svi prodaju mint mintova, svaki komad nečačkan, kunu se u šta god treba da je baš tako. Ne dao Bog da naletiš na nekolicinu koji se tako uvrede na pokušaj obaranja cene, da te bukvalno izbace napolje iz stana/kuće. Arogancija vrca na sve strane, svaki kao da puca od znanja i on baš najbolje zna šta to kupcu treba (obično neki krš koji ima i ne može da ga proda).

Da sumiram, odavno više ne idem kod profi valjatora, skoro sve iz današnje postavke sam kupio od HiFi ljubitelja (kao što sam uostalom i ja) i tako planiram i ubuduće.

Link to comment
Share on other sites

1 sat ranije, uzvarb said:

Ja nisam spomenuo starije uredjaje uopste..osim po starosti staza kolko stoje na oglasu...jedino ako ne smatras da su postale vintage tamo tokom godina..pa zato skace cena. :-)

Dakle poenta...postavljeno pojačalo..i godinu dana ne moze da se proda za 150..i onda evo ga..sad 200...

mozda je logika da ce sad da se cenka, pa da ga proda za 150. 

 

Pa ja se nisam konkretno Vama ni obratio,mada vidim po gore napisanom i Vi tako razmisljate.Neosporna i normalna stvar da odlicni komadi posebno legendarni modeli audio uredjaja vremenom dobijaju na vrednosti.To je sasvim normalna i krajnje logicna stvar.

Mozda mislite da Cyrus 2 mk2 koji sam prodao na 200eu,sada ne treba da bude cene vece od 70/80€.

Nikad se ne zna....ja sam recimo jednu plocu na limundu nudio 4/5x po najnizoj ceni od 1700din,a zamislite na kupindu isti naslov prodao za 2 dana na 2200din.

p.s Da se ogradim i svakako stavim do znanja da nisam nikakav preprodavac audio uredjaja,vec je za mene ovo krajnje prirodno razmisljanje.

Mislim voleo bih samo tako da mi padne saka Naim 1,Marantz 2285,Sondek i slicne lepe naprave za neku sitnu lovu posto su sve starudije u pitanju ali na zalost po mene a i druge sa slicnom zeljom to se nece desiti.Pa se mozemo zaliti horski,koliko god hocemo.

 

 

Link to comment
Share on other sites

A ne, uopste ne mislim da legende HiFi sveta, u vintage kategoriji treba da gube cenu, gube do odredjene mere, i tad krece cena da raste. Isto je u svim kategorijama, automobili, satovi, markice, salvete..samo sto je to prosecnom gradjanu tesko da razume, i svi kad kupuju voleli bi da kupe dzaba, a posle da prodaju za pravo malo bogatstvo. Strano trziste je ogledalo toga sta vredi, a koliko, to vec varira od standarda drzave.

Ali postoje uredjaji koji ni za 50 godina, kad budu imali 70..nece vredeti nista. Misli se naravno na komercijalne modele bilo kog perioda. Pominjani Cirus sigurno nije takav uredjaj.

Moj komentar se odnosio na uredjaj koji nije bas jako redak..bice, ne jos jer ako se za period dok se komad od 150 nije prodao, prodalo 3 komada za 120..130...ne vidim logiku da se cena dize na 200. Znaci da je trziste ovde odredilo da to trenutno vredi 130...e sad, za 5 godina, lako moze biti i 400.

Link to comment
Share on other sites

Pročitajte ponovo šta sam napisao...loš običaj ovde je da se svi pravdaju da nisu preprodavci - kao da je to neka obaveza iako nemaju veze sa tim?

Drugi deo rečenice ste me dobro razumeli, a ko ne voli da bolje prođe u kupoprodaji?

Link to comment
Share on other sites

Meni je interesantan raspon cijena za isti uredjaj pa se desava da isti model kosta 150 i 250 evra, novi je kostao 500 maraka npr.U istom gradu, jednako vizuelno ocuvani i oba imaju dobre ocjene ako sto znace.Ponekad vidim neki risiver tipa Marantz iz neke 1977 sa nekih 30 w, cijena npr. 600-800 eura, a ovi jaci i preko hiljadu.Visoka cijena je kod naseg naroda orjentir za nesto dobro.Znamo svi onu "ako ne znas sta je dobro, pitaj sto je skupo".

Evo primjera iz druge branse.Vlasnik butika je jeftino prodavao ljetnje majice one bez kragne.Niko nije htio da ih kupi, sve skupo se prodavalo osim njih.Iz ljutnje je zalijepio cijenu 4o maraka za komad sto je suludo bilo, pod izgovorom , :"moja radnja mogu da radim sto hocu".Za nedelju dana prodao je citavu kolicinu!

Eto logoke, nase!

Cijene vintage komponenti digli su prije svega Ruski biznismeni, jer kupuju stare uredjaje.Do njihovog "izlaska na hi fi trziste", cijene na e bay-u su bile sasvim pristojne.

Eto da i ja dam moj skromni sud o cijenama na hi fi trzistu polovnjaka.

Link to comment
Share on other sites

Evo ti jedan primer. Oglas kasetni dekovi.Prva strana ,moze se proveriti. Covek trazi za Technics 601  5000 dinara.neko vreme vec stoji,ne moze da proda. Oglas ispod Technics 606,  12000 dinara. Sada ce neko reci,mozes traziti koliko god hoces,tvoje je. Tacno.  Ali je suludo i nema logike.

Link to comment
Share on other sites

Cuvajte se kopija.

@Betoven Nisam cesto na forumu, samo da odgovarim zasto nisam dao negativnu ocenu za Mcintosh, zato sto nije bilo konverzacije na KP.. ali sam se trudio da sve obavestim o tom uredjaju, da ne prodju prevareni kao i ja. :eek: :D

https://www.aliexpress.com/item/32963749108.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.42da7900fW7uyo&algo_pvid=3fda7828-0d94-4f43-9722-6712aa225576&algo_expid=3fda7828-0d94-4f43-9722-6712aa225576-10&btsid=5cd1988d-acf0-4a6d-910d-2d9556a1abf8&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_9,searchweb201603_52
 

Ko se malo razume, provalice na prvu, ko se ne razume, srecno.. Kupovati iskljucivo kod distributera.

A1w1.jpg

Edited by Alek5
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...