Jump to content


Infinity kappa 7


Ružić Slavoljub

Recommended Posts

Dok sam se bavio kompletiranjem sistema,desio mi se defekt.Taman kad sam pronasao CD player i cass deck koji mi odgovaraju,"crkle" mi kutije.Raspali su mi se srednjetonci.Sad slusam muziku na verovatno najvecim dvosistemskim kutijama.Uzas od zvuka.

Treba mi savet koje zamenske srednjotonce da ubacim.Znam da je u pitanju neki Dynaudio ali se ne secam oznake.Moze i nesto drugo,nemora Dynaudio ali da je kvalitetno.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Meni - super. Nekako je cela kutija "kompletna".Sve je na svom mestu. Vrlo izbalansiran zvuk. Ničeg ni malo ni mnogo. Tako i ribonac. Čini mi se da svira baš kako treba. Ništa ne zamara. Možeš je slušati stalno i uvek.

Večeras sam skinuo jedan srednjotonac da vidim oznaku . Nigde ne piše koliki je otpor. Kako to da saznam ?

Link to comment
Share on other sites

Paka iz Vrsca je na Hi Files sajmu imao modifikovane Infinity kutije, srednjotonac radjen.

To je zvucalo vrlo dobro.

Imas Rankova za servis a mozes pitati i Paku sta on radi, pod uslovom da mozes cuti te njegove ( Fonos ili Aery pojacala, na temi Hi FIles Show imas negde koji je tacno Infinity model ).

Link to comment
Share on other sites

hi, i have just replaced the polydomes with the scanspeak replacement. It is rated at 8ohm. It sounds bright and lively, but, as neither original polydome worked i have no way of comparing the results. 
for your information, the scanspeak comes in two formats, one which is in your attached picture, which has a plastic surround, and another which does not have the plastic surround.
Scanspeak D7608/920010 Mid-range with surround
Scanspeak D7608/920000 Mid-range without surround
Both are available from Audio Components (uk) 
You will notice that you can disassemble the original polydome, being left with the original plastic surround, and the broken magnet/dome element. It is possible to glue the new scanspeak into place, and retain the original infinity polydome surrounds.
To do this, either purchase the scanspeak without the plastic surround, in which case it just glues into place, or, as I did, carefully prise the plastic facia away from the drive unit of the scanspeak speaker (requires care,and a flat head screwdriver, applying pressure to the seam where the speaker driver and the surround are glued together, then cutting the glue as it stretches with a scalpel or thin knife.)
When the new scanspeak drive unit is glued in place on the original infinity plastic surround, the four inner screws no longer fit, as there is no holes for them in the scanspeak speaker, so i just filed the screws down and glued them into place to retain the original appearance.

Ovo sam nasao na audiokarmi

Link to comment
Share on other sites

15 minuta ranije, JTGTS said:

Ovo sam nasao na audiokarmi

Pogledaj frekventni dijagram tih D7608, to je jedno brdašce, čemu to uopšte služi?

Zamena drivera ide ili originalnim jedinicama (ili originalnim recone setom), ili nekim drugim ako nema izbora ali to podrazumeva onda izmenu skretnice i puno merenja.

Link to comment
Share on other sites

36 minuta ranije, Peter said:

Najviše bih voleo da repariram originalne. Sutra ću da zovem majstor Sinišu. Ako on ne može da pomogne,onda ćemo da tražimo zamenske drajvere. Meni je isto to sa skretnicom palo na pamet. Možda bi i nju trebalo doraditi ili osvežiti.

Ima tih što liče po ebaju, ima i jedan američki model, ali to sve može biti mačka u džaku. Onaj beli zamenski što je bio na show je zvučao glasnije od ostalih drivera. Nije zvučalo linearno nego je bilo viška srednjih. Skretnica se može doraditi, pitanje je koliko se to isplati. Pitaj prvo Sinišu za mišljenje. Po meni za te kutije zbog veličine bas drivera pre odgovara neki konusni midrange nego taj dome, ako se već ide na prepravku.

Link to comment
Share on other sites

Ako se već prepravlja i dorađuje, Siniša ti može napraviti personal sound od tih zvučnika. Nije da savetujem prepravku originalnih zvučnika, ali ako se prepravlja/ugrađuje zamensko...Nixie je upravu što se tiče tog belog zamenskog srednjetonca.

Link to comment
Share on other sites

Nece ti nista svirati kao originalni to je sigurno.Znam samo da covek sa kojim sam se cuo za te kappe je stavio d52 i samo malo smanjio pot za srednje i da je to sviralo bolje nego originalno.Meni je sinisa radio polydome na mojim kappama i to je radilo ok ali nije kao fabricki zato sto je membrana od kartona.

Najproverenije ti je sa d52 jer dosta ljudi je reklo da to bolje svira nego njegov originalni driver,bez cackanja skretnica ili bilo cega samo pot podesis kako se tebi svidja i uzivacija.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam ih imao godinama i moja zena i dalje govori da su to najbolje kuitje koje sam imao.

Najlepsi bas po meni a prodao sam ih bas zbog tih polydoma.Nisam bio najsrecniji posle reparacije zato ti i kazem da probas d52 jer ja da sam to probao ili bar cuo mozda ih nikada ne bi ni menjao.

Link to comment
Share on other sites

Ja ovde nisam merodavan da pišem, ali o svemu što sam čitao o tim zvučnicima i o gosp.  Siniši, mislim da je najbolje da ga prvo konsultuješ. Ja bih išao na to da mi on predloži neki optimalni ugrade. Da ih sredi kako treba i da ih imaš za narednih par decenija. Sigrno neće da zvuče kao fabrički originali, ali na par mesta sam pročirao da mogu i bolje.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...