Jump to content


avr i zvučnici do 650e


sphone

Recommended Posts

Pozdrav svima. Odlučio sam da kupim avr i zvučnike 5.1 sa limitom ukupno do 650e. Sve bih povezao na sbb eon, laptop i uglavnom bi koristio za filmove i povremeno za muziku. Inače imam i TEAC A-R600 stereo pojačalo i Eltax Silverstone 200, pa bih sve to postavio u dnevnu sobu veličine oko 22m2. Znam da ova serija Eltaxa nije nešto ali davno sam ih dobio na poklon pa bih koristio još neko vreme. TV je  Sony KDL-37EX402 (4 hdmi, 1 optical audio). To su informacije, prednost je nešto novo a može i polovno. 

Link to comment
Share on other sites

Eltaxe prodaj, uzmi ovo iscimaj se do Požarevca po njih https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Yamaha-5-1-set-iz-referentne-NS-serije-70727505-oglas.htm

ili ovo ali pre Yamahu https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Harman-Kardon-hkts-11-5-1-set-zvucnika-70196245-oglas.htm

AVR nov ti je na primer Denon AVR-X1500H-375 eur ili Yamaha RX-V585-450 eur na KP-u naravno. Nešto bolje od toga ti se teško uklapa u budžet. Polovne imaš svakakve ali tu ti zavisi da li ti je bitan 4K ili nije, tu možeš da nađeš solidan za 150-300eur polovni u zavisnosti od klase i da li podržava novije tehnologije ili ne.

Moj savet ti je ne ulaži puno u AVR sada jer se tehnologija menja jako brzo, treba da izađe novi HDMI standard uskoro, tj. biće u masovnijoj primeni za 2-3 godine, ako sada uzmeš neki bolji pa onda uzmeš neki novi 4K TV koji podržava novi HDMI moraćeš da menjaš AVR ako hoćeš da izvučeš maksimum iz sistema.

Za filmove ako ih nabavljaš ispod tezge ti je bitniji izvor zvuka na filmu nego AVR, ogromna je razlika između obične DTS trake i DTS-HD MA ili DTS:X trake, kao i obične Dolby trake i Dolby TrueHD ili Atmos, ja bih uzeo AVR koji podržava najnovije audio formate, svakako neki koji podržava DTS-HD MA i Dolby TrueHD kao minimum. I zvučnici su ti bitni, kad sam prešao sa plastikaner zvučnika na bolje razlika je bila očigledna, i to na istom AVRu. Kvalitet zvuka sa SBBa neće biti ništa posebno jer koriste formate sa puno kompresije, prava poenta kućnog bioskopa je gledanje sa kvalitetnih izvora slike i zvuka.

 

Link to comment
Share on other sites

Hvala na odgovoru sve si objasnio, možda je bolje da uzmem neki risiver novije generacije, Denon deluje ok a nije preterano skup i podržava dosta novih formata. Što se tiče zvučnika nisam imao priliku da čujem Yamahu, deluje pristojno ali na NS-90 mu fali visokotonac (zadnja slika)!?   

Link to comment
Share on other sites

:o vidi stvarno, tu je nešto sumnjivo onda jbg. Možda ga pitaj preko poruka, ne mislim da bi stavio tu fotku da pokušava da prevari nekoga, ali možda nije ni primetio, ko zna o čemu se radi.

Ovi zvučnici jesu prilično stari (serija iz 2000. godine) ali ne znam šta bi drugo mogao da uklopiš u budžet, ja sam moj 5.1 set (ne yamaha) platio 500eur i oni su bili proizvedeni 2008. godine. Čisto da vidiš kako se kreću cene...

Link to comment
Share on other sites

imaš i ovaj set ovde isti ti ali ne znam koji je ovaj centralni, deluje kao da nije predviđen da bude centralni u kućnom bioskopu https://www.kupujemprodajem.com/Audio/Zvucnici/Canton-plus-x-set-70518560-oglas.htm

ne izgleda loše ako ti trebaju manji zvučnici da ih skloniš i zašrafiš visoko na zid, nisu predviđeni za kućni bioskop ali valjda nema veze, nisam baš toliko upoznat sa svim detaljima zvučnika, bitno je da je sve koliko toliko istih karakteristika da se slažu jedni sa drugim. Imaš i mikrofon koji utakneš u AVR i staviš u sobu i on automatski podesi nivoe svih zvučnika.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...